Groepsreis op maat FAQ Coronavirus groepsreizen op maat

Veelgestelde vragen

Hoe besluit Labrys Reizen of de door mij geboekte groepsreis doorgang kan vinden?
We voeren onze groepsreizen alleen uit als het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken dat toelaat, d.w.z. bij kleurcode ‘geel’ of ‘groen’. Zie hier voor de toelichting op deze kleurcodes. Daarnaast bepalen we in nauw overleg met onze lokale partners en op basis van de lokale regels of de reis veilig en verantwoord uitgevoerd kan worden.

Welke maatregelen neemt Labrys Reizen om de reizen veilig en verantwoord uit te voeren?
Ons motto is veilig en verantwoord reizen. Bij de reisbescheiden informeren we je over de maatregelen die we voor jouw reis hebben genomen. We informeren je daarbij over de belangrijkste regels die gelden op de plaats van bestemming, maar adviseren je ook zelf het reisadvies voor jouw bestemming goed door te lezen. Hier vind je een overzicht van de basisprincipes die we hanteren op onze reizen.

Wat betekent het indien onverhoopt een van mijn medereizigers vermoedelijke Covid-19-symptomen vertoont?
Indien een reiziger tijdens een reis klachten krijgt als neusverkoudheid, niezen, keelpijn, benauwdheid, hoest of verhoging, dien je de procedures te volgen die de lokale autoriteiten hebben opgesteld. Denk hierbij aan isolatie (ook van de medereizigers) en verwijzing naar testinstanties. Is de uitslag negatief, dan kun je de reis voortzetten. Is de uitslag positief, dan volg je de lokale maatregelen en procedures. We raden je aan vooraf alle medereizigers bij hun eigen reisverzekering te laten controleren welke voorwaarden gelden in dergelijke gevallen. Klik hier voor de antwoorden op veelgestelde vragen aan verzekeraar Allianz.

Wat gebeurt er als tijdens mijn reis de plaatselijke kleurcode door het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt gewijzigd in ‘oranje’?
We voeren onze groepsreizen alleen uit als het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken dat toelaat, d.w.z. bij kleurcode ‘geel’ of ‘groen’. Klik hier voor de toelichting op deze kleurcodes.
Indien tijdens de reis de kleurcode van de plaats van bestemming verandert in ‘oranje’, zal Labrys Reizen contact opnemen met het groepshoofd en zal in goed onderling overleg besloten worden wat te doen: voortzetting de reis – al dan niet in aangepaste vorm - ofwel repatriëring van de groep. Soms worden wijzigingen in het reisadvies vooraf aangekondigd en kunnen we tijdig ingrijpen door het programma te wijzigen, als het een zeer lokaal reisadvies betreft, of door meteen te repatriëren. Soms worden wijzigingen niet tijdig aangekondigd. In die gevallen zal Labrys Reizen de gestrande reizigers repatriëren zodra dit mogelijk is. De Nederlandse regering adviseert dringend om in een dergelijke situatie na thuiskomst 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.
We raden je aan vooraf alle medereizigers bij hun eigen reisverzekering te laten controleren welke voorwaarden gelden in dergelijke gevallen. Klik hier voor de antwoorden op veelgestelde vragen aan verzekeraar Allianz.

Mijn reis gaat tot nader order door. Moet ik mijn aanbetaling of restantbetaling doen?
Ja, zolang een reis nog niet geannuleerd is, blijven de betalingsverplichtingen voor de reiziger van kracht. Labrys Reizen is financieel gezond en bovendien aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk (SGRZ). Over gedane aanbetalingen en/of nog te verrichten restantbetalingen hoef je je dus geen zorgen te maken. Openstaande betalingen voor aanstaande reizen kun je met een gerust hart verrichten. Uiteraard staat het je te allen tijde vrij om zelf een groepsreis te annuleren; daarbij worden de op dat moment geldende annuleringskosten in rekening gebracht conform de Labrys-Reisvoorwaarden.

Ik wil zelf mijn geboekte reis annuleren. Wat nu?
Wanneer je zelf besluit de door jou geboekte groepsreis te annuleren, gelden onze reguliere annuleringsvoorwaarden zoals vermeld onder artikel II van de Labrys-Reisvoorwaarden (zie de pagina Reisvoorwaarden, tabblad Labrys-Reisvoorwaarden).
Als de plaats van bestemming regels aan reizigers oplegt als een mondkapjesplicht of een verplichte PCR-test en de reis daarmee wél kan worden uitgevoerd maar jij als reiziger om persoonlijke redenen niet akkoord gaat met deze regels, dan zijn eveneens de reguliere annuleringskosten van toepassing als je besluit om die reden te annuleren.
Je kunt er ook voor kiezen om je reis om te boeken naar een ander moment. Neem vooral contact met ons op over de mogelijkheden daarvoor; we doen ons uiterste best jouw reis tegen zo gering mogelijke kosten om te boeken naar een andere periode!

Nieuwsbrief voor docenten

Ik blijf graag per e-mail op de hoogte van het reisaanbod van Labrys Reizen en ontvang de digitale nieuwsbrief.