China, van Sichuan naar Tibet

De Reis

B TIB4653Chengdu, de hoofdstad van Sichuan, is het startpunt van onze reis door het ruige hooggebergte van de oostelijke Himalaya naar Tibets hoofdstad Lhasa. Deze regio, Kham, was eeuwenlang onderdeel van Tibet en ook vandaag wonen er in het dunbevolkte gebied hoofdzakelijk Tibetanen van diverse kloosterorden. We zien allerlei vormen van architectuur in woonhuizen, wachttorens, tempels en stoepa's. We rijden door diepe en steile kloven, langs bloeiende weidegronden met nomaden en hun vee, en hebben uitzicht op witbesneeuwde bergtoppen.

Meer informatie over deze reis volgt binnenkort.

Programma

Meer informatie volgt binnenkort.

Vervoer en verblijf

Meer informatie volgt binnenkort.

Praktisch

Meer informatie volgt binnenkort.

Reisleiding

dr. Maja Kooistra

dr. Maja Kooistra

Verrichtte ruim 40 jaar wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de fysische geografie en bodemkunde. Was als wetenschappelijk onderzoeker werkzaam bij het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij in Wageningen. Daarna had ze 10 jaar een eigen bodemkundig bedrijf dat onderzoek uitvoerde voor archeologen. Leidde eerder samen met prof.dr. Paul van der Velde reizen naar Sikkim en naar Tibet.

prof. dr. Paul van der Velde

prof. dr. Paul van der Velde

Studeerde Indische talen in Utrecht. Is hoogleraar hindoeïsme en boeddhisme aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Regelmatig verschijnen er publicaties over Aziatische godsdiensten en culturen van zijn hand. Leidde vele reizen door het Aziatische cultuurgebied.