Het Ruhrgebied
Het Ruhrgebied
Het Ruhrgebied
Het Ruhrgebied

Het Ruhrgebied

Industrieel erfgoed in de Duitse grensregio

Het Ruhrgebied, van oudsher een regio met veel zware industrie, heeft de laatste decennia een flinke transformatie ondergaan. Mijncomplexen hebben plaats gemaakt voor hippe galerieën en landschapstuinen waar cultuur en natuur tot bloei komen.|

Tot ver in de tweede helft van de twintigste eeuw was de metaalindustrie de draaiende motor van het Ruhrgebied. Tot fabrieken gedwongen werden hun deuren te sluiten als gevolg van de kolencrisis in de jaren vijftig en de staalcrisis in de jaren zeventig, waardoor hele industriegebieden braak kwamen te liggen.

Inmiddels heeft het Ruhrgebied een indrukwekkende metamorfose ondergaan. Veel voormalige industriële sites hebben een nieuwe bestemming gekregen waarbij industrieel erfgoed hand in hand gaat met moderne kunst en natuur. Deze veelzijdige bestemming kunt u vanuit Nederland binnen enkele uren bereiken. Op basis van uw interesses stelt Labrys Reizen een uitgekiend programma voor uw reisgezelschap samen.

Niet te missen tijdens uw trip naar deze regio is bijvoorbeeld Essen, volgens velen de belangrijkste stad van het Ruhrgebied. Hier bevindt zich mijncomplex Zeche Zollverein, een schitterend voorbeeld van origineel hergebruik van industrieel erfgoed, en tegenwoordig onderdeel van de UNESCO-werelderfgoedlijst. In het voormalige ketelhuis vindt u hier het Red Dot Design Museum met de grootste expositie hedendaags design. Bezoek ook Museum Folkwang, dat over een grote collectie Europese avant-gardekunst beschikt met werken van o.a. Van Gogh en Cezanne. Labrys Reizen organiseert voor u de reserveringen en rondleidingen door deskundigen ter plaatse.

Breng ook beslist een bezoek aan Oberhausen. De Gasometer, een oude gashouder, is nu een multifunctionele tentoonstellingshal, de grootste van Europa. Of maak onderweg een stop bij het Landschaftspark in Duisburg, waar u ronddwaalt in weelderige tuinkamers, die ooit de koelbassins waren van de naastgelegen staalfabriek.

Neem contact op met Labrys Reizen om uw wensen te bespreken of voor een vrijblijvende offerte!

Het Ruhrgebied
Labrys Reizen - 024-382 21 10 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
©2022 Labrys Reizen