In Nijmegen op 1-daagse Romereis

Wandelen langs het Colosseum, de lekkerste ijsjes eten, een bezoek aan de Capitolijnse Musea en natuurlijk pizza eten op een echt Italiaans terras! Dat zijn ingrediënten van de beroemde Romereis die iedereen een keer in zijn leven wil maken. Helaas gooide corona afgelopen schooljaar roet in het eten en moesten veel leerlingen de traditionele Grand Tour naar Italië missen. Wat treurig dat voor veel leerlingen deze zo bepalende reis geen doorgang kon vinden!

Daar moest een oplossing voor gevonden worden! Labrys Reizen, al 28 jaar trotse inwoner van Noviomagus, onderzocht de Romeinse mogelijkheden in stad en omgeving. We bieden je school de mogelijkheid om een ‘Romereis’ te beleven in eigen land. Dat wordt een dagreis met zo veel mogelijk klassieke elementen en natuurlijk het lekkerste Italiaanse eten en drinken. We organiseren voor jullie leerlingen een volledig op maat gemaakte Romeinse Grand Tour in Nijmegen.

Museum Het Valkhof, gelegen op de plek van een oude Romeinse nederzetting, biedt een uitgebreide collectie kunst uit de klassieke wereld. De medewerkers van het museum vertellen honderduit tijdens een speciaal op maat gemaakte rondleiding. Maar ook buiten de muren kun je aan de slag met een interactief spel: de Buit van de Bataven is teruggevonden! In kleine groepjes probeer je zoveel mogelijk denarii uit deze buit te winnen door in de omgeving van Museum Het Valkhof opdrachten uit te voeren. Je moet van alle markten thuis zijn om te kunnen winnen: een goede gokker, spion, speurder en kenner van de geschiedenis. Dan kan de legendarische buit van jullie worden. 
Of lijkt een schervenworkshop in het ARCHEOlab van het museum jullie een mooie aanvulling? Natuurlijk kan er ook tijd worden ingeruimd voor een presentatie door de leerlingen zelf! Dat kan in het museum of op locatie in de stad.

Bij een Grand Tour hoort natuurlijk ook genieten van de mediterrane keuken. Labrys Reizen regelt een heerlijke lunch en/of diner voor jullie in een Italiaans restaurant. Maar ook een picknick in het Valkhofpark behoort tot de mogelijkheden. Of misschien is het een goed idee om de leerlingen de handen uit de mouwen te laten steken! Samen met een echte pizzaiolo kunnen ze aan de slag in een workshop ‘pizza maken’. Tijdens een stadswandeling kan een stop worden ingelast bij een gelateria. Als echte Nijmegenaren kunnen we jullie natuurlijk uitstekend informeren over de beste ijssalons van de stad.

Kortom, ook in ‘klassiek Nijmegen’ ligt een eendaagse Grand Tour binnen handbereik. Samen met je school bespreken we graag de mogelijkheden. De rit per touringcar of trein, een fietstocht van Nijmegen naar Museumpark Oriëntalis of Museum Kasteel Wijchen met zijn Romeinse collectie: Labrys Reizen kan het allemaal voor jullie regelen. Geen SPQR dit jaar, maar samen zorgen we ervoor dat SPQN een prachtig alternatief wordt!