Exclusieve groepsreis Via Flaminia

Via Flaminia • een verrassende reis van Rome naar Rimini

  • De reis

  • Programma

  • Vervoer en verblijf

  • Praktisch

De Via Flaminia was voor de Romeinen de belangrijkste weg naar het Noorden. De route voerde van hartje Rome door Latium, Umbrië, de Apennijnen en Le Marche naar Fano en Rimini. We beginnen deze reis bij het Altare della Patria in Rome en trekken vandaar langs de oude weg noordwaarts. Onderweg passeren we diverse landschappen rond de Apennijnen en bekijken we Romeinse opgravingen en prachtige cultuursteden als Narni en Spoleto. Ook doen we onbekende en verrassende plaatsen aan, zoals het versteende oerbos Dunarobba en het Romeinse legerkamp Carsulae. Vroeger eindigde de Via Flaminia bij de Poort van Augustus in Fano, later werd de weg verlengd tot Rimini, dat ook voor ons het eindpunt van de reis vormt.

NB Ons motto is veilig en verantwoord reizen. Labrys Reizen zal daarom voor al zijn reizen passende maatregelen nemen om verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan. Meer informatie hierover vindt u hier.

Reisleiding

De reis zal worden geleid door het echtpaar Rolf en Inge Smit.

drs. Rolf Smit en Inge Smit

Hebben hun hart verpand aan Italië, waar ze een kleinschalige bed and breakfast beheren in Le Marche. Samen hebben ze al vele reizen naar Italië geleid. Rolf is classicus en leidt de reizen inhoudelijk; zijn echtgenote draagt zorg voor een soepel organisatorisch verloop en voor de culinaire invulling.

dag 1, za 15-05

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Rome en transfer naar het hotel in het centrum, waar we drie nachten verblijven. Welkomstdrankje en diner in het hotel.

dag 2, zo 16-05

Rit per taxi naar het begin van de Corso voor een wandeling langs het eerste stuk van de antieke Via Flaminia. We beginnen bovenop de Altare della Patria en bezoeken tijdens de wandeling onder andere de Ara Pacis en zien het Mausoleum van Augustus. In de middag nemen we uitgebreid de tijd voor de schitterende collectie van het Museo Nazionale Romano in Palazzo Massimo alle Terme. Diner nabij het hotel.

dag 3, ma 17-05

Nadat we de Ponte Milvio gepasseerd zijn, bezoeken we sportcomplex Foro Italico dat tijdens de fascistische regering van Mussolini werd gebouwd. We lunchen gezamenlijk met zicht op de door Horatius bezongen Soracte en keren begin van de middag terug naar Rome waar u tijdens de vrije middag op eigen gelegenheid van de vele bijzonderheden in de stad kunt genieten.

dag 4, di 18-05

Onze volgende stop langs de Via Flaminia is de opgraving van Ocriculum, gelegen in Otricoli. In Narni bekijken we de Ponte di Agosto en maken we een stadswandeling, zowel boven als onder de grond. Ook staat het woud van Dunarobba op het programma. Dit versteende woud, met overblijfselen van soms wel 2 miljoen jaar oud, is uniek in zijn soort. Diner in de binnenstad van Spoleto, waar we de komende drie nachten verblijven.

dag 5, wo 19-05

Spoleto biedt een overvloed aan oudheden: het Romeinse theater, de Boog van Drusus, de Casa Romana en nog veel meer. Daarnaast brengen we in de namiddag een bezoek aan het fort Rocca Albornoziana, gebouwd in de veertiende eeuw in opdracht van de Spaanse kardinaal Gil Àlvarez de Albornoz. Vanaf hier hebben we een spectaculair uitzicht over de stad en het omliggende landschap. Diner in het centrum van Spoleto.

dag 6, do 20-05

’s Ochtends brengen we een bezoek aan het Romeinse legerkamp Carsulae. In Spello zijn prachtige Romeinse mozaïeken te zien uit een villa, die we door middel van computeranimaties ook op een andere manier kunnen ervaren. Wandeling langs middeleeuwse en Romeinse monumenten. De bronnen van de rivier de Clitunno werden al in de oudheid bezongen. We genieten ter plekke van de uitzonderlijk mooi bewaarde tempietto en een heerlijk glaasje bij de bronnen.

dag 7, vr 21-05

Tocht dwars door de Apennijnen met langs de route diverse resten van de Via Flaminia. Zo bewonderen we nog intacte Romeinse bruggen en een 2000 jaar oude tunnel in de imposante Gola del Furlo. De natuur zorgt voor een spectaculaire omlijsting. Bovendien bekijken we in Cagli een prachtig theater en de Torrione en zien we verderop een oude pelgrimsabdij. In Fossombrone bezoeken we een klein maar bijzonder museum. Twee overnachtingen nabij Pesaro.

dag 8, za 22-05

In Fano zijn de Romeinse muren met daarin de Poort van Augustus nog grotendeels bewaard. Hier speelde zich een beroemde episode uit de Punische Oorlogen af. Verder maken we een stadswandeling langs de kathedraal, een kerk met werk van Perugino en Rafaël, en de graven van de familie Malatesta. 's Middags volgt een ondergrondse verrassing in de Dom van Pesaro. De namiddag is ter vrije besteding. Diner in het centrum van Pesaro.

dag 9, zo 23-05

Het Forum in Rimini was het eindpunt van de Via Flaminia. We zien het Huis van de Chirurg inclusief diens spreek- en behandelkamer, die in het ernaast gelegen museum zijn gereconstrueerd. De prachtige Templum Malatestianum vormt het sluitstuk van onze reis. Na de lunch transfer naar Bologna voor de directe lijnvlucht naar Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Rome en van Bologna naar Amsterdam per KLM.
De vluchttijden zijn:
15-05-2021: Amsterdam - Rome, 14.25 - 16.35 uur
23-05-2021: Bologna - Amsterdam, 17.25 - 19.35 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen, gebaseerd op het Flying Blue-tarief.
NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
NB 2 Reist u liever per trein? De treinrit vanuit centraal Nederland naar Rome neemt ongeveer 20 uur in beslag en vergt minimaal twee overstappen. De treinreis vanaf Bologna duurt ongeveer 18 uur en vergt ook meerdere overstappen.
Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

KLM-ruimbagage

Deze reis is gebaseerd op directe lijnvluchten per KLM. Voor het meenemen van ruimbagage rekent KLM op dit traject kosten. Voor Flying Blue-deelnemers geldt een gereduceerd tarief. Dit gereduceerde tarief is opgenomen in de reissom. Er zijn geen kosten verbonden aan het aanmelden voor het Flying Blue-programma via www.klm.nl.
Reizigers die zich niet wensen aan te melden voor het Flying Blue-programma, dienen voor 1 stuk ruimbagage tot 23 kilo € 20,- extra kosten te betalen per retourreis. Deelnemers ontvangen nadere informatie.
NB Voor Platinum-, Silver- of Goldkaarten van Flying Blue gelden afwijkende voorwaarden.

Vervoer ter plaatse

De rondreis langs de Via Flaminia wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

Hotels

Overnachtingsplaatsen: Rome (3 nachten) - Spoleto (3 nachten) - Pesaro (2 nachten)
Het verblijf gedurende deze reis zal plaatsvinden in plezierige en comfortabele drie- en viersterrenhotels. Alle kamers zijn voorzien van douche/bad en toilet. De hotels zijn gekozen vanwege een mooie ligging of vanwege de strategische positie ten opzichte van de bezienswaardigheden.

Maaltijden

Op deze reis zijn alle diners en één lunch inbegrepen bij de reissom. De meeste maaltijden vinden plaats in lokale restaurants; een enkele keer wordt in het hotel gedineerd. De overige lunches zijn op eigen gelegenheid.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiders spreken rechtstreeks in een microfoontje en u hoort hen door uw headset. Zo kunt u tijdens de reis de reisleiders overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Geef deze wens bij boeking aan.

Zwaarte van de reis

Onze reizen zijn met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven en u om de bezienswaardigheden te bekijken.
Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt.
Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Op deze reis wordt meerdere keren van hotel gewisseld; op die dagen is het overslaan van een programmaonderdeel niet altijd mogelijk.
Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Weer

Mei is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door Italië. U kunt rekenen op een gemiddelde dagtemperatuur van 23 tot 27 ºC.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

CO2-compensatie

Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis via de South Pole Group, dé wereldleider op het gebied van CO2-compensatieprojecten. Voor deze reis wordt 381 kg CO2 per persoon gecompenseerd. Meer informatie vindt u hier en op southpole.com.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u bij ons een papieren inschrijfformulier opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd.
U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk vier weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

Reisgegevens

9-daagse vliegreis
15 t/m 23 mei 2021

Flexibele voorwaarden

Boekt u nu voor deze reis? Dan kunt u tot en met 9 maart 2021 kosteloos omboeken of annuleren zonder opgave van reden! Meer informatie leest u hier.
Kunt u nog even niet beslissen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende optie!

Reissom

t/m 9 maart 2021: € 2495
vanaf 10 maart 2021: € 2595
toeslag eenpersoonskamer: € 335
NB Een kamer delen met een voor u nog onbekende reisgeno(o)t(e) is tijdelijk niet mogelijk.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, overnachtingen op basis van logies en ontbijt, welkomstdrankje, 1 lunch, alle diners, reisleiding, gebruik audiosysteem, reisbundel, entrees, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

overige lunches, drankjes, vliegbelasting à € 7,85 p.p., verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25
NB Het daadwerkelijke maximumaantal deelnemers is afhankelijk van de geldende coronamaatregelen en ligt mogelijk lager.

Reisleiding

drs. Rolf Smit en Inge Smit

Contact Labrys Reizen

drs. Dafne Oosten