... gewoon in Nederland! Ga je mee met leerlingen op Tour de France in eigen land?

Baguettes, croissants, op de vélo door het stadscentrum en een bezoek brengen aan la plage. Of toch een fraaie tentoonstelling bezoeken vol schilderijen van de school van Barbizon en de impressionisten? Dat klinkt als een heerlijke reis in Frankijk! Helaas gooide corona het afgelopen voorjaar flink roet in het eten en moesten veel leerlingen hun reis door La douce France missen.

Pas de soucis! Labrys Reizen biedt jullie school de mogelijkheid om de reis naar Frankrijk heerlijk te beleven in eigen land, met zo veel mogelijk Franse elementen en natuurlijk het lekkerste Franse eten. We organiseren een volledig op maat gemaakte Tour de France, in Nederland, speciaal voor jullie leerlingen!

Er zijn diverse opties in Nederland om de Franse sfeer te proeven. Reizen jullie graag af naar de hoofdstad? Bij vooraanstaande plekken als het Rijksmuseum, het Paleis op de Dam en het Amsterdam Museum zijn vele sporen te vinden van de Franse Tijd (de periode 1795-1813), toen Nederland officieel Frans grondgebied was. Zo bewonderen jullie in het Rijksmuseum en in Amsterdam Museum spectaculaire schilderijen van respectievelijk Lodewijk Napoleon en de intocht van zijn Napoleon zelf. Na zijn benoeming tot koning richtte Lodewijk Napoleon het stadhuis op de Dam in als koninklijk paleis, waar na afloop van de Franse tijd de schitterende collectie Empire-meubilair achterbleef. Deze verzameling in Amsterdam geldt als de belangrijkste buiten Frankrijk. De musea zijn natuurlijk te voet te bereiken, maar een fietstocht is wellicht ook niet te versmaden. Fietsen jullie dan ook langs Le Fournil de Sébastien, voor de beste echte Franse croissants in Amsterdam? Voor even wanen jullie je in Le Marais…

Niet alleen Amsterdam biedt een keur aan Franse locaties en cultuur. In het hart van Den Haag ligt het Hofkwartier, ook wel een Franse wijk genoemd dankzij de middeleeuwse kronkelstraatjes. Middels een spannende stadswandeling in de voetsporen van Napoleon wordt de geschiedenis van de hofstad uit de doeken gedaan. Er is tijd voor baguettes bij de oudste bakkerij van Den Haag: ’t Bakkertje in de Oude Molstraat. De invloed van de Franse impressionistische schilders is voelbaar in het beroemde Panorama Mesdag en de nabijgelegen Mesdag Collectie. Maken jullie daarna ook nog een uitstapje naar het strand zelf? Ook elders in Nederland is het mogelijk de Franse sfeer en cultuur te ervaren. Hebben jullie al gezien dat het Rijksmuseum Twente een prachtige tijdelijke tentoonstelling heeft georganiseerd over de pioniers van de moderne kunst Pablo Picasso en Henri Matisse? Bien sûr!

Kortom, ook in Nederland ligt een Tour de France binnen handbereik. Samen met de school bespreken we graag de mogelijkheden. De rit per touringcar of trein, een fietstocht door Amsterdam of Den Haag, misschien zelfs wel een bezoekje aan het strand: Labrys Reizen kan het allemaal voor jullie regelen. Neem snel contact met ons op voor een vrijblijvende offerte met programma.

Foto © Le Fournil de Sebastién