Theaterreis Sicilië • Klassiek toneel in Syracuse

De Reis

A ITA0171Deze korte Sicilië-reis staat in het teken van theater. We wonen twee prachtige openluchtvoorstellingen bij in het antieke Griekse theater van Syracuse met voorbereidende lezingen door de reisleider. Dit jaar staan de aangrijpende tragedies ‘Helena’ en ‘Trojaanse Vrouwen’ van Euripides op het programma, traditiegetrouw in spectaculaire uitvoeringen. Uiteraard bezoeken we ook de bezienswaardigheden en het Archeologisch Museum van Syracuse en maken we uitstappen naar bekende en minder bekende opgravingen zoals het goed bewaarde Griekse theater in Akrai.

Programma

dag 1, ma 17-06

Indirecte lijnvlucht Amsterdam - Catania en transfer naar het hotel in Syracuse, waar we de gehele reis verblijven.

dag 2, di 18-06

Syracuse: we zien de tempel van Apollo, de Dom en de 'bron van Aretusa' in het oude stadsdeel Ortygia. Ook besteden we aandacht aan het Archeologisch Park met het Griekse theater, het Romeinse amfitheater en de steengroeven. Aan het einde van de middag geeft de reisleider een gedetailleerde inleiding op de toneelvoorstelling ‘Helena’, die we vanavond bijwonen in het Griekse theater.

dag 3, wo 19-06

Vandaag staan twee minder bekende, maar niet minder bijzondere opgravingen op het programma. We bezoeken het antieke Griekse theater van Akrai uit de derde eeuw v. Chr. en later op de dag de Villa Romana del Tellaro met prachtige mozaïeken. Eind van de middag verzorgt de reisleider tevens een interessante inleiding op de voorstelling van vanavond in het theater: ‘Trojaanse vrouwen’.

dag 4, do 20-06

We sluiten onze reis af met een bezoek aan het Archeologisch Museum Paolo Orsi nabij het hotel. Begin van de middag indirecte lijnvlucht naar Amsterdam.

Vervoer en verblijf

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele indirecte lijnvluchten van Amsterdam naar Catania v.v. per Alitalia. Zowel op de heen- als op de terugreis wordt uw bagage tijdens de overstap automatisch getransporteerd, zodat u er geen omkijken naar heeft.
De vluchttijden zijn:
17-06-2019: Amsterdam - Milaan, 11.55 - 13.30 uur en Milaan - Catania, 14.35 - 16.20 uur
20-06-2019: Catania - Milaan 15.00 - 16.50 uur en Milaan - Amsterdam, 17.35 - 19.30 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen
NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

Vervoer ter plaatse

De ritten rondom Syracuse worden uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

Hotels en maaltijden

U verblijft in een viersterrenhotel in Syracuse. De warme lunches en het diner vinden in lokale restaurants plaats.

Praktisch

Zwaarte van de reis

Onze reizen zijn met zorg samengesteld en kennen een aangenaam tempo. Dit betekent dat het programma goed gevuld is, maar dat er veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen. Het is belangrijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, kunt u gerust telefonisch contact met Labrys Reizen opnemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Weer

Begin juni is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis op Sicilië. De temperatuur is doorgaans aangenaam; het kan al warm zijn, maar de zomerhitte is nog niet aangebroken. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 22 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees en theatervoorstellingen

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.
De Italiaans gesproken theatervoorstellingen vinden plaats in de openlucht in het Griekse theater van Syracuse. Audiosystemen met Engelstalige vertaling zijn beschikbaar.

CO2-compensatie

Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van de reis via de South Pole Group. Meer informatie over de South Pole Group vindt u hier.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden door het inschrijfformulier op onze website of op de pagina’s 109-110 van de brochure Exclusieve groepsreizen geheel in te vullen en te zenden naar Labrys Reizen. Desgewenst kunt u bij Labrys Reizen een papieren inschrijfformulier opvragen. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven welke verzekeringen u wilt afsluiten en welke speciale wensen u eventueel heeft, zoals een eenpersoonskamer of een bepaald dieet. Op het inschrijfformulier dient u uw persoonsgegevens in te vullen conform uw paspoort of identiteitskaart. Deze gegevens worden onder andere gebruikt voor de vliegtickets. Indien de gegevens niet exact overeenstemmen met de gegevens in uw paspoort of identiteitskaart, moet u rekenen met (hoge) extra kosten op de luchthaven. Deze kosten zijn voor uw eigen rekening.
Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U ontvangt van ons bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, berichten we u dat uiterlijk zes weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie. Indien u de reisbescheiden acht dagen vóór vertrek nog niet heeft ontvangen, neem dan contact met ons op.

Reisleiding

drs. Hein L. van Dolen

drs. Hein L. van Dolen

Classicus, byzantinoloog, vertaler en publicist. Op zijn naam staan tal van boeken, zoals Op reis door Griekenland, Odysseus, Mythen uit het oude Griekenland en een Herodotos-vertaling. In 2013 ontving hij de OIKOS Publieksprijs. Leidt u met grote geestdrift rond.