De Griekenlandreis in 1 dag!

Wandelen over de Akropolis, hardlopen in het stadion van Olympia, een bezoek aan het indrukwekkende Delphi en natuurlijk genieten van de fantastische Griekse keuken. Dat zijn slechts enkele hoogtepunten uit de befaamde Griekenlandreis die iedereen een keer in zijn leven wil maken. En toen zette corona de wereld op z’n kop... In veel gevallen kon de traditionele Grand Tour naar Griekenland geen doorgang vinden. Wat een treurige gedachte dat sommige leerlingen deze zo waardevolle reis zouden moeten missen!

Daar willen Labrys Reizen en het Rijksmuseum van Oudheden iets aan doen! De tijd terugdraaien kunnen we niet, maar we slaan de handen ineen om je school de mogelijkheid te bieden een 'Griekenlandreis' te maken in eigen land. Met zo veel mogelijk klassieke elementen en natuurlijk het lekkerste Griekse eten en drinken. Samen organiseren we voor jullie leerlingen een volledig op maat gemaakte Griekse Grand Tour in Leiden.

Het Rijksmuseum van Oudheden, gelegen aan misschien wel de mooiste gracht van Nederland, biedt een uitgebreide collectie Griekse kunst uit de Cycladische, de archaïsche en de klassieke periode. Ook vind je er levensgrote gipsen afgietsels van de wereldberoemde Elgin Marbles. De medewerkers van het RMO vertellen tijdens een speciaal voor jullie leerlingen op maat gemaakte rondleiding honderduit over het dagelijks leven in de oudheid, over de vele goden en godinnen en over het leven op de Griekse eilanden. Maken jullie daarnaast graag een stadswandeling door ‘klassiek Leiden’ onder leiding van een RMO-gids? Of lijkt een workshop in het museum jullie een mooie aanvulling? Natuurlijk kan er ook tijd worden ingeruimd voor een presentatie door de leerlingen zelf! Dat kan in het museum of op locatie in de stad.

Bij een Grand Tour hoort natuurlijk ook het heerlijkste Griekse eten. Labrys Reizen regelt een uitstekende lunch en/of diner voor jullie in een Grieks restaurant. Gaat de voorkeur uit naar een pita gyros? Of toch liever de beroemde mezedes? Natuurlijk kunnen jullie ook op de fiets of in de bus stappen om naar het nabijgelegen strand te gaan en daar pootje te baden en op z’n Grieks te picknicken. Of steken jullie liever de handen uit de mouwen tijdens een kookdemonstratie in een Griekse keuken? En hebben jullie wel eens een echte Griekse frappé gedronken?

Kortom, ook in ‘klassiek Leiden' ligt een eendaagse Grand Tour binnen handbereik. Samen met je school bespreken we graag de mogelijkheden. De rit per bus of trein, een fietstocht van Leiden naar het strand, de maaltijden: Labrys Reizen kan het in samenwerking met het RMO allemaal voor jullie regelen. Wie weet zeg je na dit bezoek aan Leiden voortaan wel It's all Greek to me!