Ga je mee op 1-daagse Romereis in Leiden?

Wandelen langs het Colosseum, de lekkerste ijsjes eten, een bezoek aan de Capitolijnse Musea en natuurlijk pizza eten op een echt Italiaans terras. Dat zijn ingrediënten van de befaamde Romereis die iedereen in zijn leven een keer wil maken. Helaas gooide corona het afgelopen schooljaar roet in het eten en moesten veel leerlingen de traditionele Grand Tour naar Italië missen.

Maar niet getreurd, Labrys Reizen en het Rijksmuseum van Oudheden slaan de handen ineen! We bieden je school de mogelijkheid om een 'Romereis' uit te voeren in eigen land, met een heleboel klassieke elementen en natuurlijk het lekkerste Italiaanse eten en drinken. Samen organiseren we voor jullie leerlingen een volledig op maat gemaakte Romeinse Grand Tour in Leiden.

Het Rijksmuseum van Oudheden, gelegen aan misschien wel de mooiste gracht van Nederland, biedt een uitgebreide collectie kunst uit de klassieke wereld. De medewerkers van het RMO vertellen honderduit tijdens een speciaal voor jullie leerlingen op maat gemaakte rondleiding. Maken jullie daarnaast graag een stadswandeling door ‘klassiek Leiden’ onder leiding van een RMO-gids? Of lijkt een workshop in het museum jullie een mooie aanvulling? Natuurlijk kan er ook tijd worden ingeruimd voor een presentatie door de leerlingen zelf! Dat kan in het museum of op locatie in de stad.

Bij een Grand Tour hoort natuurlijk ook genieten van de mediterrane keuken. Labrys Reizen regelt een heerlijke lunch en/of diner voor jullie in een Italiaans restaurant. Maar ook een picknick behoort tot de mogelijkheden. Of misschien is het een leuk idee om de leerlingen de handen uit de mouwen te laten steken! Voorafgaand aan de lunch kunnen ze samen met een echte pizzaiolo aan de slag tijdens een workshop ‘pizza maken’. Tijdens een stadswandeling kan een stop worden ingelast bij een gelateria voor een kijkje in de keuken. Hier kunnen jullie zien hoe echt Italiaans ijs gemaakt wordt.

Kortom, ook in ‘klassiek Leiden' ligt een eendaagse Grand Tour binnen handbereik. Samen met je school bespreken we graag de mogelijkheden. De rit per bus of trein, een fietstocht van Leiden naar Archeologisch Park Matilo, misschien zelfs een bezoekje aan het strand: Labrys Reizen kan het in nauwe samenwerking met het RMO allemaal voor jullie regelen. Geen SPQR dit jaar, maar samen zorgen we ervoor dat SPQL een prachtig alternatief wordt!