Sterrenkijken in Zuid-Afrika
Sterrenkijken in Zuid-Afrika
Sterrenkijken in Zuid-Afrika
Sterrenkijken in Zuid-Afrika

Sterrenkijken in Zuid-Afrika

Bezoek 's werelds grootste radiotelescoop

Nabij Kaapstad wordt de grootste radiotelescoop ter wereld gebouwd. Het uitgestrekte Zuid-Afrika vormt het ideale decor voor een exclusieve sterrenkundereis. Uiteraard is er ook gelegenheid voor de vele andere hoogtepunten die het land te bieden heeft!|

In de Karoo-woestijn, een enorm gebied ten noordoosten van Kaapstad, wordt op dit moment de Square Kilometre Array gebouwd. Deze radiotelescoop gaat bestaan uit tienduizenden antennes en radioschotels die worden verspreid over twee continenten. Het ontvangstgebied zal in totaal een vierkante kilometer beslaan, waarmee het de grootste radiotelescoop ter wereld is. De bijzondere maar kwetsbare Karoo-woestijn, die een unieke flora en fauna herbergt, is vrijwel onbewoond. ‘s Nachts is het er donker, wat het een ideale omgeving voor sterrenkijken maakt.

Maar u brengt ook een bezoek aan andere bijzondere astronomische locaties: de Oude Sterrenwacht in Kaapstad en het Sutherland-observatorium waar de optische en infraroodtelescopen van het South African Astronomical Observatory staan, waaronder de grootste enkelvoudige optische telescoop op het zuidelijk halfrond.

In samenspraak met u zorgt Labrys Reizen voor een gebalanceerd programma waarin voldoende tijd is voor de andere hoogtepunten die Zuid-Afrika te bieden heeft, zoals Robbeneiland, de Tafelberg en Kaap de Goede Hoop. Hier kunt u een tocht maken door de prachtige Kaapse wijnlanden en proeft u ambachtelijk geproduceerde wijnen bij lokale boerderijen. Of u gaat op zoek naar de Big Five in Addo Elephant Park.

Labrys Reizen heeft een jarenlange expertise in het organiseren van inhoudelijke groepsreizen. Aan de hand van uw wensen gaan we samen in gesprek over het programma en het inhoudelijke zwaartepunt van de reis. Uw reis stellen we geheel op maat samen, of u nu op pad gaat met een expert uit uw eigen netwerk of de reisleiding overlaat aan een van de bevlogen specialisten van Labrys Reizen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte!

Sterrenkijken in Zuid-Afrika
Labrys Reizen - 024-382 21 10 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
©2022 Labrys Reizen