Klassieke rondreis door Griekenland

De Reis

A GRC0232Meer dan 25 jaar geleden vond de allereerste Labrys-reis plaats, en wel onder leiding van prof. dr. Luuk de Blois. De heer De Blois heeft op de universiteit van Nijmegen college gegeven aan de beide oprichters van Labrys Reizen. Het doet ons daarom bijzonder veel deugd nu wederom een reis aan te kunnen bieden onder zijn deskundige leiding.

We maken een rondreis vanuit Athene via Delphi over de Peloponnesos. Daarbij doen we vele highlights aan, maar bekijken we ook enkele minder bekende plekken. Een boottocht kan in Griekenland natuurlijk niet ontbreken. Deze reis heeft een archeologisch-historisch karakter. Maar daarnaast is er aandacht voor de flora en de economie.
Naast onze deskundige reisleider is tijdens de rondreis een gediplomeerde gids aanwezig, die tevens historicus is en in Athene woont.

Programma

dag 1, di 09-04

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Athene met Aegean Airlines en transfer naar het hotel in het centrum de stad. Diner en overnachting in Athene.

dag 2, wo 10-04

Vandaag staan we vroeg op om de Akropolis en de Griekse Agora te bezichtigen. ‘s Middags kijken we rustig rond in het schitterende Akropolis Museum. Diner en overnachting in Athene.

dag 3, do 11-04

Met de metro gaan we naar de haven Piraeus om van daaruit een sfeervolle boottocht naar Aigina te ondernemen. Na aankomst op het eiland rijden we per touringcar naar de tempel van Athene Aphaia; onderweg zien we overal pistacheboompjes en genieten we van het uitzicht. U heeft de gelegenheid te lunchen in het leuke havenstadje met zich op dobberende bootjes. Overnachting in Athene.

dag 4, vr 12-04

Onder voorbehoud bezoek aan het Griekse Parlement of aan het Nederlands Instituut in Athene. Aansluitend maken we een mooie rit per touringcar naar het Byzantijnse klooster van Hosios Loukas. We genieten daar tevens van het mooie uitzicht op de Helikon, de berg van de Muzen. Diner en overnachting in of bij Delphi.

dag 5, za 13-04

's Morgens staat de hoofdopgraving met de tempel van Apollo en het theater op het programma; ook bezichtigen we het Archeologisch Museum van Delphi. Na de lunch gaan we naar de lager gelegen opgraving met de tholos van Athena Pronaia. In de namiddag brengen we desgewenst een bezoekje aan het strand van de naburige kustplaatsjes Itea of Galaxidi. Overnachting in of bij Delphi.

dag 6, zo 14-04

Rit per touringcar naar Olympia; onderweg varen we per boot van Andirio naar Rio. In Olympia bekijken we de opgraving en het beroemde Archeologisch Museum. Desgewenst nemen we een kijkje bij een lokale imker. Diner en overnachting in Olympia.

dag 7, ma 15-04

Bezoek aan de minder bekende, maar werkelijk schitterende opgravingen en het archeologische museumpje van oud-Messini. Het uitzicht op de opgravingen vanuit het dorpje Mavromati is geweldig. Diner en overnachting in of bij Pylos.

dag 8, di 16-04

Uiteraard ontbreekt het Paleis van Nestor niet. In het museum van het naburige Chora zien we de beroemde kleitabletten. Overnachting in of bij Pylos.

dag 9, wo 17-04

Mooie rit naar de Argolis. Alvorens aan te komen in Nafplio bezoeken we de opgraving en het museum van Oud-Korinthe. Op deze plek heeft de apostel Paulus nog gepredikt. Diner en overnachting in of bij Nafplio.

dag 10, do 18-04

Vandaag zien we twee beroemde burchten: die van Tiryns en die te Mykene. Wie wil kan daar ook een blik werpen in het plaatselijke Archeologisch Museum. 's Middags staat het vermaarde theater van Epidauros op het programma. Diner en overnachting in of bij Nafplio.

dag 11, vr 19-04

Transfer naar het vliegveld van Athene; onderweg korte stop bij het Kanaal van Korinthe. Directe lijnvlucht van Athene naar Amsterdam met Aegean Airlines.

Vervoer en verblijf

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Athene met Aegean Airlines.
De vluchttijden zijn:
09-04-2019: Amsterdam - Athene, 16.35 - 20.50 uur
19-04-2019: Athene - Amsterdam, 13.15 - 15.45 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Griekenland is het één uur later dan in Nederland.
NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

Vervoer ter plaatse

De rondreis door Griekenland wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

Hotels en maaltijden

De overnachtingen vinden plaats in centraal gelegen 4- en 5-sterrenhotels.
In de reis zijn 7 diners inbegrepen. Deze reserveren we in sfeervolle restaurants op mooie locaties met echt Griekse maaltijden; alleen het diner in Olympia vindt plaats in het hotel. Bij de keuze van de menu’s houden we rekening met voldoende variatie gedurende de reis.

Praktisch

Zwaarte van de reis

Onze reizen zijn met zorg samengesteld en kennen een aangenaam tempo. Dit betekent dat het programma goed gevuld is, maar dat er veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen. Het is belangrijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programma-onderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, kunt u gerust telefonisch contact met Labrys Reizen opnemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Griekenland maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

CO2-compensatie

Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van de reis via de South Pole Group. Meer informatie over de South Pole Group vindt u hier.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden door het inschrijfformulier op onze website of op de pagina’s 109-110 van de brochure Exclusieve groepsreizen geheel in te vullen en te zenden naar Labrys Reizen. Desgewenst kunt u bij Labrys Reizen een papieren inschrijfformulier opvragen. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven welke verzekeringen u wilt afsluiten en welke speciale wensen u eventueel heeft, zoals een eenpersoonskamer of een bepaald dieet. Op het inschrijfformulier dient u uw persoonsgegevens in te vullen conform uw paspoort of identiteitskaart. Deze gegevens worden onder andere gebruikt voor de vliegtickets. Indien de gegevens niet exact overeenstemmen met de gegevens in uw paspoort of identiteitskaart, moet u rekenen met (hoge) extra kosten op de luchthaven. Deze kosten zijn voor uw eigen rekening.
Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U ontvangt van ons bericht zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, berichten we u dat uiterlijk zes weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie. Indien u de reisbescheiden acht dagen vóór vertrek nog niet heeft ontvangen, neem dan contact met ons op.

Reisleiding

prof. dr. Luuk de Blois

prof. dr. Luuk de Blois

Is emeritus hoogleraar oude geschiedenis. Hij heeft tal van publicaties en boeken op zijn naam staan, onder andere Een kennismaking met de oude wereld.