Exclusieve groepsreis Verona

Verona • Juweel van de Povlakte

  • De reis

  • Programma

  • Vervoer en verblijf

  • Praktisch

Zoals we tijdens deze achtdaagse reis zullen merken, is Verona meer dan de stad van de opera en van Romeo en Julia. We bezichtigen de schilderachtige pleinen en de resten van de Romeinse oudheid die het centrum rijk is. Daarnaast maken we excursies naar de talrijke hoogtepunten in de omgeving. Wat dacht u van Padua met zijn fenomenale Scrovegnikapel of Vicenza, de stad van Palladio? Ook hebben we aandacht voor de schrijvers Catullus en Vergilius en maken we een dagexcursie naar de Dolomieten.

NB Ons motto is veilig en verantwoord reizen. Labrys Reizen zal daarom voor al zijn reizen passende maatregelen nemen om verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan. Meer informatie hierover vindt u hier.

Reisleiding

drs. Rolf Smit en Inge Smit

Hebben hun hart verpand aan Italië, waar ze een kleinschalige bed and breakfast beheren in Le Marche. Samen hebben ze al vele reizen naar Italië geleid. Rolf is classicus en leidt de reizen inhoudelijk; zijn echtgenote draagt zorg voor een soepel organisatorisch verloop en voor de culinaire invulling.

dag 1, za 17-10

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Bologna. Meteen gaan we naar de indrukwekkende Romaanse kerk San Zeno, net buiten het centrum van Verona. Aansluitend rit naar ons hotel, waar we de gehele reis verblijven. Hier worden we verwelkomd met een drankje.

dag 2, zo 18-10

Onze kennismaking met Verona gaat verder middels een bezoek aan het Romeinse theater, dat een mooi uitzicht biedt op de rivier de Adige en het oude centrum. Aan de Piazza Bra bevindt zich de Arena, die we natuurlijk binnengaan. Tevens vinden we er het kleine, interessante Museo Lapidario Maffeiano met een indrukwekkende collectie Romeinse sculpturen. Een wandeling voert ons naar de Ponte Scaligeri en het Castelvecchio met de Romeinse Arco dei Gavi. We vervolgen onze weg naar de Sant’Anastasia, met het bekende wijwatervat met de bochelaars, en een meesterwerk van Pisanello: San Giorgio e la principessa. We sluiten de middag af met een proeverij van lokale kazen, worst en wijnen.

dag 3, ma 19-10

Padua. We bewonderen de Scrovegnikapel met de onovertroffen schilderingen van Giotto en het bijbehorende museum. De koffie gebruiken we bij het Caffè Pedrocchi, gebouwd in de vorm van een klassieke tempel. In het prachtige Baptisterium zien we de frescocyclus van Giusto de' Menabuoi. Rond de grote markt is gelegenheid om te lunchen. Facultatief kunt u het Palazzo della Ragione bezoeken. Tot slot bekijken we de Basilica del Santo, ofwel de kerk gewijd aan Antonius van Padua. We steken het grote plein Prato della Valle over en rijden terug naar Verona.

dag 4, di 20-10

We reizen noordwaarts de bergen in en maken kennis met Trento. In de binnenstad zien we een mix van Duitse en Italiaanse architectuur. 's Middags volgt een fraaie tocht door de Dolomieten.

dag 5, wo 21-10

Vandaag staat de architect Palladio centraal. Tijdens een wandeling door Vicenza zien we vele door hem ontworpen gebouwen, zoals de Basilica Palladiana. Het hoogtepunt vormt het Teatro Olimpico. Geen enkel ander gebouw geeft zo treffend weer hoe de antieke theaters eruitgezien moeten hebben. Op de terugweg naar Verona bezoeken we zijn beroemdste creatie, de Villa Rotonda.

dag 6, do 22-10

De ochtend is vrij. In de middag wandelen we in Verona langs de Porta Borsari, een goed bewaarde Romeinse stadspoort. Via de Romeinse weg bereiken we de Dom. De schilderachtige Piazza Erbe biedt een fascinerende mix van gebouwen uit de middeleeuwen en de renaissance. Ook de Piazza dei Signori, met het beeld van Dante, en de Scaligerigraven komen uitgebreid aan bod. Wie wil kan tot slot het huis van Julia bezichtigen of verder genieten van het oude centrum.

dag 7, vr 23-10

Een dag in het teken van Catullus. Eerst een klein college in het hotel over deze Romeinse dichter. Na de koffiepauze rijden we naar het schiereiland Sirmione voor een bezoek aan de Rocca Scaligera. Bij de Grotte di Catullo, een Romeinse villa die van de dichter zou zijn geweest, zien we in een klein museum de mooiste vondsten. Ook is er vrije tijd om van het schitterende schiereiland te genieten.

dag 8, za 24-10

In Mantua volgt een kennismaking met de vermaardste inwoner, Vergilius. We lopen het pittoreske centrum in en maken een korte wandeling over de stadspleinen. Op het programma staan de vroegchristelijke kerk Rotonda di San Lorenzo en de Sant'Andrea met het graf van Andrea Mantegna. In de middag vertrek naar de luchthaven van Bologna voor de directe lijnvlucht naar Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Bologna v.v. met KLM. De vluchttijden zijn:
17-10-2020: Amsterdam - Bologna, 10.25 – 12.15 uur
24-10-2020: Bologna - Amsterdam, 17.25 – 19.35 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen, gebaseerd op het Flying Blue-tarief.
NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
NB 2 Reist u liever met het openbaar vervoer? Het is mogelijk om per trein van Nederland naar Bologna te reizen. De rit duurt ca. 18 tot 20 uur en vergt minstens 2 overstappen. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

KLM-ruimbagage

Deze reis is gebaseerd op directe lijnvluchten met KLM. Voor het meenemen van ruimbagage rekent KLM op dit traject kosten. Voor Flying Blue-deelnemers geldt een gereduceerd tarief. Dit gereduceerde tarief is opgenomen in de reissom. Er zijn geen kosten verbonden aan het aanmelden voor het Flying Blue-programma via www.klm.nl.
Reizigers die zich niet wensen aan te melden voor het Flying Blue-programma, dienen voor 1 stuk ruimbagage tot 23 kilo € 20,- extra kosten te betalen per retourreis. Deelnemers ontvangen nadere informatie.
NB Voor Platinum-, Silver- of Goldkaarten van Flying Blue gelden afwijkende voorwaarden.

Vervoer ter plaatse

De rondreis door de Povlakte wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

Hotels

De gehele reis (7 nachten) verblijft u in een 4-sterrenhotel in het centrum van Verona.

Maaltijden

Op deze reis zijn alle diners inbegrepen bij de reissom. De diners vinden plaats in lokale restaurants. De proeverij aan het einde van dag 2 is ook inclusief. De lunches zijn op eigen gelegenheid.

Zwaarte van de reis

Onze reizen zijn met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven en u om de bezienswaardigheden te bekijken.
Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt.
Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft.
Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Weer

Eind oktober is een geschikte periode voor een cultuurreis door de Povlakte. De temperatuur is doorgaans nog aangenaam; het kan nog warm zijn, maar de zomerhitte is al voorbij. We mogen rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 18 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl).

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

CO2-compensatie

Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis via de South Pole Group, dé wereldleider op het gebied van CO2-compensatieprojecten. Meer informatie vindt u hier en op southpole.com.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden door het inschrijfformulier op onze website of in de brochure Exclusieve groepsreizen geheel in te vullen en te zenden naar Labrys Reizen. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier opvragen.
Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd.
U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk vier weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

Reisgegevens

8-daagse vliegreis
17 t/m 24 oktober 2020

Reissom

t/m 1 juli 2020: € 2325
vanaf 2 juli 2020: € 2425
toeslag eenpersoonskamer: € 420
NB Een kamer delen met een voor u nog onbekende reisgeno(o)t(e) is tijdelijk niet mogelijk.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, alle diners, 1 proeverij, reisleiding, reisbegeleiding, entrees, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

Lunches, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking.

Aantal deelnemers

minimum: 10 / maximum: 25
NB Het daadwerkelijke maximumaantal deelnemers is afhankelijk van de geldende coronamaatregelen en ligt mogelijk lager.

Reisleiding

drs. Rolf Smit en Inge Smit

Contact Labrys Reizen

Sandra Verlinden MA