Skip to main content
Santiago de Compostela
Santiago de Compostela
Santiago de Compostela

Santiago de Compostela

Groepsreizen langs de eeuwenoude pelgrimsroute

Bezoekt u met medepelgrims graag de historische pelgrimsstad Santiago de Compostela? En wilt u tijdens de reis bijzondere steden en kerken aandoen die van oudsher een belangrijke plaats innamen tijdens de bedevaart? Labrys Reizen stippelt voor u de route uit en regelt de logistiek voor onderweg.|

Langs de Spaanse Jacobsroute kunt u een prachtige reis maken waarbij de pelgrimage centraal staat. Maak korte wandelingen langs kenmerkende stukken van de Camino, waar u bijzondere plaatsen aandoet die voor pelgrims van betekenis zijn op de tocht naar Santiago. U kunt bijvoorbeeld een voormalig pelgrimshospitaal bezoeken, symbolisch een steen neerleggen bij Cruz de Ferro, en de reis afsluiten met de laatste pelgrimskilometers naar Cabo de Finisterre. Labrys Reizen maakt een speciaal voor uw groep op maat gemaakt dag-tot-dagprogramma. Wij regelen de reserveringen voor de overnachtingen, de maaltijden en eventuele bezoeken aan religieuze gebouwen onderweg. Hierdoor kunnen u en uw gasten zich zonder zorgen onderdompelen in deze unieke spirituele wereld.

Labrys Reizen stelt op verzoek voor u een fraaie route samen. Pamplona is een geschikte plaats om de reis te beginnen. Een bezoek aan het historisch centrum, met onder andere de kathedraal Santa María la Real en het oude fort, is zeer de moeite waard. Vanuit Pamplona is een mooie excursie te maken naar Enériz en Eunate. Via Puente la Reina reist u naar het stadje Estella. Hiervandaan kunt u een mooie wandeling maken naar Villamayor via Monasterio de Irache, waar u zich kunt laven aan een glas pelgrimswijn. In het voormalige pelgrimshospitaal in Santo Domingo de Calzada is de kathedraal met de kip en de haan te bewonderen. Daarna staat bijvoorbeeld een wandeling op het programma door de Montes de Oca richting San Juan de Ortega. De stad Burgos vormt een mooie uitvalsbasis, bijvoorbeeld voor een bezoek aan het kartuizerklooster Miraflores. Op weg naar León kunt u de kerk San Martín in Frómista bezichtigen. In León moet u zeker even langsgaan bij de kathedraal, de Colegiata San Isidoro en het voormalige pelgrimshospitaal San Marcos (nu een parador) met bijbehorend museum.

Lijken deze bestemmingen u iets? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte met een programma!