Groepsreizen op maat Italie

Italië

Romeinen, Etrusken, kunst en cultuur

De Eeuwige Stad of liever een rondreis van Toscane naar Venetië? Wat dacht u van de Griekse oudheid op Sicilië?
Nieuwsbrief voor docenten

Ik blijf graag per e-mail op de hoogte van het reisaanbod van Labrys Reizen en ontvang de digitale nieuwsbrief.

Rome

De eeuwige stad oefent altijd weer een grote aantrekkingskracht uit op jong en oud. Nergens zijn op een zo klein oppervlak zo veel kunsthistorische monumenten, musea en oudheidkundige overblijfselen uit zo diverse periodes te bezichtigen. Alle wegen leiden naar Rome: geen wonder, gezien de verslavende werking die van de stad uitgaat.

Campanië

Een klassiek hoogtepunt in Italië, dat overigens goed te combineren is met een bezoek aan Rome, vormt de regio Campanië. De klassieke steden Pompeii en Herculaneum en de Griekse tempels van Paestum behoren tot de belangrijkste opgravingen van de klassieke oudheid. Ook een bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum van Napels mag niet aan het programma ontbreken. Daarnaast zijn er vele minder bekende, maar zeer interessante plekken te vinden, zoals Cumae en Baiae. Natuurlijk behoort een bezoek aan de Vesuvius ook tot de mogelijkheden.

Sicilië

De meest Griekse regio binnen Italië is Sicilië. In Agrigento, Selinunte en Segesta treft u de best bewaarde Griekse tempels van de oudheid aan. Maar er is meer: de uitgestrekte laat-Romeinse mozaïeken van Monreale, Palermo en Cefalù, en de schitterende natuur met als letterlijk hoogtepunt de Etna.

Venetië

Venetië, stad van het water en van de kunst. De kunst van musea, de kunst van de architectuur, de kunst van het glas, de kunst van de stilte. En dan de imposante San Marco, reeds door Couperus omschreven als een 'kleurig heiligen-prentenboek van mozaïek, glanzende bladzijde uit een missaal'. Eeuwig speelt het strijkje op het terras van Caffè Florian, waar de duiven en de jetset van Venetië te vinden zijn.

Toscane

Toscane spreekt tot de verbeelding met zijn schitterende landschap en talrijke historische steden. Op kunsthistorisch gebied is Florence een van de belangrijkste steden ter wereld. De renaissance komt nergens zo goed uit de verf als in deze stad. Maar Toscane heeft meer te bieden, zoals de gotiek in Siena, de Etrusken in Volterra en Romaanse kunst in Pisa