Skip to main content
Mythologie in Griekenland i.s.m. Vrije Academie
Mythologie in Griekenland i.s.m. Vrije Academie
Mythologie in Griekenland i.s.m. Vrije Academie

Mythologie in Griekenland i.s.m. Vrije Academie

 • Klassieke Griekse mythologie heeft de mens altijd al geïnspireerd met zijn meeslepende verhalen over onmogelijke liefdes, machtige goden, gevaarlijke monsters en epische gevechten. Deze verhalen begonnen als ontstaansmythen die natuurlijke fenomenen moesten verklaren of een moraliserende les in zich hielden. Ze groeiden uit tot een rijk geloofssysteem dat nog steeds weerspiegeld wordt in ontelbare heiligdommen, tempels, fresco’s en klassieke sculptuur in Griekenland.

  Tijdens deze reis maken we kennis met de goden, helden en legendarische koningen die nog nauw verbonden zijn aan de heilige plekken in Griekenland. We ontdekken een verscheidenheid aan locaties: Athene, een belangrijke kiem van cultuur; het pittoreske eiland Aigina; en de veelzijdige regio Argolis op de Peloponnesos. Hier bevinden zich prachtige historische steden zoals Nafplio en Mykene, maar ook het eeuwenoude theater van Epidauros met zijn imponerende akoestiek. De Griekse mythologie is geworteld in de verering van de natuur. Het kleurrijke Griekse landschap beleven we optimaal tijdens een wijnproeverij, een picknick in een olijfgaard en een bezoek aan een bijenhouderij.

 • dag 1, ma 18-09 

  Directe lijnvlucht naar Athene; na aankomst op de luchthaven van Athene transfer naar het hotel in het centrum. Gemeenschappelijk diner in een restaurant.

  dag 2, di 19-09 

  We beginnen met het kroonjuweel van Athene, de Akropolis, waar veel te zien is en alles dicht bij elkaar ligt. Akropolis betekent in het Grieks ‘hoogste punt van de stad’. De godin van de wijsheid, Athena, had hier haar belangrijkste heiligdom. Op deze machtige rots staan schitterende bezienswaardigheden als heilige tempels en monumentale toegangspoorten. Hier is ook een rijkdom aan mythen te ontdekken, zoals de verhalen over de legendarische koning Erichthonios, de Karyatiden en de wedstrijd tussen goden met als inzet wie de naamgever van de stad zou worden. Vervolgens gaan we verder naar het theater van de wijngod Dionysos, het oudste bekende theater ter wereld, aan de voet van de Akropolis. Hier hebben de vier grote Griekse dichters Aristophanes, Aischylos, Sophokles en Euripides voor het eerst hun meesterwerken gespeeld zien worden. Van het theater lopen we door naar de best bewaarde tempel uit de oudheid, die van Hephaistos, de smid van de goden. Wie nog de heuvel Areopaag durft te beklimmen, wordt beloond met een adembenemend uitzicht over de stad. De oorlogsgod Ares zou hier door de goden zijn berecht voor de moord op Poseidons zoon. We sluiten af met een bezoek aan het indrukwekkende Akropolis Museum.

  dag 3, wo 20-09 

  Vandaag is er tijd om een aantal musea in de stad te bezoeken. We beginnen met het compacte Museum voor Griekse Muziekinstrumenten. De klassieke Grieken geloofden dat muziek en de bijbehorende muziekinstrumenten goddelijke uitvindingen waren. Geliefd is het verhaal over de uitvinding van de lier door Hermes. Het museum bevindt zich in de historische negentiende-eeuwse Lasanisvilla en omvat een verzameling van ongeveer 1200 volksmuziekinstrumenten. Bezoekers kunnen hier ook luisteren naar opnamen van de klanken die ze voortbrengen. Hiervandaan lopen we via de kleurrijke nationale tuin van Athene door naar het overzichtelijke Benaki Museum, gevestigd in een van de mooiste neoklassieke gebouwen van Athene. In het museum worden veelbetekenende collecties tentoongesteld die de geschiedenis van Griekenland door de eeuwen heen laten zien. Vooral de collectie traditionele kleding is prachtig om te zien. In het Archimedes Museum zien we allerlei replica’s van technische uitvindingen uit de oudheid en krijgen we uitleg over de werking ervan.

  dag 4, do 21-09 

  Vandaag verlaten we Athene voor een dagexcursie naar het eiland Aigina, de mogelijke geboorteplaats van de beroemde filosoof Plato. Er zijn verschillende mythologische figuren aan dit eiland verbonden. Aigina was een nimf op wie de oppergod Zeus verliefd werd. Deze verbintenis bracht een bloedlijn van helden voort, zoals koning Aiakos en later Ajax. Op dit eiland staat de tempel van Athene Aphaia. Het is een van de mooiste en best bewaarde van Griekenland. Het panoramische uitzicht vanaf de tempel is misschien bijzaak, maar wel adembenemend. Aigina staat ook bekend om de pistacheboomgaarden, die we ook gaan bezoeken. September is de oogstmaand van pistachenoten. Met name tussen de twee wereldoorlogen werd de teelt van pistachebomen populair en verdrong de pistache de druif, die tot aan die tijd het voornaamste landbouwproduct was. Er is nog een tweede tempel te bewonderen, gewijd aan de oppergod Zeus, waar tegenwoordig op de ruïne tevens een klein orthodox kerkje staat. Tot slot is er ruimte voor een wandeling langs een van de vele paden van het eiland of voor een bezoek aan het havenstadje, voordat we met de boot terugkeren naar Athene.

  dag 5, vr 22-09 

  Rit naar Eleusis, door de EU in 2023 bekroond tot Culturele Hoofdstad van Europa en een van de vijf heilige steden van Griekenland in de oudheid. Hier werd de populaire mysteriecultus gevierd ter ere van Demeter, de godin van de landbouw en de vruchtbaarheid, en haar dochter Persephone. De moderne stad is gebouwd rond haar oude tempel. Kort daarna bereiken we de oude stad Korinthe, waar de apostel Paulus twee jaar heeft gewoond en gepredikt en waar in de oudheid de beroemde held Jason korte tijd verbleef met zijn vrouw, de tovenares Medea. In de oudheid was Korinthe een van de rijkste steden. Dit is nog duidelijk te zien aan de overblijfselen, waaronder de enorme Agora (marktplaats) en Apollo’s tempel. Ook de historische stad Argos gaan we bezoeken, gelegen in een gebied met wijn-, olijf- en abrikoosgaarden. Hierbij hoort een bezoek aan het goed bewaarde theater en het Byzantijns Museum. Dit gebied kent nog veel traditionele ambachten, zoals de bijenhouderij. Aristaios was de god van de bijenteelt en zou verantwoordelijk zijn geweest voor de dood van de schone nimf Euridike. Twee overnachtingen bij Nafplio.

  dag 6, za 23-09 

  Op deze dag gaan we naar het prachtige theater van Epidauros, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Samen met tempels, huizen voor priesters, sanatoria, hotels en een ziekenhuis vormt het theater het heiligdom van Asklepios, de god van de geneeskunde en de genezing. De uitmuntende akoestiek maakt dit theater nog specialer. We bezoeken nog een locatie die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat: de oude stad Mykene. Dit was in de oudheid het belangrijkste politieke en culturele centrum van de beschaving die zich hier ontwikkelde. Naast een indrukwekkende koningsburcht treffen we grote graven aan van o.a. de legendarische koning Agamemnon, die de legeraanvoerder van de Grieken was tijdens de Trojaanse Oorlog. Er zijn diverse belangrijke namen aan Mykene verbonden, zoals de halfgod Perseus, de stichter van deze stad. Aangezien dit gebied beroemd is om zijn grote wijngaarden en de heerlijke wijnen van de Agiorgitiko-druif - een geschenk van de god Dionysos - is een wijnproeverij een passende manier om de dag af te sluiten. 

  dag 7, zo 24-09

  In de ochtend rit naar de luchthaven van Athene. Na de directe lijnvlucht vanaf Athene landen we op Schiphol.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Athene v.v. met Aegean Airlines. De vluchtgegevens zijn (onder voorbehoud van wijzigingen):
  18-09-2023          Amsterdam - Athene                      12.05 - 16.20 uur
  24-09-2023          Athene - Amsterdam                      13.15 - 15.45 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Griekenland is het één uur later dan in Nederland.
  NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

  Vervoer ter plaatse

  De transfers en de rondreis wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. Tevens is op dag 4 een bootovertocht Piraeus - Aigina v.v. opgenomen.

  Hotels

  Overnachtingsplaatsen: Athene (4 nachten) - Nafplio (2 nachten)
  Het hotel in Athene is gelegen in het centrum van de stad, het hotel in Nafplio ligt iets buiten het centrum en beschikt over een zwembad.
  Alle kamers zijn uiteraard voorzien van douche of bad en toilet.

  Maaltijden

  Op deze reis is het welkomstdiner op de eerste avond en de lunch tijdens de excursie naar Aigina in de reissom inbegrepen. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen.
  In samenspraak met u zal de reisleider met alle plezier een goed restaurant reserveren om gezamenlijk te dineren.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleidster spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan. Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

  Reisperiode

  De tweede helft van september is een geschikte periode voor een cultuurreis door Griekenland. De temperatuur is nog zeer aangenaam; de zomerhitte is voorbij, maar het kan nog wel warm zijn. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 26 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

  Geld

  Griekenland maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen. In Griekenland hebben personen vanaf 65 jaar recht op korting bij een aantal musea en opgravingen. Labrys Reizen brengt die korting bij boeking aan de betreffende reizigers op de factuur in mindering. De korting bedraagt voor deze reis € 27,- p.p.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

  Privacy

  Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe.
  Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

 • Klassieke Griekse mythologie heeft de mens altijd al geïnspireerd met zijn meeslepende verhalen over onmogelijke liefdes, machtige goden, gevaarlijke monsters en epische gevechten. Deze verhalen begonnen als ontstaansmythen die natuurlijke fenomenen moesten verklaren of een moraliserende les in zich hielden. Ze groeiden uit tot een rijk geloofssysteem dat nog steeds weerspiegeld wordt in ontelbare heiligdommen, tempels, fresco’s en klassieke sculptuur in Griekenland.

  Tijdens deze reis maken we kennis met de goden, helden en legendarische koningen die nog nauw verbonden zijn aan de heilige plekken in Griekenland. We ontdekken een verscheidenheid aan locaties: Athene, een belangrijke kiem van cultuur; het pittoreske eiland Aigina; en de veelzijdige regio Argolis op de Peloponnesos. Hier bevinden zich prachtige historische steden zoals Nafplio en Mykene, maar ook het eeuwenoude theater van Epidauros met zijn imponerende akoestiek. De Griekse mythologie is geworteld in de verering van de natuur. Het kleurrijke Griekse landschap beleven we optimaal tijdens een wijnproeverij, een picknick in een olijfgaard en een bezoek aan een bijenhouderij.

 • dag 1, ma 18-09 

  Directe lijnvlucht naar Athene; na aankomst op de luchthaven van Athene transfer naar het hotel in het centrum. Gemeenschappelijk diner in een restaurant.

  dag 2, di 19-09 

  We beginnen met het kroonjuweel van Athene, de Akropolis, waar veel te zien is en alles dicht bij elkaar ligt. Akropolis betekent in het Grieks ‘hoogste punt van de stad’. De godin van de wijsheid, Athena, had hier haar belangrijkste heiligdom. Op deze machtige rots staan schitterende bezienswaardigheden als heilige tempels en monumentale toegangspoorten. Hier is ook een rijkdom aan mythen te ontdekken, zoals de verhalen over de legendarische koning Erichthonios, de Karyatiden en de wedstrijd tussen goden met als inzet wie de naamgever van de stad zou worden. Vervolgens gaan we verder naar het theater van de wijngod Dionysos, het oudste bekende theater ter wereld, aan de voet van de Akropolis. Hier hebben de vier grote Griekse dichters Aristophanes, Aischylos, Sophokles en Euripides voor het eerst hun meesterwerken gespeeld zien worden. Van het theater lopen we door naar de best bewaarde tempel uit de oudheid, die van Hephaistos, de smid van de goden. Wie nog de heuvel Areopaag durft te beklimmen, wordt beloond met een adembenemend uitzicht over de stad. De oorlogsgod Ares zou hier door de goden zijn berecht voor de moord op Poseidons zoon. We sluiten af met een bezoek aan het indrukwekkende Akropolis Museum.

  dag 3, wo 20-09 

  Vandaag is er tijd om een aantal musea in de stad te bezoeken. We beginnen met het compacte Museum voor Griekse Muziekinstrumenten. De klassieke Grieken geloofden dat muziek en de bijbehorende muziekinstrumenten goddelijke uitvindingen waren. Geliefd is het verhaal over de uitvinding van de lier door Hermes. Het museum bevindt zich in de historische negentiende-eeuwse Lasanisvilla en omvat een verzameling van ongeveer 1200 volksmuziekinstrumenten. Bezoekers kunnen hier ook luisteren naar opnamen van de klanken die ze voortbrengen. Hiervandaan lopen we via de kleurrijke nationale tuin van Athene door naar het overzichtelijke Benaki Museum, gevestigd in een van de mooiste neoklassieke gebouwen van Athene. In het museum worden veelbetekenende collecties tentoongesteld die de geschiedenis van Griekenland door de eeuwen heen laten zien. Vooral de collectie traditionele kleding is prachtig om te zien. In het Archimedes Museum zien we allerlei replica’s van technische uitvindingen uit de oudheid en krijgen we uitleg over de werking ervan.

  dag 4, do 21-09 

  Vandaag verlaten we Athene voor een dagexcursie naar het eiland Aigina, de mogelijke geboorteplaats van de beroemde filosoof Plato. Er zijn verschillende mythologische figuren aan dit eiland verbonden. Aigina was een nimf op wie de oppergod Zeus verliefd werd. Deze verbintenis bracht een bloedlijn van helden voort, zoals koning Aiakos en later Ajax. Op dit eiland staat de tempel van Athene Aphaia. Het is een van de mooiste en best bewaarde van Griekenland. Het panoramische uitzicht vanaf de tempel is misschien bijzaak, maar wel adembenemend. Aigina staat ook bekend om de pistacheboomgaarden, die we ook gaan bezoeken. September is de oogstmaand van pistachenoten. Met name tussen de twee wereldoorlogen werd de teelt van pistachebomen populair en verdrong de pistache de druif, die tot aan die tijd het voornaamste landbouwproduct was. Er is nog een tweede tempel te bewonderen, gewijd aan de oppergod Zeus, waar tegenwoordig op de ruïne tevens een klein orthodox kerkje staat. Tot slot is er ruimte voor een wandeling langs een van de vele paden van het eiland of voor een bezoek aan het havenstadje, voordat we met de boot terugkeren naar Athene.

  dag 5, vr 22-09 

  Rit naar Eleusis, door de EU in 2023 bekroond tot Culturele Hoofdstad van Europa en een van de vijf heilige steden van Griekenland in de oudheid. Hier werd de populaire mysteriecultus gevierd ter ere van Demeter, de godin van de landbouw en de vruchtbaarheid, en haar dochter Persephone. De moderne stad is gebouwd rond haar oude tempel. Kort daarna bereiken we de oude stad Korinthe, waar de apostel Paulus twee jaar heeft gewoond en gepredikt en waar in de oudheid de beroemde held Jason korte tijd verbleef met zijn vrouw, de tovenares Medea. In de oudheid was Korinthe een van de rijkste steden. Dit is nog duidelijk te zien aan de overblijfselen, waaronder de enorme Agora (marktplaats) en Apollo’s tempel. Ook de historische stad Argos gaan we bezoeken, gelegen in een gebied met wijn-, olijf- en abrikoosgaarden. Hierbij hoort een bezoek aan het goed bewaarde theater en het Byzantijns Museum. Dit gebied kent nog veel traditionele ambachten, zoals de bijenhouderij. Aristaios was de god van de bijenteelt en zou verantwoordelijk zijn geweest voor de dood van de schone nimf Euridike. Twee overnachtingen bij Nafplio.

  dag 6, za 23-09 

  Op deze dag gaan we naar het prachtige theater van Epidauros, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Samen met tempels, huizen voor priesters, sanatoria, hotels en een ziekenhuis vormt het theater het heiligdom van Asklepios, de god van de geneeskunde en de genezing. De uitmuntende akoestiek maakt dit theater nog specialer. We bezoeken nog een locatie die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat: de oude stad Mykene. Dit was in de oudheid het belangrijkste politieke en culturele centrum van de beschaving die zich hier ontwikkelde. Naast een indrukwekkende koningsburcht treffen we grote graven aan van o.a. de legendarische koning Agamemnon, die de legeraanvoerder van de Grieken was tijdens de Trojaanse Oorlog. Er zijn diverse belangrijke namen aan Mykene verbonden, zoals de halfgod Perseus, de stichter van deze stad. Aangezien dit gebied beroemd is om zijn grote wijngaarden en de heerlijke wijnen van de Agiorgitiko-druif - een geschenk van de god Dionysos - is een wijnproeverij een passende manier om de dag af te sluiten. 

  dag 7, zo 24-09

  In de ochtend rit naar de luchthaven van Athene. Na de directe lijnvlucht vanaf Athene landen we op Schiphol.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Athene v.v. met Aegean Airlines. De vluchtgegevens zijn (onder voorbehoud van wijzigingen):
  18-09-2023          Amsterdam - Athene                      12.05 - 16.20 uur
  24-09-2023          Athene - Amsterdam                      13.15 - 15.45 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Griekenland is het één uur later dan in Nederland.
  NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

  Vervoer ter plaatse

  De transfers en de rondreis wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. Tevens is op dag 4 een bootovertocht Piraeus - Aigina v.v. opgenomen.

  Hotels

  Overnachtingsplaatsen: Athene (4 nachten) - Nafplio (2 nachten)
  Het hotel in Athene is gelegen in het centrum van de stad, het hotel in Nafplio ligt iets buiten het centrum en beschikt over een zwembad.
  Alle kamers zijn uiteraard voorzien van douche of bad en toilet.

  Maaltijden

  Op deze reis is het welkomstdiner op de eerste avond en de lunch tijdens de excursie naar Aigina in de reissom inbegrepen. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen.
  In samenspraak met u zal de reisleider met alle plezier een goed restaurant reserveren om gezamenlijk te dineren.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleidster spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan. Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

  Reisperiode

  De tweede helft van september is een geschikte periode voor een cultuurreis door Griekenland. De temperatuur is nog zeer aangenaam; de zomerhitte is voorbij, maar het kan nog wel warm zijn. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 26 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

  Geld

  Griekenland maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen. In Griekenland hebben personen vanaf 65 jaar recht op korting bij een aantal musea en opgravingen. Labrys Reizen brengt die korting bij boeking aan de betreffende reizigers op de factuur in mindering. De korting bedraagt voor deze reis € 27,- p.p.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

  Privacy

  Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe.
  Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Reisleiding

De reis zal inhoudelijk worden geleid door Arianna Deligianni MA. Bij enkele bezienswaardigheden is er bovendien een lokale gids bij de groep.

Arianna Deligianni MA

Arianna Deligianni MA

Gedreven kunsthistorica die opgroeide in een kustdorpje in Griekenland, aan de voet van de berg Olympus. Op haar achttiende verhuisde zij naar Nederland om kunstgeschiedenis te studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Zij heeft zich gespecialiseerd in de Griekse oudheid, mythologie, zeventiende-eeuwse schilderkunst en symboliek in de kunst. Met veel enthousiasme vertelt zij over verschillende aspecten van kunst; van eeuwenoude mythen tot hoe je stijlen kunt herkennen en verborgen symbolen kunt ontcijferen. 

Samenwerking

Deze reis is samengesteld in opdracht van de Vrije Academie. De Vrije Academie is gespecialiseerd in onderwijs voor volwassenen op het gebied van kunst en cultuur en staat garant voor de inhoudelijke expertise van de reisleiding.

De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. We wijzen u erop, dat de lunches en diners, met uitzondering van het diner op de eerste avond en de lunch op dag 4, en de fooien niet zijn inbegrepen. In samenspraak met u zal de reisleider met alle plezier een goed restaurant reserveren om gezamenlijk te dineren. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- danwel exclusief is.

Vrije Academie

Vrije Academie

Een landelijk educatief instituut dat actief is in het verzorgen van onderwijs aan volwassenen op het gebied van kunst en cultuur. Het programma van de Vrije Academie bevat veel kunstgeschiedenis, maar de laatste jaren is dat verbreed naar geschiedenis, muziekgeschiedenis, fotografie, architectuur en filosofie.

Reisgegevens

7-daagse vliegreis
18 t/m 24 september 2023

Reissom

t/m 15 juni 2023: € 1925
vanaf 16 juni 2023: € 1995
toeslag eenpersoonskamer: € 275

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 1 diner en 1 lunch, reisleiding, lokale gids(en), gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie

Exclusief

overige maaltijden, drankjes bij het diner en de lunch, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 15 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

drs. Hans Offereins