In het Centraal Museum is vanaf 16 december de tentoonstelling 'Utrecht, Caravaggio en Europa' te zien. Op 28 december organiseert Labrys een bijeenkomst in het museum (volgeboekt).

Met zeventig meesterwerken laat de tentoonstelling voor het eerst de Utrechtse caravaggisten naast hun Europese collega’s zien: Italianen als Caravaggio, Bartolomeo Manfredi en Orazio Gentileschi, de Spanjaard Jusepe de Ribera, Fransen als Nicolas Régnier en Simon Vouet en de Vlamingen Gerard Seghers en Theodoor Rombouts. Alleen de eerste vier weken van de tentoonsteling is het topstuk De Graflegging van Caravaggio zelf te bewonderen. Meer informatie over de tentoonstelling vindt u hier. De online kaartverkoop is reeds gestart.

Labrys Reizen organiseert in het kader van deze tentoonstelling de reis ‘Met het oog op Caravaggio’ van 22 t/m 28 april 2019. Deze reis voert u langs vrijwel alle schilderijen van de meester in Rome en Napels, steden die sinds zijn tijd in uiterlijk amper zijn veranderd. We zien de indrukwekkende werken in palazzi, musea en kerken. En passant komen we in aanraking met tijdgenoten en navolgers. Meer informatie over de reis vindt u hier.

Op vrijdag 28 december organiseert Labrys Reizen een bijeenkomst in het Centraal Museum te Utrecht. Onze reisleider, Bert Steensma, geeft een inleidende lezing op de tentoonstelling en de reis en aansluitend krijgt u de gelegenheid de tentoonstelling (met Caravaggio's De graflegging dus!) te bezoeken.

Het programma is als volgt:
12.00 - 12.45 uur: inloop
12.45 - 13.30 uur: lezing 'Met het oog op Caravaggio' door Bert Steensma
v.a. 13.30 uur: gelegenheid om individueel de tentoonstelling te bezoeken

Deelname kost € 20,- per persoon, inclusief lezing en tentoonstellingsbezoek. Museumkaarthouders betalen € 10,- per persoon. Eenieder die zich inschrijft voor de reis ‘Met het oog op Caravaggio’ in 2019, krijgt dit bedrag gecrediteerd op de reissom.
De bijeenkomst is volgeboekt en aanmelding is niet meer mogelijk.