Oud en nieuw in Ascoli Piceno

De Reis

A ITA0011Deze reis is volgeboekt. Desgewenst kunt u op de wachtlijst gezet worden. Ook indien u een bericht wilt ontvangen als deze reis nogmaals wordt aangeboden, kunt u dit doorgeven.

De jaarwisseling brengen we door in de travertijnen stad Ascoli Piceno. Vanuit deze stad met haar prachtige pleinen, middeleeuwse huizen en kronkelstraatjes bezoeken we enkele plaatsen in Le Marche en de Abruzzen, twee regio's waar de sfeer authentiek is en kleinschaligheid de boventoon voert. De geschiedenis van de regio gaat van de Piceni, een curieus volk dat tussen de tiende en de derde eeuw vóór Christus in het oosten van Italië woonde, en de Romeinen naar de middeleeuwen. Daarnaast genieten we van prachtige natuur, ruige bergen en hoogvlakten en maken we uitgebreid kennis met de bijzondere streekgerechten. Op Oudejaarsavond beleven we een typisch Italiaanse Capodanno.

Deze reis wordt aangeboden in samenwerking met Aeneas Travel van Rolf en Inge Smit.

Programma

dag 1, do 27-12

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Rome en transfer naar ons hotel in Ascoli Piceno. Een wandeling voert ons door de schilderachtige middeleeuwse steegjes en langs de oude woontorens. We dineren in het oude centrum.

dag 2, vr 28-12

We verkennen Ascoli Piceno, de stad van travertijn. We zien de dom en het Baptisterium, het archeologisch museum, de Romeinse brug en de kerk van San Vincenzo e Anastasio.

dag 3, za 29-12

Dagexcursie naar Chieti. Hier staat het MANDA, het museo archeologico nazionale d'Abruzzo, dat een overzicht geeft van de cultuur van de Abruzzen van de prehistorie tot de Romeinse keizertijd. Ook bezoeken we Museo La Civitella, waar het Romeinse amfitheater onderdeel van is. In dit museum, La Civitella, bewonderen we het meer dan levensgrote beeld van de Strijder van Capestrano uit de zesde eeuw vóór Christus. Deze sculptuur staat bekend als het hoogtepunt van de Piceense kunst.

dag 4, zo 30-12

In Jesi, de geboorteplaats van Frederik II, zien we een fantastisch nieuw, aan hem gewijd museum. In Numana gaan we naar het museum Antiquarium, bekend om de 'tombe van de koningin'.

dag 5, ma 31-12

We beginnen de dag bij de 13-eeuwse kathedraal Santa Maria Assunta in Atri. Teramo is gesticht door de Romeinen en in het historisch centrum is onder andere nog een amfitheater te vinden. Ook bekijken we hier de middeleeuwse kathedraal San Berardo. Door een indrukwekkend landschap met calanchi rijden we terug naar Ascoli Piceno. Hier beleven we de oudejaarsavond op typisch Italiaanse wijze met een cenone, een groot diner, gevolgd door het aftellen naar middernacht.

dag 6, di 01-01

De abdij van San Clemente a Casauria heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van dit gebied. In Capestrano, waar de beroemde Strijder is gevonden, zien we de San Pietro ad Oratorium met de mysterieuze inscriptie van het Satorvierkant. Na de koffie heeft u nog wat vrije tijd in L'Aquila.

dag 7, wo 02-01

Transfer naar de luchthaven van Rome en directe lijnvlucht terug naar Amsterdam.

Vervoer en verblijf

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Rome en vice versa per Alitalia. De vluchttijden zijn:
27-12-2018: Amsterdam - Rome, 12.05 - 14.15 uur
02-01-2019: Rome - Amsterdam, 14.10 - 16.40 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

Vervoer ter plaatse

De transfers en excursies worden uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

Hotel en maaltijden

We verblijven gedurende de hele reis in een charmant viersterrenhotel in het historisch centru mvan Ascoli Piceno. De diners vinden plaats in lokale restaurants, die met zorg door de reisleiding zijn uitgekozen.

Praktisch

Zwaarte van de reis

Onze reizen zijn met zorg samengesteld en kennen een aangenaam tempo. Dit betekent dat het programma goed gevuld is, maar dat er veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen. Het is belangrijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, kunt u gerust telefonisch contact met Labrys Reizen opnemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Weer

Rond de jaarwisseling mogen we rekenen op een gemiddelde dagtemperatuur van 8 à 10 ºC in Ascoli Piceno. Een regenbui is niet uit te sluiten. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

CO2-compensatie

Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van de reis via de South Pole Group. Meer informatie over de South Pole Group vindt u hier.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden door het inschrijfformulier op onze website of op de pagina’s 109-110 van de brochure Exclusieve groepsreizen geheel in te vullen en te zenden naar Labrys Reizen. Desgewenst kunt u bij Labrys Reizen een papieren inschrijfformulier opvragen. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven welke verzekeringen u wilt afsluiten en welke speciale wensen u eventueel heeft, zoals een eenpersoonskamer of een bepaald dieet. Op het inschrijfformulier dient u uw persoonsgegevens in te vullen conform uw paspoort of identiteitskaart. Deze gegevens worden onder andere gebruikt voor de vliegtickets. Indien de gegevens niet exact overeenstemmen met de gegevens in uw paspoort of identiteitskaart, moet u rekenen met (hoge) extra kosten op de luchthaven. Deze kosten zijn voor uw eigen rekening. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U ontvangt van ons bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, berichten we u dat uiterlijk zes weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie. Indien u de reisbescheiden acht dagen vóór vertrek nog niet heeft ontvangen, neem dan contact met ons op.

Reisleiding

drs. Rolf Smit en Inge Smit

drs. Rolf Smit en Inge Smit

Hebben hun hart verpand aan Italië, waar ze zich hebben gevestigd en een kleinschalige bed and breakfast beheren in Le Marche. Samen hebben ze al vele reizen naar Italië geleid. Rolf Smit is classicus en leidt de reizen inhoudelijk. Zijn echtgenote draagt zorg voor een soepel organisatorisch verloop en voor de culinaire invulling van de reis.