Delizie delle Marche • rustig

De Reis

ERVAAR HET MONTEFELTRO VAN ROLF EN INGE SMIT

Delizie delle Marche intro

Proef en beleef het authentieke Italië met cultuur, opera en culinaire specialiteiten van het prachtige Montefeltro, de regio in Le Marche waar uw reisleiders wonen. Dit was het gebied van de hertogen van Urbino en in de vijftiende eeuw een van de renaissancecentra. Hier werkten kunstenaars als Rafael, Piero della Francesca, Bramante en het genie Francesco di Giorgio Martini. Naast de cultuur komt de lokale keuken van deze heuvelachtige regio uitgebreid aan bod, met specialiteiten als truffels, pecorino di fossa, vino di visciola en vin santo. We beleven het Marchegiaanse leven en maken kennis met bijzondere leden van een boerenfamilie. In hun kleine restaurant genieten we van een maaltijd met alleen zelfverbouwde producten. Bovendien leren we truffels zoeken en worden er workshops gegeven door Italiaanse dames, waaronder de chefkok Donatella. We worden ook hartelijk verwelkomd met een uitgebreid diner in de agriturismo van uw reisleiders. Ons bezoek wordt omkleed door Italiaanse opera, uitgevoerd door opera-zangers uit de Verenigde Staten, die hier hun opleiding voltooien onder leiding van grote meesters en ons laten genieten van hun prachtige muziekuitvoeringen op bijzondere locaties. Kortom, een unieke ervaring.

NB Deze reis valt in de categorie ‘rustig reizen’. Die onderscheidt zich binnen het aanbod van Labrys Reizen door de kalme dagprogramma's, het geringe aantal hotelwisselingen, een afgewogen selectie uit de veelheid van bezienswaardigheden en de beperkte wandelafstanden.

Programma

dag 1, zo 17-06

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Bologna. Onderweg naar ons hotel in Urbania starten we deze culinaire reis met een lunch, gevolgd door een bezoek aan de benedenstad van San Leo. Het diner vindt plaats in Urbania, waar we kennismaken met de Marchegiaanse keuken.

dag 2, ma 18-06

Een wandeling door Sant'Angelo in Vado brengt ons naar een Romeinse opgraving met prachtige mozaïeken. We genieten van een lokale specialiteit, de brutti ma buoni, en hebben tijd om rond te kijken op de markt en te lunchen. Vlak bij de prachtige Furlo-kloof ligt een kleine abdij en een 2000 jaar oude Romeinse tunnel. Daarna volgt een klein, maar bijzonder Romeins museum in Fossombrone. Diner in een lokaal restaurant in Sant'Angelo in Vado.

dag 3, di 19-06

Deze dag brengen we door in Urbino met als hoogtepunt het Palazzo Ducale van Federico da Montefeltro en het Oratorio van San Giovanni. We maken uitgebreid kennis met de geschiedenis van de stad met haar prachtige doorkijkjes. Centraal staan de hertog Federico da Montefeltro en Rafaël. De namiddag is vrij in Urbino. Diner in een lokaal restaurant in Urbania.

dag 4, wo 20-06

Via een prachtige route rijden we naar het hooggelegen Sassocorvaro. Het vijftiende-eeuwse kasteel van een vazal van Federico da Montefeltro ligt in het centrum van dit plaatsje en biedt een spectaculair uitzicht over de vallei. Even verderop staat de oude burcht van Mondaino waar wij aan de hand van Dante en Beatrice kennismaken met de stad en genieten van een van de specialiteiten van Montefeltro: de pecorino di fossa. Dit is een bijzondere schapenkaas die ingemetseld wordt op een bed van stro in grote stenen putten. In een proeverij smaken we de visciola, een lokale wildekersenwijn. Vanavond zijn we voor het diner te gast bij Rolf en Inge Smit in Ca'Beto.

dag 5, do 21-06

In de ochtend kunt u de lokale markt bezoeken en gezamenlijk verkennen we Urbania. Na de lunch, die vrij is, volgt in Urbania een interessante kookworkshop van Donatella. Zij is de beste kok uit de streek, gespecialiseerd in traditionele lokale producten. Hierna verkennen we Urbania en drinken we een aperitiefje. Het diner dat voortkomt uit onze workshop, vindt plaats langs de rivier de Metauro onder begeleiding van enkele operazangers.

dag 6, vr 22-06

We wandelen wederom door het authentieke centrum van Sant'Angelo in Vado. We bezoeken diverse kerken die normaliter gesloten zijn en een lokaal museum. Na de vrije lunch worden we opgehaald door een Italiaanse familie die een authentieke wijnboerderij heeft. De boerin leert ons cantucci maken en we proeven drie biologische wijnen. Met de zoon – een truffelzoeker – gaan we op zoek naar dit 'zwarte goud'. We keren op tijd terug naar het hotel, zodat u nog even vrij heeft in Urbania voor we naar het restaurant in Piobbico gaan. Na het diner genieten we van een bijzondere opera-avond in het kasteel van de Brancaleoni.

dag 7, za 23-06

Onderweg naar Bologna is er een stop in Gradara, waar we genieten van een bijzondere lunch in een olijfgaard met uitzicht op de zee aan de ene kant en op de burcht van Gradara aan de andere kant. Directe lijnvlucht terug naar Amsterdam.

Vervoer en verblijf

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van directe lijnvluchten per KLM van Amsterdam naar Bologna en vice versa. De vluchttijden zijn:
17-06-2018: Amsterdam - Bologna, 10.35 - 12.25 uur
23-06-2018: Bologna - Amsterdam, 17.25 - 19.35 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen, gebaseerd op het Flying Blue-tarief.
NB Voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van KLM verwijzen we u naar: https://www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden.

KLM-ruimbagage

Deze reis is gebaseerd op directe lijnvluchten per KLM. Voor het meenemen van ruimbagage rekent KLM op dit traject kosten. Voor Flying Blue-deelnemers geldt een gereduceerd tarief. Dit gereduceerde tarief is opgenomen in de reissom. Er zijn geen kosten verbonden aan het aanmelden voor het Flying Blue-programma via www.klm.nl.
Reizigers die zich niet wensen aan te melden voor het Flying Blue-programma, dienen voor 1 stuk ruimbagage tot 23 kilo € 20,- extra kosten te betalen per retourreis. Deelnemers ontvangen nadere informatie.
NB Voor Platinum-, Silver- of Goldkaarten van Flying Blue gelden afwijkende voorwaarden.

Vervoer ter plaatse

De rondreis door Le Marche wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. De af te leggen afstanden zijn vrijwel nooit groot, zodat lange busritten tot een minimum worden beperkt. Tijdens de ritten kunt u genieten van de mooie landschappen die de regio biedt.

Hotel en maaltijden

Voor deze reis hebben wij kamers ter beschikking in twee charmante, kleinschalige hotels in Urbania. Daarnaast zullen enkele deelnemers verblijven in de bed and breakfast van Rolf en Inge Smit.
De maaltijden met typische streekgerechten vinden plaats in lokale restaurants.

Praktisch

Zwaarte van de reis

Het tempo van de reis is rustig; u verblijft de gehele reis in hetzelfde hotel en er worden geen grote afstanden te voet afgelegd. Desalniettemin is het belangrijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, kunt u gerust telefonisch contact met Labrys Reizen opnemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Weer

Juni is een heerlijk warme periode voor een cultureel-culinaire reis door Le Marche. Het zomerse weer maakt vele buitenactiviteiten plezierig. In de hoger gelegen gebieden kan het iets koeler zijn. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur rond de 26 graden. Een regen- of onweersbui is niet uit te sluiten.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen, workshops en proeverijen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden door het inschrijfformulier op onze website of op pagina 109-110 van de brochure Exclusieve groepsreizen geheel in te vullen en te zenden naar Labrys Reizen. Vervolgens ontvangt u van ons een boekingsbevestiging en een factuur waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U ontvangt van ons bericht zodra het minimum aantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, berichten we u dat uiterlijk 6 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie. Indien u de reisbescheiden 8 dagen vóór vertrek nog niet heeft ontvangen, neem dan contact met ons op.

Reisleiding

drs. Rolf Smit en Inge Smit

drs. Rolf Smit en Inge Smit

Hebben hun hart verpand aan Italië, waar ze zich hebben gevestigd en een kleinschalige bed and breakfast beheren in Le Marche. Samen hebben ze al vele reizen naar Italië geleid. Rolf Smit is classicus en leidt de reizen inhoudelijk. Zijn echtgenote draagt zorg voor een soepel organisatorisch verloop en voor de culinaire invulling van de reis.