Groepsreis op maat Maatregelen

Ons motto is veilig en verantwoord reizen. We voeren onze groepsreizen alleen uit als het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken dat toelaat, d.w.z. bij kleurcode ‘geel’ of ‘groen’ en als de reis veilig en verantwoord uitgevoerd kan worden. Voor al onze reizen nemen we passende maatregelen om verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan. Deze maatregelen worden steeds aangepast aan de omstandigheden in de periode van vertrek, zowel op de plaats van bestemming als in Nederland.

Bij de reisbescheiden ontvang je van ons meer informatie over de coronamaatregelen die we voor jouw reis hebben genomen en de regels die ter plaatse gelden. We adviseren je nadrukkelijk om zelf ook het reisadvies voor jouw bestemming goed door te lezen. Van al onze reizigers verwachten we dat ze zich samen met ons aan alle richtlijnen van de RIVM en de plaatselijke autoriteiten houden.

Voor de te nemen maatregelen gaan we uit van de hieronder opgesomde basisprincipes, maar we benadrukken dat meer onderzoek naar het coronavirus in de komende periode kan leiden tot een gewijzigde situatie.

* We zorgen voor grotere touringcars, aangepaste placering in de ontbijtzaal en in restaurants, etc.

* We volgen de maatregelen op de plaats van bestemming en de regels die zijn ingesteld door onze partners (vliegmaatschappij, lokale busmaatschappij, hotels, etc.); indien nodig nemen we aanvullende maatregelen.

* Voor bezoekjes aan musea, kerken en andere bezienswaardigheden zijn we afhankelijk van de genomen maatregelen en bezoekersregelingen op het moment van vertrek. Dit kan ervoor zorgen dat je het dagprogramma aan moet passen. Overleg gerust met ons over je programma, zodat we met je mee kunnen denken.

* We raden je aan tijdens de reis de volgende gedragscode af te spreken met je medereizigers:
- was vaker je handen
- houd je aan 1,5 meter afstand
- hoest en nies in de elleboog
- gebruik papieren zakdoekjes
- schud geen handen

* Voor luchthaven Schiphol én voor je rit per Nederlandse touringcar dien je op de dag van vertrek een ingevulde, ondertekende gezondheidsverklaring in te leveren. Momenteel geldt de maatregel dat een medereiziger niet mee op reis kan, indien hij/zij op de dag van vertrek een van de volgende klachten heeft:
- neusverkoudheid of loopneus
- niezen
- keelpijn
- (lichte) hoest
- benauwdheid
- verhoging of koorts (vanaf 38 ºC)
Ook indien een van de huisgenoten koorts heeft (vanaf 38 ºC), kan een medereiziger niet mee op reis.
Al deze regels gelden ook voor onze chauffeurs en andere direct betrokken dienstverleners.

* Indien een reiziger tijdens een reis een van de in het vorige punt genoemde klachten krijgt, dien je vervolgens de lokale procedures m.b.t. isolatie en verwijzing naar een testinstantie te volgen.

* We raden je aan om alle medereizigers te adviseren een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten en tevoren de voorwaarden en dekkingskosten na te gaan. Heb je een reis- en/of annuleringsverzekering afgesloten via Labrys Reizen bij Allianz Global Assistance, dan vind je hier een antwoord op de meest gestelde vragen over de dekking in verband met het coronavirus.

Nieuwsbrief voor docenten

Ik blijf graag per e-mail op de hoogte van het reisaanbod van Labrys Reizen en ontvang de digitale nieuwsbrief.