Collega Malve Falk deelt haar liefde voor Italiaans ijs.

IJkoude liefde mf

Op het gebied van Italiaans schepijs durf ik mezelf een echte 'amateur' te noemen – in de letterlijke zin! Steeds wanneer ik aan mijn eerstvolgende Romereis denk, ben ik al aan het uitrekenen wanneer ik in de buurt ben van mijn favoriete gelaterie. Het seizoen maakt niet uit! Ik heb al in februari onder een paraplu op het plein voor het Pantheon met een grote glimlach mijn ijsje gegeten, onder de afkeurende blikken van de Romeinen. Het was net zo lekker als toen ik op een hete zomeravond na een lange werkdag nog even langs een gelateria liep en wel een kwartier in de rij stond voor een fantastisch hoorntje.

Bij mijn volgende bezoek aan Rome mogen drie ijsjes niet ontbreken:
* Mascarpone bianco alle fragoline & Pesto di pistaccio (Mascarpone met aardbeitjes & Pistachecrème) met een vleugje warme chocola in het hoorntje bij Gelateria La Romana (op meerdere locaties in Rome en ook in andere Italiaanse steden);
* Rosmarino miele e limone & Salvia e lamponi (Rozemarijn, honing en citroen & Salie en framboos) bij Gelateria del Teatro, Via dei Coronari 65/66;
* Crema ai limoni di Amalfi & Miele di corbezzolo della Sardegna (Crème van Amalfi-citroen & Sardische honing) bij Il Gelato di San Crispino (op meerdere locaties in Rome).

Tot het eindelijk weer zover is, zijn er gelukkig ook in Nederland hele goede Italiaanse ijsjes te krijgen. En, wel zo veilig, ijsjes zijn altijd om af te halen! Menomale!