Wenen

De Reis

A AUT1841Een kennismaking met Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk. We bezichtigen enkele van de befaamde musea die de stad rijk is en zien de paleizen van de keizerlijke familie met de prachtige parken. Ook betreden we de minder gebaande paden met een bezoek aan het MAK en het Ephesos Museum. Uiteraard is er genoeg ruimte om te genieten van de culinaire kant van Wenen.

Programma

dag 1, vr 06-04

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Wenen. Aansluitend brengt de touringcar ons naar het viersterrenhotel in het centrum van de stad, waar we de gehele reis verblijven. Eerste kennismaking met de stad tijdens een rondrit. Aansluitend aperitief en diner.

dag 2, za 07-04

Na het ontbijt bezoeken we het Kunsthistorisches Museum, een van de grootste kunstmusea ter wereld. Het herbergt indrukwekkende collecties, waaronder een Griekse, een Romeinse en een Egyptische, maar ook een wereldberoemde verzameling schilderijen van Vlaamse en Nederlandse meesters. Tijdens dit bezoek is er tijd voor een kopje koffie of thee in het museumcafé. Aansluitend gaan we naar het centrum voor een bezoek aan de Stephansdom met zijn fascinerende mozaïekdak.

dag 3, zo 08-04

De ochtend is gereserveerd voor het Ephesos Museum, een onderdeel van het Kunsthistorisches Museum dat gevestigd is in de Neue Burg. We maken kennis met de unieke objecten die door Oostenrijkse archeologen in Ephese in Turkije zijn opgegraven. Op de Karlsplatz vinden we de Karlskirche, beschouwd als de mooiste barokkerk van de stad. Per glazen lift bereiken we de koepel om de schilderingen van Johann Michael Rottmayr te bewonderen. Tot slot een bezoek aan het Secessionsgebouw. Dit werd gebouwd als tentoonstellingsruimte voor kunstenaars als Gustav Klimt en Otto Wagner, die braken met de heersende, traditionele Weense kunstscene. Het is vooral bekend om het Beethovenfries van Klimt.

dag 4, ma 09-04

Het achttiende-eeuwse Slot Belvedere werd ooit als zomerverblijf gebouwd voor prins Eugene van Savoye. We zien het Oberes Belvedere met zijn prachtige zalen. In de middag gaat de rit verder naar het buiten het centrum gelegen Schloss Schönbrunn. We bekijken dit mooie paleis, dat de zomerresidentie van de keizerlijke familie was.

dag 5, di 10-04

De Oostenrijkse architect Friedensreich Hundertwasser stond bekend om zijn kleurrijke en speelse gebouwen en kunst. In Wenen is dit vooral goed terug te zien in het Hundertwasserhaus, een complex van sociale woningen. In het nabijgelegen museum is een selectie van zijn kunstwerken te zien. Het Museum für angewandte Kunst (MAK) toont toegepaste kunst van de afgelopen 150 jaar. We zien onder meer meubilair, glas, textiel, design en sieraden. Het diner is op eigen gelegenheid. U kunt vanavond optioneel een voorstelling of concert bijwonen.

dag 6, wo 11-04

Vrije ochtend. Vervolgens rit naar de luchthaven voor de directe lijnvlucht naar Amsterdam.

Vervoer en verblijf

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Wenen en vice versa per KLM.
De vluchttijden zijn:
06-04-2018: Amsterdam - Wenen, 11.45 - 13.30 uur
11-04-2018: Wenen - Amsterdam, 14.15 - 16.10 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen, gebaseerd op het Flying Blue-tarief.
NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

KLM-ruimbagage

Deze reis is gebaseerd op directe lijnvluchten per KLM. Voor het meenemen van ruimbagage rekent KLM op dit traject kosten. Voor Flying Blue-deelnemers geldt een gereduceerd tarief. Dit gereduceerde tarief is opgenomen in de reissom. Er zijn geen kosten verbonden aan het aanmelden voor het Flying Blue-programma via www.klm.nl.
Reizigers die zich niet wensen aan te melden voor het Flying Blue-programma, dienen voor 1 stuk ruimbagage tot 23 kilo € 20,- extra kosten te betalen per retourreis. Deelnemers ontvangen nadere informatie.
NB Voor Platinum-, Silver- of Goldkaarten van Flying Blue gelden afwijkende voorwaarden.

Vervoer ter plaatse

De transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v. worden uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. Ook zal er tweemaal een halve dag een bus ter beschikking staan voor de tranfers naar Schönbrunn en het MAK/Museum Hundertwasser.

Hotels en maaltijden

U verblijft in het Hotel Best Western Premier Kaiserhof, dat strategisch is gelegen tussen het Belvedere, de Secession en het Kunsthistorisches Museum. Ook de Opera en de Musikverein zijn op loopafstand van het hotel.

Praktisch

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort hem door uw headset. Zo kunt u de reisleider overal goed verstaan.

Zwaarte van de reis

Onze reizen zijn met zorg samengesteld en kennen een aangenaam tempo. Dit betekent dat het programma goed gevuld is, maar dat er veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen. Het is belangrijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat op veel dagen de musea te voet worden bereikt. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, kunt u gerust telefonisch contact met Labrys Reizen opnemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Weer

April is een geschikte periode voor een cultuurreis naar Wenen. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 15 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Oostenrijk maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden door het inschrijfformulier op onze website of op de pagina’s 109-110 van de brochure Exclusieve groepsreizen geheel in te vullen en te zenden naar Labrys Reizen. Desgewenst kunt u bij Labrys Reizen een papieren inschrijfformulier opvragen. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven welke verzekeringen u wilt afsluiten en welke speciale wensen u eventueel heeft, zoals een eenpersoonskamer of een bepaald dieet. Op het inschrijfformulier dient u uw persoonsgegevens in te vullen conform uw paspoort of identiteitskaart. Deze gegevens worden onder andere gebruikt voor de vliegtickets. Indien de gegevens niet exact overeenstemmen met de gegevens in uw paspoort of identiteitskaart, moet u rekenen met (hoge) extra kosten op de luchthaven. Deze kosten zijn voor uw eigen rekening.
Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U ontvangt van ons bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, berichten we u dat uiterlijk zes weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie. Indien u de reisbescheiden acht dagen vóór vertrek nog niet heeft ontvangen, neem dan contact met ons op.

Reisleiding

drs. Hein L. van Dolen

drs. Hein L. van Dolen

Classicus, byzantinoloog, vertaler en publicist. Op zijn naam staan tal van boeken, zoals Op reis door Griekenland, Odysseus, Mythen uit het oude Griekenland en een Herodotos-vertaling. In 2013 ontving hij de OIKOS Publieksprijs. Leidt u met grote geestdrift rond.