Het Engeland van Churchill
Het Engeland van Churchill
Het Engeland van Churchill
Het Engeland van Churchill

Het Engeland van Churchill

Geschiedenisreis over de Tweede Wereldoorlog

Wanneer we denken aan Groot-Brittannië en de Tweede Wereldoorlog, springt één naam gelijk naar voren: Sir Winston Churchill. Wat dacht u van een reis in het spoor van een van de grootste staatsmannen uit de Britse geschiedenis?|

Als Minister van Marine volgde hij in mei 1940 Neville Chamberlain op als de nieuwe premier die het land veilig door de oorlog moest loodsen. Beroemd zijn zijn toespraken aan het Britse volk, waarmee hij het moreel hoog probeerde te houden. Wie kent niet zijn uitspraak ‘I have nothing to offer but blood, toil, tears and sweat’ uit zijn eerste toespraak tot het Britse Lagerhuis?

Tijdens een treinreis naar Londen en Zuidoost-Engeland duikt u in de geschiedenis van Groot-Brittannië ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, met een bijzondere rol voor Churchill. De Eurostar brengt u van Amsterdam in een mum van tijd naar hartje Londen. Hier bevinden zich musea van wereldformaat. Het Imperial War Museum mag u niet missen! Hier staat u oog in oog met de Enigma-machine, de wereldberoemde uitvinding van Alan Turing. In de Churchill War Rooms ziet u hoe met persoonlijke items en voorwerpen het leven van de bijzondere staatsman in beeld wordt gebracht. 

Per touringcar zijn verschillende dagexcursies rondom Londen mogelijk. In Kent kunt u een bezoek brengen aan Chartwell, het landhuis van de familie Churchill. Hier bracht de staatsman zijn vrije tijd al schilderend door, schreef hij veel en ontving hij honderden eminente gasten. Ook een bezoek aan de voormalige luchtmachtbasis van Duxford is beslist de moeite waard. Tegenwoordig is Duxford het grootste luchtvaartmuseum van Engeland. Een speciale hal is gewijd aan de Battle of Britain, met zowel de beroemde Spitfire als de minstens even belangrijke Hurricane.

Naar gelang het thema van uw reis denken de bestemmingsexperts van Labrys Reizen graag met u mee over een passende invulling van het programma, comfortabele hotels en diners op bijzondere locaties. Neem gerust contact op om uw wensen met ons te bespreken.

Het Engeland van Churchill
Labrys Reizen - 024-382 21 10 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
©2022 Labrys Reizen