Skip to main content
Paulus in Athene
Paulus in Athene
Paulus in Athene

Paulus in Athene

Groepsreis in de voetsporen van Paulus

Nog steeds zijn veel locaties in de Griekse hoofdstad verbonden met de apostel Paulus. Labrys Reizen helpt u met het selecteren van de juiste bezienswaardigheden en het opstellen van een passend reisprogramma.|

Tweeduizend jaar geleden werd in Tarsus de apostel Paulus geboren. Hij was het die rond het jaar vijftig bij Troas de Bosporus overstak en het christendom naar Europa bracht. Een onvermoeibaar verkondiger, die maar liefst vier missionaire reizen maakte. Zijn brieven aan de jongste christengemeenten behoren tot de oudste teksten van het Nieuwe Testament. Het is bijzonder om deze teksten te lezen op de plaatsen waar ze het eerst geklonken hebben.

Labrys Reizen heeft al decennialang contacten in Athene en daarbuiten, met accommodaties, vervoersbedrijven, restaurants en monumenten. Wij kunnen voor u reserveringen maken en privérondleidingen regelen zodat u zich onbezorgd kunt onderdompelen in de nog altijd actuele wereld van Paulus. Want in de hoofdstad Athene zijn vele plaatsen nog in verband te brengen met deze bijzondere discipel van Christus. Zo heeft Paulus de Atheners toegesproken op de Areopaag. Uiteraard mag u bij uw bezoek ook de uitgestrekte opgraving van de Griekse Agora en de indrukwekkende Akropolis niet overslaan. Het Byzantijns en Christelijk Museum bezit schitterende vroegchristelijke religieuze artefacten. In het oude centrum, de Plaka, vindt u niet alleen gezellige winkels en cafeetjes, maar ook - soms goed verstopte! - Byzantijnse kerkjes. Waar nodig of gewenst kunnen wij voor u een uitstekende Nederlandstalige gids regelen die u rondleidt en gedegen informatie verschaft.

In de omgeving van de Griekse hoofdstad liggen enkele prachtige kloosters. Een bezoek aan het idyllisch gelegen klooster van Kaisariani is goed te combineren met de site van oud-Korinthe. Labrys Reizen neemt u graag alle zorgen uit handen en regelt het vervoer en de logistiek.