Skip to main content
Trier
Trier
Trier

Trier

Langs Romeinse resten en glooiende wijnvelden

Riesling proeven, wandelen door de wijnvelden en met een gids Romeinse bouwwerken ontdekken in het schilderachtige Trier. Deze historische stad is de ideale uitvalsbasis voor een reisje met collega’s!|

Op slechts een paar uur rijden van Nederland bevindt zich Trier, een van de oudste steden van Duitsland. De stad is prachtig gelegen tussen de wijnvelden en aan de rivier de Moezel. Ze staat bekend om haar lange wijntraditie en Romeinse historie. Op cultureel en gastronomisch vlak valt hier heel wat te ontdekken!

De geschiedenis van Trier is nauw verweven met die van de Romeinen. Keizer Augustus gaf net voor onze jaartelling de opdracht de stad te bouwen. Korte tijd was Trier zelfs de hoofdstad van het West-Romeinse Rijk. De sporen van het roemruchte verleden zijn nog overal zichtbaar. Een gids neemt u mee langs de belangrijkste Romeinse resten. Niet te missen zijn de Porta Nigra – een voormalige Romeinse stadspoort – en het amfitheater, dat dateert uit de tweede eeuw. Ook de Kaiserthermen, een groot complex met ondergrondse gangen uit de tijd van keizer Constantijn, zijn een bezoek waard.

Daarnaast staat Trier bekend om zijn wijncultuur. De wereldberoemde Riesling vindt zijn oorsprong in deze regio. In en rondom de stad zijn de beste wijngaarden van Duitsland te vinden. Een wandeling door de wijnvelden kan dan ook niet ontbreken op het programma! Bewandel met een gids het Weinkulturpfad, dat voert over de met wijnranken begroeide glooiende heuvels. Vanaf het hoogste punt van de route heeft u een prachtig uitzicht op de Moezelvallei. Besluit uw wandeling met een wijnboerderij, waar u een selectie wijnen uit de omgeving te proeven krijgt.

Benieuwd naar wat er nog meer mogelijk is? De ervaren bestemmingsspecialisten van Labrys Reizen denken graag met u mee over de organisatie van uw personeelsuitje. U kunt daarna zorgeloos op reis met uw collega’s! Neem gerust contact op om uw plannen te bespreken of vraag een vrijblijvende offerte aan!