Exclusieve groepsreis Napels en Campanië

Napels en Campanië • Een culturele en culinaire reis door Campania Felix i.s.m. de Volkskrant

  • De reis

  • Programma

  • Vervoer en verblijf

  • Praktisch

De Romeinen spraken al lovend over Campania felix, te vertalen met ‘gelukkig Campanië'. In deze mooie Italiaanse streek bezoeken we spectaculaire opgravingen uit de Romeinse tijd rond de Vesuvius, middeleeuwse kerken in de charmante stadjes Amalfi en Ravello, de bijzondere opgraving in Cumae, en het schitterende eiland Capri.
Volgens Goethe kon een mens die Napels had gezien, nooit meer treurig zijn. Er is nadien veel veranderd, maar nog altijd fascineert de stad door haar schitterende kunstcollecties en indrukwekkende kerken en door de vitaliteit die in de dichtbevolkte binnenstad overal voelbaar is. En natuurlijk proeven we van de Napolitaanse keuken! In Napels laat Hiske Versprille, culinair journalist van de Volkskrant, ons kennismaken met heerlijke en kenmerkende Napolitaanse specialiteiten!

NB Voor meer informatie over de uitvoering van de reis en over de maatregelen en vereisten m.b.t. corona verwijzen we u naar het tabblad ‘Praktisch’.

Voorbereidende bijeenkomst in het Allard Pierson te Amsterdam

Op donderdag 22 september vindt er een bijeenkomst voor de reizigers plaats in het museum Allard Pierson te Amsterdam. Deelnemers ontvangen nadere informatie.

Reisleiding

drs. René van Beek

Conservator Klassieke Wereld in het museum Allard Pierson. Hij heeft een ruime ervaring met het leiden van reizen naar klassieke bestemmingen.

Hiske Versprille

Op woensdag 12 oktober gaat Hiske Versprille met u op stap. Zij is culinair journalist voor De Volkskrant.

Samenwerking

Het betreft een lezersreis van dagblad de Volkskrant die logistiek door Labrys Reizen wordt georganiseerd. Derhalve verschilt de reis in sommige opzichten van onze andere reizen. Bij deze reis zijn niet alle diners inbegrepen; ook de fooien zijn exclusief.

de Volkskrant

Onafhankelijk, betrouwbaar, toegankelijk: volg de Volkskrant voor actualiteit, opinie, cultuur en meer.

dag 1, zo 09-10

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Napels. Rit per touringcar naar ons hotel in Torre del Greco, gelegen aan de voet van de Vesuvius. We verblijven hier twee nachten.

dag 2, ma 10-10

Vandaag een archeologische dag. Eerst bezoeken we de opgravingen van Herculaneum. Deze opgravingsplaats is niet zo groot als Pompeji, maar de stad is goed bewaard gebleven. Het blijft fascinerend om in een tijdscapsule uit het jaar 79 na Christus rond te lopen. In de middag bezoeken we de Villa Poppaea in Oplontis. Deze villa werd bewoond door de vrouw van keizer Nero. Vooral de fresco’s zijn hier prachtig bewaard gebleven. Ze geven een goed idee van de uitbundigheid waarmee een dergelijke villa versierd was.

dag 3, di 11-10

Een dag aan de schitterende Amalfikust. In Amalfi gaan we uiteraard naar de Dom met het beroemde marmeren inlegwerk, het zogenaamde Cosmatenwerk. Het paradijsklooster kent een indrukwekkende architectuur. Voor de liefhebbers: deze plaats is het centrum van de productie van de beroemde limoncello of citroenlikeur. Vlakbij ligt het prachtig gelegen plaatsje Ravello. Ook hier staat een mooie kerk evenals de Villa Cimbrone met een magnifiek uitzicht. De rest van de reis verblijven we in Napels.

dag 4, wo 12-10

Hiske Versprille neemt ons mee op zoek naar het Napolitaanse streetfood. Hierna heeft u wat vrije tijd. Later op de middag komen we samen in het hotel, waar Hiske ons een lezing geeft over haar werk als culinair journalist en de Napolitaanse keuken. Vervolgens gaan we in haar gezelschap weer Napels in, eerst voor een aperitief en aansluitend voor een gezamenlijk diner.

dag 5, do 13-10

Voor de archeologie gaan we natuurlijk naar het amfitheater in Pozzuoli, dat net als het Romeinse Colosseum uit de Flavische tijd dateert. In Rione Terra, de oudste wijk van Pozzuoli, bezoeken we een project waar kansarme jongeren hard hebben gewerkt aan het behoud van cultureel erfgoed. Tevens zien we de opgravingen van Cumae, een bijzondere plek met prachtige uitzichten vanuit de tempels over zee. De stad kent een rijke geschiedenis, die we terugzien in archeologische resten. Beroemd is de zogenaamde Grot van de Sibille.

dag 6, vr 14-10

Vanaf de haven van Napels maken we een uitstapje naar het eiland Capri. We komen aan in Marina Grande; met het kabelbaantje gaan we naar Capri-stad. Facultatief is het bezoek aan de beroemde Villa van Tiberius. Deze villa is alleen te bereiken na een stevige wandeling van circa 45 minuten. In de middag gaan we naar Anacapri waar we de beroemde Villa van de Zweedse arts Axel Munthe bezoeken. Het uitzicht over de baai van Napels is heel fraai.

dag 7, za 15-10

Napels: we starten in het Archeologisch Museum. Hier treffen we een indrukwekkende hoeveelheid voorwerpen aan uit de streek rond de Vesuvius. Aansluitend maken we in Napels een stadswandeling, waarbij we een limoncellofabriekje bezoeken en de tijd nemen voor enkele kerken, zoals de Santa Chiara met de prachtige kloosterhof. Aan het eind van de middag bezoeken we het Museum Capodimonte, waar u wordt ondergedompeld in een spectaculaire schilderijenverzameling met vele hoogtepunten uit de kunstgeschiedenis.

dag 8, zo 16-10

Vrije ochtend in Napels; de reisleider heeft nog voldoende suggesties! Terugvlucht naar Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van directe lijnvluchten van Amsterdam naar Napels en vice versa per Transavia. De vluchtgegevens zijn:
09-10-2022: Amsterdam - Napels, 13.10 - 15.30 uur
16-10-2022: Napels - Amsterdam, 16.15 - 18.55 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 20 kilo inbegrepen.
NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

Vervoer ter plaatse

De ritten in Campanië worden uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. In Napels wordt het grootste deel van het programma te voet afgelegd; u dient derhalve goed ter been te zijn.

Hotels

Overnachtingsplaatsen: Torre del Greco (2 nachten) – Napels (5 nachten)
We verblijven op deze reis in viersterrenhotels. In Napels is gekozen voor een hotel met een centrale ligging.

Maaltijden

Op deze reis zijn 3 diners inbegrepen bij de reissom. Deze vinden plaats in lokale restaurants.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo is deze overal goed te verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

Zwaarte van de reis

Onze reizen worden met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven en u om de bezienswaardigheden rustig te bekijken.
Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Napels is een grote en drukke stad, waar het grootste deel van het programma te voet wordt uitgevoerd. Daarnaast staan grote archeologische sites op het programma. Ook op Capri wordt het volledige programma te voet afgewikkeld. Geschikt schoeisel is vereist.
Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft.
Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

Reisperiode

In oktober rekenen we op een gemiddelde maximumtemperatuur van 22 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal 5 werkdagen.

Geld

Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

Doorgaan van de reis

De reis kan doorgang vinden zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt. Voor de uitvoering van de reis staan wij in nauw contact met onze lokale partners. Ook kijken wij hierbij naar de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoals die zijn gepubliceerd op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Bij een ‘groen’ of ‘geel’ reisadvies in de 14 dagen vóór vertrek kan de reis in de regel doorgang vinden. Bij een ‘oranje’ reisadvies kan de reis alleen doorgang vinden indien dit advies op ‘oranje’ staat vanwege corona én het programma zonder grote beperkingen kan worden uitgevoerd. Indien wij de reis veilig en verantwoord kunnen uitvoeren, houden we ons aan de lokale regelgeving en tevens zo veel mogelijk aan de RIVM-richtlijnen. Meer informatie leest u hier.
Mocht de reis geen doorgang kunnen vinden, dan krijgt u als reiziger uw geld terug. Indien de reis alleen doorgang kan vinden met ingrijpende wijzigingen in het programma, behoudt u als reiziger het recht kosteloos te annuleren.
Italië is lid van de EU. Indien deze bestemming op het moment van boeken een ‘geel’ of ‘groen’ reisadvies had, mag u bij Labrys Reizen uw boeking kosteloos annuleren als het land 14 dagen of korter vóór vertrek een ‘oranje’ of ‘rood’ reisadvies heeft; dit geldt ook als wij de reis zonder grote wijzigingen in het programma en op verantwoorde wijze kunnen uitvoeren.
De volledige reisvoorwaarden vindt u hier.

Coronamaatregelen

Momenteel gelden wereldwijd regels en verplichtingen voor reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Denk hierbij aan maatregelen als een ‘coronapas’ (d.w.z. een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag), mondkapjesplicht, online registratieformulier of gezondheidsverklaring. Deze maatregelen kunnen wijzigen. Wij houden deze voor al onze reizen in de gaten en informeren onze reizigers over de actuele situatie voorafgaand aan de reis. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de juiste documenten. Wilt u meer weten over de regels op de plaats van bestemming? Stel ons gerust uw vragen of lees het reisadvies van Buitenlandse Zaken.

CO2-compensatie

Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis via de South Pole Group, wereldleider op het gebied van CO2-compensatieprojecten. Meer informatie vindt u hier en op southpole.com.

Reisgegevens

8-daagse vliegreis
9 t/m 16 oktober 2022

Reissom

€ 2495
toeslag eenpersoonskamer: € 325
NB Een kamer delen met een voor u nog onbekende reisgeno(o)t(e) is tijdelijk niet mogelijk.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, overnachtingen op basis van logies en ontbijt, 3 diners, reisleiding René van Beek, bijdrage Hiske Versprille, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie, voorbereidende bijeenkomst in het Allard Pierson

Exclusief

lunches en overige diners, drankjes bij maaltijden, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Reisleiding

drs. René van Beek
Hiske Versprille

Contact Labrys Reizen

drs. Hanneke Bruijn