Sinds februari werkt Elle Joosten bij Labrys. Graag stelt zij zich aan je voor!

'Sinds februari van dit jaar werk ik bij Labrys Reizen. Ooit startte ik in de kunst- en cultuursector tot de reiskriebels zich meester van mij maakten en ik naar Azië vertrok om een lange reis te maken. Teruggekomen in Nederland heb ik een aantal mooie jaren bij een cultureel uitwisselingsbureau mogen werken. Bij Labrys Reizen geniet ik het voorrecht dat ik mijn kennis van kunst en cultuur kan combineren met mijn passie voor reizen.

Hoewel op reis gaan de afgelopen maanden niet mogelijk was, heb ik regelmatig het buitenland bezocht. ‘Hoe dan?’, vraag je je misschien af. Wel, door gerechten te maken waar ik tijdens mijn reizen zo van genoten heb. Op die manier herbeleefde ik die reizen op mijn favoriete plek in huis: de keuken. Goudbruine Britse scones met frisse lemon curd, romige Georgische aubergine-walnootrolletjes (nigvziani badrijani), kruidige Pad Thai en verkoelende Spaanse gazpacho – de laatste twee gerechten naar recepten verkregen tijdens kookworkshops in Chiang Mai en Sevilla. Dit is slechts een greep uit al het lekkers dat de revue passeerde ‘Chez Elle’.

Nu de reiswereld weer opengaat, kan ik bij Labrys Reizen weer doen waar ik zo van houd: prachtige reizen organiseren. Ik kan niet wachten om ook zelf weer op ontdekkingsreis te gaan! Mijn volgende reis staat dan ook al gepland.

Maar voor het daadwerkelijk zover is, blijf ik op avontuur gaan in de keuken. Zo staat dankzij mijn collega Dora binnenkort een nieuw gerecht op het menu: gemistá. Ook ik deel op deze plaats graag een van mijn favoriete recepten met u: pdffocaccia! Dit recept is niet ingewikkeld, maar vergt wel wat tijd. Het resultaat mag er wezen: luchtig goudbruin brood waar eindeloos mee gevarieerd kan worden! Lekker als lunch of, samen met soep en salade, als hoofdmaaltijd.

Hopelijk kan ook jij zo een stukje buitenland in huis halen totdat jouw volgende reis aanbreekt. 

Eet smakelijk!'