Exclusieve groepsreis De weg van Monet i.s.m. Vrije Academie

De weg van Monet i.s.m. Vrije Academie

  • De reis

  • Programma

  • Vervoer en verblijf

  • Praktisch

Naar de bakermat van het impressionisme met drs. Aldwin Kroeze

Sinds hij als tiener door zijn schilderleraar naar buiten werd gestuurd, hield Monet van de natuur en probeerde hij licht te vangen in verf. Zonder Monet geen impressionisme. Maar ook post-impressionisten, expressionisten en zelfs kubisten leerden van Monet dat ze vooral hun eigen weg moesten volgen.
Deze zesdaagse reis naar de bakermat van het impressionisme begint in Le Havre, waar Monet opgroeide en zijn beroemde Impression, soleil levant schilderde. Daarna reizen we via de kliffen van Étretat naar zijn tuinen en atelier in Giverny. Na een bezoek aan het Musée des Impressionismes in Giverny zetten we reis voort naar Parijs. In Musée d’Orsay, Musée de l’Orangerie en Musée Marmottan Monet ziet u werken van Monet en andere impressionisten, maar ook van Manet en postimpressionisten als Gauguin en Van Gogh. Tot slot staat in Le Cateau-Cambrésis nog een bezoek aan het huis en atelier van Henri Matisse op het programma. Schrijf u in voor deze zomerreis vol prachtige Franse kunst.

NB Ons motto is veilig en verantwoord reizen. Labrys Reizen zal daarom voor al zijn reizen passende maatregelen nemen om verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan. Meer informatie hierover vindt u hier.

Reisleiding

De reis zal inhoudelijk worden geleid door kunsthistoricus drs. Aldwin Kroeze. Tijdens de reis wordt hij organisatorisch begeleid door Tineke Tooi.

drs. Aldwin Kroeze

Kunsthistoricus. Legt veel nadruk op de context waarin kunst is ontstaan. Waarom maakt een kunstenaar op een bepaald moment op een bepaalde plek een bepaald werk en hoe moet dit zijn geweest voor de mensen uit die tijd.

Samenwerking

 Deze reis is samengesteld in opdracht van de Vrije Academie. De Vrije Academie is gespecialiseerd in onderwijs voor volwassenen op het gebied van kunst en cultuur en staat garant voor de inhoudelijke expertise van de reisleiding.
De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. We wijzen u erop dat niet alle diners zijn inbegrepen bij de reissom; in samenspraak met u zal de reisleider met alle plezier een goed restaurant reserveren om gezamenlijk te dineren. Ook de fooien zijn niet inbegrepen bij de reissom. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- danwel exclusief is.

Vrije Academie

Een landelijk educatief instituut dat actief is in het verzorgen van onderwijs aan volwassenen op het gebied van kunst en cultuur. Het programma van de Vrije Academie bevat veel kunstgeschiedenis, maar de laatste jaren is dat verbreed naar geschiedenis, muziekgeschiedenis, fotografie, architectuur en filosofie.

dag 1, za 03-07

Per touringcar reizen we vanuit Utrecht naar Le Havre, de stad waar Monet opgroeide. Eén overnachting in Le Havre.

dag 2, zo 04-07

We maken een stadswandeling door Le Havre en zien de plekken die Monet in zijn schilderijen vereeuwigde. In het Musée d’art moderne André Malraux hangen werken van Renoir, Pissarro en Monet, maar er is ook werk van Matisse en Boudin. Via de kalksteenkliffen bij Étretat reizen we naar Giverny, waar we eenmaal overnachten.

dag 3, ma 05-07

In Giverny brengen we een bezoek aan het woonhuis met atelier en tuinen van Claude Monet. De bloemen in zijn tuin en de vijver met waterlelies waren decennialang zijn inspiratiebronnen. We bezichtigen uiteraard ook het Musée des Impressionismes. We overnachten tweemaal in Parijs.

dag 4, di 06-07

We starten onze dag in Parijs met het Musée d’Orsay. Dit museum in een prachtig neoclassicistisch stationsgebouw is vermaard om zijn verzameling Franse impressionisten. Topstukken van alle grote meesters zijn aanwezig.
Vervolgens bezoeken we het overzichtelijke Musée Marmottan Monet. Hier hangt onder meer het sleutelstuk uit 1873 van Monet waaraan de naam ‘impressionisme’ ontleend is. Tevens ziet u hier veel schilderijen van andere impressionisten, waaronder een selectie uit privé-collecties.

dag 5, wo 07-07

We sluiten in Parijs af met een bezoek aan de Orangerie die een fraaie collectie uit de late negentiende en vroege twintigste eeuw heeft. Hier bevindt zich onder meer de serie Waterlelies van Claude Monet, geschilderd in Giverny.
We verlaten Parijs en bezoeken het ouderlijk huis van Henri Matisse in Bohain-en-Vermandois. Eén overnachting nabij Cambrai.

dag 6, do 08-07

In Le Cateau-Cambrésis bekijken we tot slot het aan Matisse gewijde museum, met een prachtige collectie werken van Matisse en verwante kunstenaars. We zien er hoe de rijke textieltraditie van het noorden van Frankrijk veel invloed gehad heeft op het kleurenpalet van de kunstenaar. Vervolgens reizen we met onze touringcar terug naar Utrecht.

Vervoer

De rondreis wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar, voorzien van airconditioning, die het ISO 14001-certificaat voor milieumanagement draagt. Onderweg wordt regelmatig gestopt.
De touringcar vertrekt vanaf Utrecht. De deelnemers ontvangen t.z.t. nadere informatie over de opstapplekken.

Hotels

Overnachtingsplaatsen: Le Havre (1 nacht) - nabij Giverny (1 nacht) - Parijs (2 nachten) - nabij Cambrai (1 nacht)
In Le Havre logeren we in een centraal gelegen viersterrenhotel. Nabij Giverny overnachten we in een decentraal driesterrenhotel. Het hotel in Parijs heeft drie sterren en ligt in de omgeving van Le Jardin du Luxembourg. Nabij Cambrai wordt in een oud kasteel verbleven, dat tegenwoordig een driesterrenhotel heeft.

Maaltijden

We dineren tweemaal gezamenlijk: op dag 2 in het hotel nabij Giverny en op dag 5 in het hotel nabij Cambrai. Op de overige dagen zijn de hotels centraal gelegen en zijn de diners op eigen gelegenheid. Ook de lunches zijn op eigen gelegenheid.

Zwaarte van de reis

Onze reizen worden met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven en u om de bezienswaardigheden te bekijken.
Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt.
Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Op deze reis wordt meerdere keren van hotel gewisseld; op die dagen is het overslaan van een programmaonderdeel niet altijd mogelijk.
Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Weer

We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 24 °C, maar ook een bui of warmer weer is niet uit te sluiten (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Corona-maatregelen

Momenteel gelden wereldwijd maatregelen en verplichtingen voor reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Denkt u hierbij aan maatregelen als een mondkapjesplicht, verplichte PCR-tests, quarantaine of gezondheidsverklaringen. Op sommige bestemmingen worden gevaccineerden al uitgesloten van bijvoorbeeld een test- en/of quarantaineplicht. In de komende periode zullen deze maatregelen nog wijzigen. Wij houden deze voor al onze reizen nauwgezet in de gaten en uiteraard voeren wij onze reizen alleen uit indien dit met de dan geldende maatregelen mogelijk is. Wij informeren onze reizigers bijtijds over de actuele situatie voorafgaand aan de reis. Wilt u meer weten over de regels op de plaats van bestemming? Vraag ons gerust of controleer het reisadvies van Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Frankrijk maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

CO2-compensatie

Labrys Reizen en de Vrije Academie compenseren de CO2-uitstoot van deze reis via de South Pole Group, dé wereldleider op het gebied van CO2-compensatieprojecten. Meer informatie vindt u hier en op southpole.com.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u bij ons een papieren inschrijfformulier opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd.
U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk vier weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

Privacy

Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen en de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe. Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Reisgegevens

6-daagse touringcarreis
3 t/m 8 juli 2021

Flexibele voorwaarden

Boekt u nu voor deze reis? Dan kunt u tot en met 27 april 2021 kosteloos omboeken of annuleren zonder opgave van reden! Meer informatie leest u hier.
Kunt u nog even niet beslissen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende optie!

Reissom

€ 1325
toeslag eenpersoonskamer: € 260
NB Een kamer delen met een voor u nog onbekende reisgeno(o)t(e) is tijdelijk niet mogelijk.

Inclusief

vervoer per touringcar, logies met ontbijt, 2 diners, reisleiding, organisatorische reisbegeleiding, entrees, CO2-compensatie

Exclusief

overige maaltijden, drankjes, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 15 / maximum: 25

Reisleiding

drs. Aldwin Kroeze

Contact Labrys Reizen

Malve Falk MA