Groepsreis op maat FAQ Coronavirus groepsreizen op maat

Veelgestelde vragen

Hoe besluit Labrys Reizen of de door mij geboekte groepsreis doorgang kan vinden?
Voor de uitvoering van onze groepsreizen kijken we naar het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en voeren wij nauw overleg met onze lokale partners. Uiteraard kan de door jouw geboekte groepsreis alleen doorgang vinden indien deze op veilige en verantwoorde reizen uitgevoerd kan worden.

Welke maatregelen neemt Labrys Reizen om de reizen veilig en verantwoord uit te voeren?
Ons motto is veilig en verantwoord reizen. Bij de reisbescheiden informeren we je over de maatregelen die we voor jouw reis hebben genomen. We informeren je daarbij over de belangrijkste regels die gelden op de plaats van bestemming, maar adviseren je ook zelf het reisadvies voor jouw bestemming goed door te lezen. Hier vind je een overzicht van de basisprincipes die we hanteren op onze reizen.

Wat betekent het indien onverhoopt een van mijn medereizigers vermoedelijke Covid-19-symptomen vertoont?
Indien een reiziger tijdens een reis klachten krijgt als neusverkoudheid, niezen, keelpijn, benauwdheid, hoest of verhoging, dien je de procedures te volgen die de lokale autoriteiten hebben opgesteld. Denk hierbij aan isolatie en verwijzing naar testinstanties. Is de uitslag negatief, dan kun je de reis voortzetten. Is de uitslag positief, dan volg je de lokale maatregelen en procedures. We raden je aan vooraf alle medereizigers bij hun eigen reisverzekering te laten controleren welke voorwaarden gelden in dergelijke gevallen. Klik hier voor de antwoorden op veelgestelde vragen aan verzekeraar Allianz.

Wat gebeurt er als tijdens mijn reis de plaatselijke kleurcode door het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt gewijzigd in ‘oranje’?
Labrys Reizen zal bij een gewijzigd reisadvies contact opnemen met het groepshoofd. Afhankelijk van de situatie ter plaatse zal er in goed onderling overleg een beslissing genomen worden: ofwel voortzetting de reis – al dan niet in aangepaste vorm -, ofwel vroegtijdige repatriëring van de groep. Wij zullen er in ieder geval altijd voor zorgen dat je weer terugkomt in Nederland. In sommige gevallen wordt in het reisadvies een advies of de verplichting opgenomen om na terugkeer uit een ‘oranje’ of ‘rode’ bestemming 10 dagen in thuisquarantaine te gaan; in voorkomende gevallen geldt dit vaak alleen voor niet-gevaccineerden. Houd er rekening mee dat indien tijdens de reis de kleurcode van de plaats van bestemming verandert in ‘oranje’, dit gevolgen kan hebben voor de dekking van je verzekering. We raden je aan vooraf alle medereizigers bij hun eigen reisverzekering te laten controleren welke voorwaarden gelden in dergelijke gevallen. Klik hier voor de antwoorden op veelgestelde vragen aan verzekeraar Allianz.

Mijn reis gaat tot nader order door. Moet ik mijn aanbetaling of restantbetaling doen?
Ja, zolang een reis nog niet geannuleerd is, blijven de betalingsverplichtingen voor de reiziger van kracht. Labrys Reizen is financieel gezond en bovendien aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk (SGRZ). Over gedane aanbetalingen en/of nog te verrichten restantbetalingen hoef je je dus geen zorgen te maken. Openstaande betalingen voor aanstaande reizen kun je met een gerust hart verrichten. Uiteraard staat het je te allen tijde vrij om zelf een groepsreis te annuleren; daarbij worden de op dat moment geldende annuleringskosten in rekening gebracht conform de Labrys-Reisvoorwaarden.

Ik wil zelf mijn geboekte reis annuleren. Wat nu?
Wanneer je zelf besluit de door jou geboekte groepsreis te annuleren, gelden onze reguliere annuleringsvoorwaarden zoals vermeld onder artikel II van de Labrys-Reisvoorwaarden (zie de pagina Reisvoorwaarden, tabblad Labrys-Reisvoorwaarden).
Als de plaats van bestemming regels aan reizigers oplegt als een mondkapjesplicht of een verplichte PCR-test en de reis daarmee wél kan worden uitgevoerd maar jij als reiziger om persoonlijke redenen niet akkoord gaat met deze regels, dan zijn eveneens de reguliere annuleringskosten van toepassing als je besluit om die reden te annuleren.
Je kunt er ook voor kiezen om je reis om te boeken naar een ander moment. Neem vooral contact met ons op over de mogelijkheden daarvoor; we doen ons uiterste best jouw reis tegen zo gering mogelijke kosten om te boeken naar een andere periode!

Nieuwsbrief voor docenten

Ik blijf graag per e-mail op de hoogte van het reisaanbod van Labrys Reizen en ontvang de digitale nieuwsbrief.