Groepsreizen op maat Griekenland

Griekenland

Mythologie, tempels en overweldigende natuur

Gaat u voor een klassieke toer vanuit Athene of voor het prachtige eiland Kreta? U kunt het ook combineren.
Nieuwsbrief voor docenten

Ik blijf graag per e-mail op de hoogte van het reisaanbod van Labrys Reizen en ontvang de digitale nieuwsbrief.

Athene

Naast de 'heilige rots', de Akropolis, en het prachtige Akropolis Museum heeft Athene meer te bieden. Zo was de Griekse Agora het sociale centrum van deze antieke stad. Ook een bezoek aan de Romeinse Agora, de oude begraafplaats Kerameikos en het Nationaal Archeologisch Museum behoren tot de mogelijkheden. Het Benaki Museum geeft de geschiedenis van Griekenland door de eeuwen heen mooi weer aan de hand van diverse objecten.

Peloponnesos

Behalve de opgravingen van Korinthe zijn de leeuwenpoort in Mykene, het antieke theater van Epidauros en het stadion van Olympia belangrijke antieke plaatsen. Veelal wordt een rondrit op de Peloponnesos gecombineerd met een bezoek aan Athene en aan de orakelplaats Delphi, gelegen op de flanken van de Parnassos.

Kreta

Een Grieks eiland met een rijke en bewogen geschiedenis. Kreta is de geboorteplaats van de oppergod Zeus en de legendarische koning Minos, maar ook van de stervelingen Kazantzakis en El Greco. Een bezoek aan de 'omstreden' opgraving Knosos, het archeologisch museum in Heraklion of aan de prachtige muurschilderingen in het kerkje Panagia Kera in Kritsa zijn zeer de moeite waard.

Macedonië en Thessalië

Een minder frequent bezocht, maar bijzonder interessant deel van het antieke, Byzantijnse en moderne Griekenland is het noorden. Naast de kloosters van Meteora treft u hier onder meer aan het graf Philippos II in Vergina, de metropool Thessaloniki en de opgraving van Pella, de geboorteplaats van Alexander Grote.