Segovia en Salamanca
Segovia en Salamanca
Segovia en Salamanca
Segovia en Salamanca

Segovia en Salamanca

Met gelijkgestemden op reis naar Castiliaanse prachtsteden

Bezoekt u met geïnteresseerden graag de historische steden Segovia en Salamanca? En wilt u tijdens deze reis unieke musea, kloosters, kerken en kathedralen aandoen? Labrys Reizen stippelt voor u een bijzondere route uit en regelt de logistiek voor onderweg.|

De Castiliaanse steden Segovia en Salamanca bieden alle mogelijkheden voor een prachtige reis, waarbij religieuze bouwwerken, de middeleeuwen en Romeinse overblijfselen centraal staan. Maak indrukwekkende wandelingen door de historische centra en wissel kathedralen en kloosters af met korte uitstapjes naar de groene omgeving vol kastelen en tuinen. U kunt in Segovia de oude romaanse kerken bezoeken,  rondstruinen over de Plaza Mayor en ter afwisseling de buiten de stad gelegen kruisvaarderskerk Capilla de la Vera-Cruz bezoeken. Reist u ook naar het nabijgelegen San Ildefonso voor een bezoek aan het paleis en de tuinen van het barokke La Granja de San Ildefonso? Labrys Reizen maakt een speciaal voor uw groep op maat gemaakt dag-tot-dagprogramma. Wij regelen de reserveringen voor de overnachtingen, de maaltijden en eventuele bezoeken aan religieuze gebouwen onderweg. Hierdoor kunnen u en uw gasten zich onbezorgd onderdompelen in deze unieke historische omgeving.

Labrys Reizen stelt op verzoek voor u een fraaie route samen. Wat dacht u onderweg naar Salamanca van een bezoek aan Avila om daar de prachtige basiliek van San Vicente en de kathedraal te bewonderen? Een wandeling door de middeleeuwse straten is ook zeker aan te raden. Salamanca is een typische universiteitsstad met veel levendigheid. Bezoekt u het hoofdgebouw van deze oudste universiteit van Spanje? In de rijkversierde stenen gevel is ook een kikkertje uitgehouwen. Nieuwe studenten moeten dit diertje zien te vinden, anders kunnen ze volgens de overlevering niet afstuderen. Kunt u de kikker vinden?

Misschien wel het opmerkelijkste gebouw van Salamanca is de Casa de Conchas, het Schelpenhuis. Het stamt uit de periode van de Katholieke Koningen Isabella en Ferdinand en is bedekt met meer dan driehonderd schelpen. Onder een van deze schelpen zou een schat verborgen zitten. In het kleurrijke art-nouveau- en art-decomuseum Casa Lis ziet u talrijke voorbeelden van kunstnijverheid uit het fin de siècle. De stad Zamora, bekend vanwege haar romaanse kerken, de kathedraal en de vesting, leent zich voor een mooie dagexcursie, net als het imposante El Escorial, het immense abdijcomplex van Filips II van Spanje.

Lijken deze bestemmingen u iets? Neem dan contact op voor een vrijblijvende offerte met programma!

Segovia en Salamanca
Labrys Reizen - 024-382 21 10 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
©2022 Labrys Reizen