Klassiek op reis door Duitsland, Nederland en België

Voor veel leerlingen en scholen mocht het afgelopen schooljaar jaar niet zo zijn: vanwege corona was de klassieke reis naar Italië en Rome helaas niet uitvoerbaar. Labrys Reizen gunt iedere leerling een 'Romeinse reis', dus als jullie niet naar de Romeinen kunnen, brengen we de Romeinen gewoon naar jullie! Speciaal voor scholen organiseert Labrys dit najaar een reis op maat naar Romeinse bestemmingen in - desgewenst - Duitsland, België en Nederland.

De Via Belgica is onze leidraad, de voormalige Romeinse heerbaan die van Keulen naar de Atlantische kust in Frankrijk liep. Langs deze weg, die zowel een strategisch als een economisch belang diende, ontstonden belangrijke steden als Keulen, Heerlen, Maastricht en Tongeren. In deze plaatsen zijn nog altijd sporen van het Romeinse verleden terug te vinden. Een uitgelezen mogelijkheid om je met je leerlingen te verplaatsen in het Romeinse verleden dicht bij huis!

Labrys Reizen regelt uiteraard een touringcar, zodat jullie desgewenst de reis kunnen beginnen in Keulen, de hoofdstad van de Romeinse provincie Germania Inferior. Hier zijn de resten van het Romeinse praetorium en een deel van het Romeinse riool te zien. Ook vinden we er relicten van de Romeinse stadsmuur. Bezoek het Germaans-Romeins museum vlak naast de Dom en bewonder de restanten van een stadsvilla en het Dionysusmozaïek. Vervolgen jullie de reis naar Heerlen voor een workshop 'Latin graffiti' in het Thermenmuseum in Heerlen?

Misschien willen jullie na deze musea graag de benen strekken in Maastricht, waar je tijdens een stadswandeling op verschillende sporen van het Romeinse verleden stuit. Een volgend stop, per touringcar of misschien wel met de fiets, zou de Belgische stad Tongeren kunnen zijn. Hier bevindt zich het Gallo-Romeins Museum, dat in september weer opengaat voor groepen. Ook zijn er nog delen van de Romeinse stadsmuur te zien. Een (ijs?)pauze op de Grote Markt met het standbeeld van Ambiorix, de leider van de opstand tegen de Romeinen, mag natuurlijk niet ontbreken. Want Julius Caesar zei het al: van alle Galliërs waren de Belgen de dapperste!

Samen met je school stelt Labrys Reizen een selectie samen van te bezoeken plaatsen. Maak er een internationaal reisje van en bezoek bijvoorbeeld Keulen, Heerlen en Tongeren. Blijf je liever in eigen land? Kies dan voor Heerlen en Maastricht. Wat het ook wordt, mogelijkheden te over om er een echte klassieke reis van te maken! Natuurlijk regelt Labrys Reizen het vervoer, de overnachtingen en de beste Italiaanse maaltijden. Ook het maken van alle reserveringen nemen we jullie graag uit handen. Bel of mail ons snel zodat we met al jullie wensen aan de slag kunnen!