De medewerkers van Labrys Reizen

Classicus. Medeoprichter van Labrys Reizen en verantwoordelijk voor externe relaties en financiën. Thuis in vele landen rond de Middellandse Zee, met een voorliefde voor Italië en in het bijzonder voor Rome.

Classicus, beëdigd tolk/vertaler Nieuwgrieks. Medeoprichter van Labrys Reizen en verantwoordelijk voor personeelszaken en communicatie. Heeft een zwak voor mediterrane sferen en speciaal voor Griekenland.

Coördinator Exclusieve groepsreizen. Studeerde middeleeuwse geschiedenis. Slentert dan ook graag door middeleeuwse stadjes, maar ook van het klassieke erfgoed in Griekenland en Italië kan zij geen genoeg krijgen. Op reis maakt ze er een sport van zo veel mogelijk lokale specialiteiten te proeven.

Studeerde Spaanse taal en cultuur en volgde de master interculturele communicatie. Bezoekt graag mediterrane landen, maar met name in Madrid en in Andalusië voelt ze zich thuis. Ontdekt met plezier nieuwe bestemmingen, zowel ver weg als dicht bij huis. Een bourgondische invalshoek is haar daarbij niet vreemd. Opgaan in lokale gewoonten en tradities draagt volgens haar bij aan de totale beleving.

Archeologe, in 1993 na haar studie klassieke archeologie aan de Universiteit van Athene naar Nederland verhuisd. Heeft al veel Nederlandse groepen al het moois laten zien dat haar geboorteland te bieden heeft. Op kantoor is ze onder meer verantwoordelijk voor de contacten met alle Griekse instanties.

Kunsthistorica met een brede interesse, uiteenlopend van archeologie tot moderne kunst. Graag brengt ze haar passie en enthousiasme voor kunst en cultuur over op anderen. Ze gaat regelmatig op avontuur naar nieuwe bestemmingen, zowel binnen als buiten Europa, maar Bella Italia, met name Rome, blijft haar nummer een.

Officemanager met veel ervaring in de reiswereld. Bezocht reeds vele landen binnen en buiten Europa. Vooral Italië, Corsica en de natuur van Costa Rica maakten grote indruk op haar. Samen met haar collega Rienke zorgt ze voor een soepele gang van zaken op kantoor.

Coördinator Groepreizen op maat. Studeerde Italiaanse taal- en letterkunde en een master interculturele communicatie. Met name in Rome en Florence, waar ze gestudeerd en gewerkt heeft, voelt zij zich thuis. De laatste jaren verkent zij ook Turkije steeds intensiever.

Kunsthistorica, gespecialiseerd in de Italiaanse renaissance. Ook de culturen van Griekenland en Turkije trekken haar aandacht. Ze hoopt haar enthousiasme voor de kunstgeschiedenis over te brengen op de reizen naar mediterrane landen. Tevens heeft ze enige tijd in Canada gewoond, waar ze ook een zwak voor heeft.

Officemanager. Heeft veel gereisd, met name in Azië, maar is na vele omzwervingen nu bij Labrys Reizen helemaal in haar element in het stroomlijnen en structureren van de interne organisatie. Heeft in Italië gewoond, maar is inmiddels ook verslingerd aan Griekenland.

Cultureel antropoloog. Ontwikkelt al vele jaren exclusieve groepsreizen. De wereld is zo goed als geheel ontsloten voor het toerisme. Het is dan ook een uitdaging om in samenwerking met de juiste reisleiders de meest intrigerende bestemmingen optimaal tot hun recht te laten komen.

Na een studie Italiaanse letterkunde heeft ze als reisleidster vele mensen in haar geliefde Italië rondgeleid. Zelf gaat ze graag naar Sicilië, maar ook in steden als Ferrara en Venetië kunt u haar tegenkomen.

Classicus. Was jarenlang organisator van klassieke reizen op een gymnasium. Zet deze ervaring nu in bij het organiseren van reizen op maat voor schoolgroepen. Zijn liefde voor Griekenland en kennis van de Griekse cultuur en geschiedenis brengt hij met enthousiasme over.

Kunsthistorica, en wordt men name enthousiast van tijden en gebieden waar diverse religies en culturen samenkomen in een spannende mix. Ze zwerft graag langs mediterrane kusten, maar ook meer exotische oorden hebben haar warme belangstelling. Een brede interesse voert haar van Romaanse kerkjes naar het leefgebied van de lemuren.

Studeerde archeologie en onderzocht voor haar promotie het verloop van de Keltische migraties in Europa. Ook verbleef ze langere tijd in Australië, Nieuw-Zeeland, Alaska en Duitsland. Ze stelt met groot plezier reizen samen naar uiteenlopende bestemmingen.

Heeft Nieuwgriekse taal en cultuur gestudeerd. Op Cyprus en in Griekenland geniet ze van de gastvrijheid van de mensen, de prachtige opgravingen en de afwisselende natuurlandschappen. Ook in de kleine kerkjes in Bulgarije met middeleeuwse muurschilderingen voelt ze zich thuis. Tijdens een reis probeert ze zich over te geven aan de gewoontes en tradities van het land.

Classica. Combineert haar jarenlange ervaring in organiserende functies met haar voorliefde voor de diverse landen en culturen rond de Middellandse Zee en elders in de wereld. Is ook betrokken bij duurzaam toerisme en het beheren van de website.

Vertaler. Heeft na de opleiding taal- en cultuurstudies haar hart verloren aan de reiswereld. Toert het liefst ver buiten de gebaande paden door het authentieke Spanje. Maar ze ontdekt ook graag onbekende steden en verre oorden. Ze vindt het essentieel om op reis in contact te komen met de lokale bevolking en streekgerechten te proeven.

Ontwikkelde tijdens haar studie oudheidkunde een passie voor het organiseren van culturele reizen. Ze dwaalt graag door Romeinse en Griekse ruïnen, maar is ook geïnteresseerd in moderne kunst en architectuur. In haar reizen naar bestemmingen wereldwijd streeft ze een mix van cultuuraspecten na.