Groepsreizen op maat Rusland

Rusland

Sprookjesachtig mooi, ook i.c.m. de Balten

Combineer een stedentrip naar Sint-Petersburg en Moskou met de Baltische landen! Of bezoek de beroemde Gouden Ring.

Nieuwsbrief voor docenten

Ik blijf graag per e-mail op de hoogte van het reisaanbod van Labrys Reizen en ontvang de digitale nieuwsbrief.

Moskou

Maak kennis met de high lights en de minder bekende plekjes van deze miljoenenstad! Dwaal rond over het indrukwekkende Kathedralenplein van het Kremlin, waar nog altijd de regering zetelt. Geniet van een lunch aan het Rode Plein en breng een bezoek aan het grote warenhuis Goem, waar u de rijke Russen ziet flaneren. Maar ook de intieme kerk van de schrijver Leo Tolstoi, de begraafplaats bij het Nieuwe Maagdenklooster en de Tretjakov-galerij, met o.a. werk van de beroemde Russische schilder Ilja Repin, zijn een bezoek meer dan waard. Desgewenst kunt u een voorstelling bijwonen in het Bolsjoi Theater.

Sint-Petersburg

Deze zeer Europese stad kent vele schitterende stadspaleizen. De beroemdste is wel de Hermitage, met haar overrompelende kunstcollectie. Vaar per hydrofoil naar de aan de Finse Golf gelegen zomerresidentie Petershof, met haar beroemde waterwerken of bezoek het lieflijke Pavlovsk. Maak ook gebruik van de gelegenheid om een mis bij te wonen in een Russisch-orthodoxe kerk of een voorstelling in het Mariinski of Mikhailovski Theater.

Gouden Ring

In de beroemde steden van de Gouden Ring worden de schatten van 1000 jaar Russisch christendom bewaard in kremlins, kloosters en kerken. Ontdek kerken met glanzende gouden uikoepels, muurschilderingen als stripverhalen van de nok tot aan de vloer van de kerk en ontroerende ikonen van grootste, veelal anonieme schilders. Hier in het hart van de Russisch-orthodoxe kerk ervaart u hoe de Russen hun geloof echt beleven.

Baltische landen

De Baltische landen Estland, Letland en Litouwen worden meestal tezamen of in combinatie bezocht, maar kunnen natuurlijk ook afzonderlijk van elkaar bereisd worden. De landen hebben elk hun eigen sfeer, geschiedenis en cultuur. Het meest in het oog springen de hoofdsteden. Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, heeft een uitgestrekte historische binnenstad. De Letse hoofdstad Riga onderscheidt zich door de talrijke gebouwen in art-nouveaustijl. En in de hoofdstad van Estland, Tallinn, is het heerlijk dwalen door het middeleeuwse oude centrum. Ook buiten de steden is er veel moois te ontdekken op het gebied van cultuur en natuur.