Groepsreis op maat Maatregelen coronavirus groepsreizen op maat

Ons motto is veilig en verantwoord reizen. Voor al onze reizen nemen we passende maatregelen om verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan. Deze maatregelen worden aangepast aan de omstandigheden in de periode van vertrek, zowel op de plaats van bestemming als in Nederland.

Bij de reisbescheiden ontvang je van ons meer informatie over de coronamaatregelen die we voor jouw reis hebben genomen en de regels die ter plaatse gelden. We adviseren je nadrukkelijk om zelf ook het reisadvies voor jouw bestemming goed door te lezen. Van al onze reizigers verwachten we dat ze zich samen met ons aan alle richtlijnen van de RIVM en de plaatselijke autoriteiten houden.

Met wat voor maatregelen dien je rekening te houden? Dit wisselt erg per bestemming, maar hieronder proberen we een algemeen overzicht te geven. Je krijgt bijtijds vóór vertrek van ons gedetailleerde informatie over alle geldende maatregelen op jouw bestemming.

* De meeste bestemmingen vragen om een vaccinatie- of herstelbewijs of om de negatieve uitslag van een antigeen- of PCR-test. In Nederland is deze aan te maken in de Coronacheck-app en deze wordt in alle EU-landen erkend. Voor sommige bestemmingen geldt dat deze ‘coronapas’ ook op de bestemming noodzakelijk is voor bijvoorbeeld museumentree, restaurantbezoek, of het gebruik van het openbaar vervoer. Zie hiervoor de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoals die zijn gepubliceerd op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Deze maatregelen kunnen wijzigen. Je wordt voor vertrek door ons geïnformeerd over de vereisten voor de door jou geboekte bestemming, maar alle reizigers zijn zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de juiste documenten.

* Momenteel gelden voor reizigers wereldwijd daarnaast ook maatregelen als een mondkapjesplicht, online registratie voorafen gezondheidsverklaringen.

* Voor bezoekjes aan musea, kerken en andere bezienswaardigheden zijn we afhankelijk van de geldende maatregelen en bezoekersregelingen op het moment van vertrek. Dit kan ervoor zorgen dat je het dagprogramma aan moet passen of dat er voor meer bezienswaardigheden moet worden gereserveerd. We denken graag met je mee over het programma en maken kosteloos de benodigde reserveringen voor je!

* We raden je aan tijdens de reis de volgende gedragscode af te spreken met je medereizigers:
- was vaker je handen
- houd je aan 1,5 meter afstand, ook als deze niet verplicht is
- hoest en nies in de elleboog
- gebruik papieren zakdoekjes
- schud geen handen

* Voor je rit per Nederlandse touringcar én voor luchthaven Schiphol dien je op de dag van vertrek een ingevulde, ondertekende gezondheidsverklaring in te leveren.  Momenteel geldt de maatregel dat een medereiziger niet mee op reis kan, indien hij/zij op de dag van vertrek een van de volgende klachten heeft:
- neusverkoudheid of loopneus
- niezen
- keelpijn
- (lichte) hoest
- benauwdheid
- verhoging of koorts (vanaf 38 ºC)
Ook indien een van de huisgenoten koorts heeft (vanaf 38 ºC), kan een medereiziger niet mee op reis.
Al deze regels gelden ook voor onze chauffeurs en andere direct betrokken dienstverleners.

* Indien iemand tijdens een reis een van de in het vorige punt genoemde klachten krijgt, dien je vervolgens de lokale procedures m.b.t. isolatie en verwijzing naar een testinstantie te volgen.

* We raden je aan om alle medereizigers te adviseren een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten en tevoren de voorwaarden en dekkingskosten na te gaan. Heb je een reis- en/of annuleringsverzekering afgesloten via Labrys Reizen bij Allianz Global Assistance, dan vind je hier een antwoord op de meest gestelde vragen over de dekking in verband met het coronavirus.

Nieuwsbrief voor docenten

Ik blijf graag per e-mail op de hoogte van het reisaanbod van Labrys Reizen en ontvang de digitale nieuwsbrief.