Bologna • rustig

De Reis

A ITA1121De Po-vlakte in Emilia-Romagna en Lombardije kent prachtige historische plaatsen. Elke stad heeft een uniek karakter, dat veelal is gevormd door de heerschappij en het mecenaat van een adellijke familie. Universiteitsstad Bologna ligt in het hart van Emilia-Romagna, met zijn kenmerkende rode daken en vele delicatessenwinkels en restaurants. Niet voor niets wordt deze stad ook wel la Grassa, de Vette, genoemd. Met Bologna als uitvalsbasis bezoeken we in een aangenaam tempo de kunststeden Mantua, Rimini, Ferrara en Ravenna. Al wandelend zien we gouden mozaïeken, kleurrijke fresco’s en hoogtepunten van beeldhouwkunst en architectuur.

Nota bene

Deze reis valt in de categorie ‘rustig reizen’. Die categorie onderscheidt zich binnen het aanbod van Labrys Reizen door de kalme dagprogramma's, het geringe aantal hotelwisselingen, een afgewogen selectie uit de veelheid van bezienswaardigheden en de beperkte wandelafstanden.

Programma

dag 1, zo 06-10

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar het vliegveld van Bologna, waar reisleiders Rolf en Inge Smit ons opwachten. Transfer naar het hotel in het centrum van Bologna, waar we de gehele reis verblijven. Na het inchecken in het hotel maken we een korte stadswandeling langs de Piazza Maggiore en de basiliek van San Petronio.

dag 2, ma 07-10

Ravenna staat natuurlijk bekend om zijn vroegchristelijke bouwwerken en schitterende mozaïeken. We bezoeken de Sant'Apollinare Nuovo, het San Vitalis-complex en het mausoleum van Galla Placidia. In de middag heeft u nog wat vrije tijd voordat we terugrijden naar Bologna.

dag 3, di 08-10

In het oude centrum van Bologna wandelen we via het anatomisch theater naar de ‘scheve torens’ en het bijzondere Santo Stefano-complex. ‘s Middags staat de San Domenico op het programma met onder andere drie vroege werken van Michelangelo. De namiddag is vrij.

dag 4, wo 09-10

In Ferrara staat het imposante Castello Estense, gebouwd door de roemruchte familie d’Este. Op het plein voor de kathedraal kunnen we genieten van een goede kop koffie met een lokale specialiteit. In het Palazzo Schifanoia bezoeken we de Hal der Maanden.

dag 5, do 10-10

We reizen naar Mantua, de stad van de Gonzaga. Hier maken we een stadswandeling en bekijken we de Sant Andrea, de Rotonda en het paleis van de Gonzaga met als hoogtepunt de prachtig beschilderde Camera degli Sposi.

dag 6, vr 11-10

Rimini biedt een overvloed aan opgravingen: de Poort van Augustus, het Huis van de Chirurg en het archeologisch museum. Ook bekijken we het indrukwekkende Tempio Malatestiano.

dag 7, za 12-10

De ochtend is ter vrije besteding. U kunt het Archeologisch museum of het Museo della Storia di Bologna bezoeken. In de middag vertrekken we richting vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Vervoer en verblijf

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Bologna en vice versa met KLM. De vluchttijden zijn:
06-10-2019: Amsterdam - Bologna, 10.40 - 12.30 uur
12-10-2019: Bologna - Amsterdam, 17.25 - 19.35 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen, gebaseerd op het Flying Blue-tarief.
NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

KLM-ruimbagage

Deze reis is gebaseerd op directe lijnvluchten per KLM. Voor het meenemen van ruimbagage rekent KLM op dit traject kosten. Voor Flying Blue-deelnemers geldt een gereduceerd tarief. Dit gereduceerde tarief is opgenomen in de reissom. Er zijn geen kosten verbonden aan het aanmelden voor het Flying Blue-programma via www.klm.nl. Reizigers die zich niet wensen aan te melden voor het Flying Blue-programma, dienen voor 1 stuk ruimbagage tot 23 kilo € 20,- extra kosten te betalen per retourreis. Deelnemers ontvangen nadere informatie.
NB Voor Platinum-, Silver- of Goldkaarten van Flying Blue gelden afwijkende voorwaarden.

Vervoer ter plaatse

De transfers en excursies in Italië worden uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

Hotel en maaltijden

We verblijven de gehele reis in een centraal gelegen viersterrenhotel in Bologna. Het hotel biedt gratis wifi en heeft (tegen betaling) wellness-faciliteiten. De diners vinden plaats in lokale restaurants, die met zorg door de reisleiding zijn uitgekozen.

Praktisch

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort hen door uw headset. Zo kunt u de reisleiding overal goed verstaan.

Zwaarte van de reis

Onze reizen zijn met zorg samengesteld en kennen een aangenaam tempo. Dit betekent dat de reisprogramma’s goed gevuld zijn, maar dat er veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen. Bij onze ‘rustige reizen’ is het aantal hotelwisselingen beperkt en zijn de te voet af te leggen afstanden enigszins beperkt. Desalniettemin is het noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Weer

In Bologna en omgeving kunnen we in oktober rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 19 ºC. Een regenbui is niet uit te sluiten. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

CO2-compensatie

Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis via de South Pole Group, dé wereldleider op het gebied van CO2-compensatieprojecten. Meer informatie vindt u hier en op southpole.com.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden door het inschrijfformulier op onze website of op de pagina’s 109-110 van de brochure Exclusieve groepsreizen geheel in te vullen en te zenden naar Labrys Reizen. Desgewenst kunt u bij Labrys Reizen een papieren inschrijfformulier opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U ontvangt van ons bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, berichten we u dat uiterlijk zes weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie. Indien u de reisbescheiden acht dagen vóór vertrek nog niet heeft ontvangen, neem dan contact met ons op.

Reisleiding

drs. Rolf Smit en Inge Smit

drs. Rolf Smit en Inge Smit

Hebben hun hart verpand aan Italië, waar ze zich hebben gevestigd en een kleinschalige bed and breakfast beheren in Le Marche. Samen hebben ze al vele reizen naar Italië geleid. Rolf Smit is classicus en leidt de reizen inhoudelijk. Zijn echtgenote draagt zorg voor een soepel organisatorisch verloop en voor de culinaire invulling van de reis.