Skip to main content
Veelgestelde vragen over Corona bij Groepsreizen op maat

Veelgestelde vragen over Corona bij Groepsreizen op maat

Hoe besluit Labrys Reizen of de door mij geboekte groepsreis doorgang kan vinden?

Voor de uitvoering van onze groepsreizen staan wij in nauw contact met onze lokale partners. Bij het uitvoeren van onze reizen kijken wij ook naar de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoals die zijn gepubliceerd op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen Bij een ‘groen’ of ‘geel’ reisadvies kan de reis in de regel doorgang vinden. Bij een ‘oranje’ reisadvies voor de bestemming kan de reis alléén doorgang vinden indien dit advies op ‘oranje’ staat vanwege corona én het programma zonder grote beperkingen kan worden uitgevoerd. Indien wij de reis veilig en verantwoord kunnen uitvoeren, houden we ons aan de lokale regelgeving en tevens zo veel mogelijk aan de RIVM-richtlijnen.

Welke maatregelen neemt Labrys Reizen om de reizen veilig en verantwoord uit te voeren?

Ons motto is veilig en verantwoord reizen. Bij de reisbescheiden informeren we je over de maatregelen die we voor jouw reis hebben genomen. We informeren je daarbij over de belangrijkste regels die gelden op de plaats van bestemming, maar adviseren je ook zelf het reisadvies voor jouw bestemming goed door te lezen. Hier vind je een overzicht van de basisprincipes die we hanteren op onze reizen.

Waar moet ik rekening mee houden als het reisadvies voor mijn bestemming vóór vertrek ‘oranje’ is of wordt?

Indien het reisadvies voor de door jouw geboekte bestemming voorafgaand aan de reis ‘oranje’ wordt vanwege corona, kan het zijn dat we de reis toch op een veilige en verantwoorde wijze kunnen uitvoeren. Heb je geboekt voor een EU-bestemming, dan behoud je bij Labrys Reizen bij een ‘oranje’ reisadvies voor jouw bestemming 14 dagen of korter voor vertrek het recht op kosteloze annulering mits het advies ‘groen’ of ‘geel’ was bij boeking. Oók als de reis wel op verantwoorde wijze uitgevoerd kan worden. Was het reisadvies bij boeking reeds ‘oranje’ of heb je geboekt voor een bestemming buiten de EU, dan heb je geen recht op kosteloze annulering als de reis conform de offerte en op verantwoorde wijze uitgevoerd kan worden en het advies alleen ‘oranje’ is vanwege corona. Meer informatie vind je hier.
We raden je aan om bij je eigen reisverzekering te controleren welke voorwaarden worden gehanteerd. Klik hier voor de antwoorden op veelgestelde vragen aan verzekeraar Allianz.

Mijn reis gaat tot nader order door. Moet ik mijn aanbetaling of restantbetaling doen?

Ja, zolang een reis nog niet geannuleerd is, blijven de betalingsverplichtingen voor de reiziger van kracht. Labrys Reizen is financieel gezond en bovendien aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk (SGRZ). Over gedane aanbetalingen en/of nog te verrichten restantbetalingen hoef je je dus geen zorgen te maken. Openstaande betalingen voor aanstaande reizen kun je met een gerust hart verrichten. Uiteraard staat het je te allen tijde vrij om zelf een groepsreis te annuleren; daarbij worden de op dat moment geldende annuleringskosten in rekening gebracht conform de Labrys-Reisvoorwaarden.

Ik wil zelf mijn geboekte reis annuleren. Wat nu?

Wanneer je zelf besluit de door jou geboekte groepsreis te annuleren, gelden onze reguliere annuleringsvoorwaarden zoals vermeld onder artikel II van de Labrys-Reisvoorwaarden (zie de pagina Reisvoorwaarden, tabblad Labrys-Reisvoorwaarden).
Als de plaats van bestemming regels aan reizigers oplegt als een mondkapjesplicht of een verplichte PCR-test en de reis daarmee wél kan worden uitgevoerd maar jij als reiziger om persoonlijke redenen niet akkoord gaat met deze regels of daaraan niet kan voldoen, dan zijn eveneens de reguliere annuleringskosten van toepassing als je besluit om die reden te annuleren.
Je kunt er ook voor kiezen om je reis om te boeken naar een ander moment. Neem vooral contact met ons op over de mogelijkheden daarvoor; we doen ons uiterste best jouw reis tegen zo gering mogelijke kosten om te boeken naar een andere periode!
Vertrekt jouw reis binnen 14 dagen en is het reisadvies ‘oranje’ geworden? Dan heb je mogelijk recht op kosteloze annulering. Meer informatie hierover vind je hier.

Wat betekent het indien onverhoopt een van mijn medereizigers vermoedelijke Covid-19-symptomen vertoont?

Indien een reiziger tijdens een reis klachten krijgt als neusverkoudheid, niezen, keelpijn, benauwdheid, hoest of verhoging, dien je de procedures te volgen die de lokale autoriteiten hebben opgesteld. Denk hierbij aan isolatie en verwijzing naar testinstanties. Is de uitslag negatief, dan kun je de reis voortzetten. Is de uitslag positief, dan volg je de lokale maatregelen en procedures. We raden je aan vooraf alle medereizigers bij hun eigen reisverzekering te laten controleren welke voorwaarden gelden in dergelijke gevallen. Klik hier voor de antwoorden op veelgestelde vragen aan verzekeraar Allianz.

Wat gebeurt er als tijdens mijn reis de lokale overheid vanwege corona een (gedeeltelijke) lockdown of andere beperkende maatregelen instelt?

Afhankelijk van de omstandigheden zal Labrys Reizen het programma aanpassen danwel de groep repatriëren. In alle gevallen zorgen wij ervoor dat onze reizigers weer terugkomen in Nederland. 

Nieuwsbrief voor docenten

Ik blijf graag per e-mail op de hoogte van het reisaanbod van Labrys Reizen en ontvang de digitale nieuwsbrief.

 *