Oud en nieuw in Sevilla en omgeving

De Reis

A ESP3604Vier de jaarwisseling met ons in het prachtige Sevilla en omgeving, te weten het nabijgelegen El Rocío en Jerez de la Frontera. De reis begint in Sevilla, waar verschillende stadswandelingen worden gemaakt langs de vele mooie hoogtepunten die deze stad rijk is. We vervolgen onze reis naar El Rocío, gelegen aan de rand van het befaamde nationale park El Coto de Doñana. Dit is een geschikte uitvalsbasis om de indrukwekkende natuur te aanschouwen en bovendien vieren we hier in het hotel op feestelijke wijze oud en nieuw. Aansluitend zetten we koers richting Jerez de la Frontera, onder meer bekend om het Andalusische paardenras en de sherry.

Programma

dag 1, vr 28-12

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Sevilla. Na aankomst op de luchthaven brengen we een bezoek aan olijfoliebedrijf Basilippo, voor een rondleiding in de boomgaarden, een bezoek aan de fabriek en een proeverij. In de namiddag zetten we koers richting Sevilla, waar we drie nachten verblijven. Deze avond hebben we alvast een korte eerste kennismaking met het openluchtmuseum dat deze stad is. Aansluitend tapas-diner.

dag 2, za 29-12

Vandaag gaan we Sevilla verder ontdekken; we lopen via de joodse wijk naar de tuinen van Murillo en langs de koninklijke tabaksfabriek. We zien de rivier Guadalquivir, Sevilla’s reden van bestaan, alsmede de monumentale Arenal-wijk, met de Arena, het operagebouw en het Hospital de la Caridad. Ook bezoeken we het koninklijk paleis, het Alcázar. Na de lunch op eigen gelegenheid staat een bezoek aan de imposante gotische kathedraal op het programma. De bijbehorende Giralda-toren en het sinaasappelbomen-hof verraden dat hier ooit de hoofdmoskee van Sevilla stond. In de namiddag vrije tijd, waarna we in de vroege avond weer verzamelen om naar het Flamenco Dans Museum te gaan, waar we een zeer goede flamenco-show aanschouwen. Aansluitend gezamenlijk diner in de stad.

dag 3, zo 30-12

Tweede dag in Sevilla. In de ochtend bezoeken we het prachtige Museum van Schone Kunsten, met onder andere meesterwerken van Murillo en Zurbaran. Ook bezichtigen we het moderne project Metropol Parasol, met de hooggelegen wandelpromenade en de romeinse ruïnen die onder het complex liggen. Na de lunch op eigen gelegenheid bezoeken we de wijk Macarena, met onder meer het prachtige zestiende-eeuwse stadspaleis Palacio de Dueñas, eigendom van de huidige Hertog van Alva. Diner op eigen gelegenheid.

dag 4, ma 31-12

In de ochtend gaan we per touringcar naar het tentoonstellingsterrein van 1929, de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van Sevilla. Hier maken we een wandeling door Park María Luisa en over de pleinen Plaza de España en Plaza de América. Na de lunch op eigen gelegenheid in de wijk Triana aan de west-oever van de rivier, gaan we per touringcar verder het dorpje El Rocío, gelegen in de provincie Huelva, aan de rand van natuurreservaat Doñana. El Rocío is een bijzonder en uniek dorp, met witte huizen, onverharde wegen, paarden en koetsen, ontstaan rond de bedevaartkapel waar men met Pinksteren in groten getale samenkomt. Hier bevindt zich ook ons hotel, waar we feestelijk afscheid zullen nemen van 2018 met een gezamenlijk diner in intieme sfeer. Om middernacht zullen we op traditionele Spaanse wijze het nieuwe jaar inluiden, met een glas cava en met 12 druiven, die genuttigd worden op de 12 klokslagen.

dag 5, di 01-01

Vandaag hebben we een ontspannen programma, met in de late ochtend een wandeling door het dorpje, met onder andere de kerk waar Onze Lieve Vrouw in het gouden altaar pronkt. Natuurlijk kan ook een kaarsje gebrand worden. Om 10.00 uur is er een mis in de bedevaartkapel. Na onze verkenning van het dorpje maken we een natuurwandeling, om in de middag bij badplaats Matalascañas uit te komen voor vrije tijd aan de kust. Lunch op eigen gelegenheid met desgewenst een strandwandeling. Later in de middag terug naar het hotel. Gezamenlijk diner.

dag 6, wo 02-01

In de ochtend worden we opgehaald met een speciale terreinwagen voor onze route dwars door natuurreservaat Doñana. We eindigen de route op het strand aan de monding van de rivier Guadalquivir, waar we per veerpont oversteken. Aansluitend vrije tijd voor lunch in Sanlucar aan de kade, waarna we onze reis per touringcar verder naar Jerez de la Frontera vervolgen. In deze stad, gelegen in de provincie Cádiz, brengen we een bezoek aan een sherry-bodega met proeverij. Na een wandeling door het mooie centrum gaan we richting hotel. Aansluitend gezamenlijk diner.

dag 7, do 03-01

Vandaag wandelen we vanuit het hotel naar de koninklijke rijschool van Jerez de la Frontera. Daar bezoeken we de show “como bailan los caballos andaluces”. In de namiddag gaan we naar de luchthaven van Sevilla voor een directe lijnvlucht naar Amsterdam.

Vervoer en verblijf

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Sevilla v.v. per Transavia. De vluchttijden zijn:
28-12-2018: Amsterdam - Sevilla, 09.00 - 11.55 uur
03-01-2019: Sevilla - Amsterdam, 19.10 - 22.10 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 20 kilo inbegrepen.
NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

Vervoer ter plaatse

De transfers tussen de verschillende locaties wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. In de steden zullen we veel bezienswaardigheden te voet bereiken. Voor grotere afstanden staat de touringcar ter beschikking. Voor de route in natuurreservaat Doñana maken we gebruik van een speciale terreinwagen.

Hotels en maaltijden

Het hotel in Sevilla is een goed viersterrenhotel. Het hotel in El Rocío is een zeer comfortabel, sfeervol en charmant gelegen tweesterrenhotel, dat qua kwaliteit niet onderdoet voor een viersterrenhotel. Het hotel in Jerez de la Frontera is een luxe vijfsterrenhotel. Alle kamers zijn ruim en voorzien van douche/bad en toilet. De hotels zijn gekozen vanwege hun mooie locatie of vanwege hun strategische ligging ten opzichte van de bezienswaardigheden. De diners vinden plaats in de hotels of in nabijgelegen restaurants.

Praktisch

Audiosysteem

Vanaf dag 2 van de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort hem door uw headset. Zo kunt u de reisleider overal goed verstaan.

Zwaarte van de reis

Onze reizen zijn met zorg samengesteld en kennen een aangenaam tempo. Dit betekent dat het programma goed gevuld is, maar dat er veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen. Het is belangrijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt. In en rondom het nationale park Doñana maken we een aantal wandelingen op over het algemeen goed begaanbare paden. Men moet daarbij bedacht zijn op soms wat zanderige paden. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, kunt u gerust telefonisch contact met Labrys Reizen opnemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Gezondheid

In Spanje valt het over het algemeen niet aan te raden kraanwater te drinken. Hoewel het zeer onwaarschijnlijk is dat u er ziek van wordt, smaakt het vanwege het toegevoegde chloor niet aangenaam. Flesjes drinkwater zijn op vele plekken te koop.

Weer

Rond de jaarwisseling mogen we in Sevilla en omgeving overdag op een temperatuur tussen 15 en 20 ºC rekenen en in de nacht tussen 5 en 10 ºC. Een regenbui is niet uit te sluiten. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Spanje maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

CO2-compensatie

Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van de reis via de South Pole Group. Meer informatie over de South Pole Group vindt u hier.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden door het inschrijfformulier op onze website of op de pagina’s 109-110 van de brochure Exclusieve groepsreizen geheel in te vullen en te zenden naar Labrys Reizen. Desgewenst kunt u bij Labrys Reizen een papieren inschrijfformulier opvragen. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven welke verzekeringen u wilt afsluiten en welke speciale wensen u eventueel heeft, zoals een eenpersoonskamer of een bepaald dieet. Op het inschrijfformulier dient u uw persoonsgegevens in te vullen conform uw paspoort of identiteitskaart. Deze gegevens worden onder andere gebruikt voor de vliegtickets. Indien de gegevens niet exact overeenstemmen met de gegevens in uw paspoort of identiteitskaart, moet u rekenen met (hoge) extra kosten op de luchthaven. Deze kosten zijn voor uw eigen rekening.

 

 

Reisleiding

drs. Giel Rutten

drs. Giel Rutten

Bioloog en beëdigd gids in Andalusië. Vertrok na zijn studie naar Spanje en heeft sindsdien veel liefde voor de regio ontwikkeld. Heeft reeds menige Labrys-groep op kundige wijze ‘zijn’ Andalusië laten beleven als een ware don de gente.