Exclusieve groepsreis Moderne kunstcollecties in en rond Limburg i.s.m. Vrije Academie

Moderne kunstcollecties in en rond Limburg i.s.m. Vrije Academie

  • De reis

  • Programma

  • Vervoer en verblijf

  • Praktisch

Tijdens deze driedaagse reis maken we uitgebreid kennis met bekende en minder bekende collecties moderne kunst in de regio Limburg. Vanuit standplaats Maastricht bezoeken we onder andere het veelzijdige Bonnefantenmuseum en maken we uitstapjes naar Musée Boverie te Luik, het Ludwig Forum für Internationale Kunst te Aken en het voormalig mode- en warenhuis Schunck te Heerlen.

NB Ons motto is veilig en verantwoord reizen. Labrys Reizen zal daarom voor al zijn reizen passende maatregelen nemen om verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan. Meer informatie hierover vindt u hier.

Reisleiding

drs. Robert-Jan Muller

Kunsthistoricus. Hij publiceert voornamelijk over moderne kunst. Hij is erelid van AICA Nederland, de Internationale Vereniging van Kunstcritici en voorzitter van het AICA Committee on Censorship and Freedom of Expression. Leidde al vele kunstreizen en doceert voor de Vrije Academie.

Samenwerking

Deze reis is samengesteld in opdracht van de Vrije Academie. De Vrije Academie is gespecialiseerd in onderwijs voor volwassenen op het gebied van kunst en cultuur en staat garant voor de inhoudelijke expertise van de reisleiding. De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. We wijzen u erop dat de maaltijden (lunches en diners) en de fooien niet zijn inbegrepen; in samenspraak met u zal de reisleider met alle plezier een goed restaurant reserveren om gezamenlijk te dineren. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- danwel exclusief is.

Vrije Academie

Een landelijk educatief instituut dat actief is in het verzorgen van onderwijs aan volwassenen op het gebied van kunst en cultuur. Het programma van de Vrije Academie bevat veel kunstgeschiedenis, maar de laatste jaren is dat verbreed naar geschiedenis, muziekgeschiedenis, fotografie, architectuur en filosofie.

dag 1, wo 28-04

We vertrekken vanaf een centraal gelegen punt voor onze reis naar het zuiden van Nederland. Na incheck in ons hotel in hartje Maastricht en een lunch op eigen gelegenheid, brengen we een bezoek aan misschien wel het meest eigenzinnige en veelzijdige museum van Nederland: het Bonnefantenmuseum. Hier zien we beeldende kunst uit verschillende disciplines en perioden, van middeleeuwse beeldhouwkunst tot Zuid-Nederlandse schilderkunst en moderne stromingen zoals het minimalisme en Arte Povera.

dag 2, do 29-04

De ochtend brengen we door in de historische stad Luik. In het Musée Boverie, prachtig gelegen aan de oevers van de Maas, bewonderen we diverse collecties van met name kunst vanaf de negentiende eeuw. Na een vroege lunch op eigen gelegenheid vervolgen we onze weg terug naar Limburg voor een bezoek aan de abdij Sint Benedictusberg. Het abdijgebouw geldt als een belangrijk voorbeeld van de Bossche School en is een opmerkelijke combinatie van modernere en traditionele kerkelijke bouwkunst. We sluiten de dag af met een bezoek aan buitenplaats Kasteel Wijlre en genieten van de prachtige tuinen en de moderne kunstcollectie.

dag 3, vr 30-04

De laatste dag steken we de grens naar Duitsland over voor een bezoek aan het kleurrijke Ludwig Forum für Internationale Kunst in Aken. Hier vinden we veelal Amerikaanse moderne kunst vanaf de jaren ’60. In het centrum van Aken kunt u op eigen gelegenheid lunchen. We rijden terug de grens over naar Heerlen, waar we het voormalige mode- en warenhuis Schunck bekijken. Deze indrukwekkende glazen contructie, ook wel het Glaspaleis genoemd, is tegenwoordig een cultureel centrum met onder andere een museum voor moderne en hedendaagse kunst. Aan het eind van de middag rit terug naar ons centraal gelegen uitstappunt.

Vervoer

De rondreis wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar, voorzien van airconditioning, die het ISO 14001-certificaat voor milieumanagement draagt. Onderweg wordt regelmatig gestopt.
De touringcar vertrekt vanaf midden Nederland, vermoedelijk nabij Utrecht Centraal Station en stopt mogelijk nog bij een tweede opstapplaats nabij Eindhoven. De deelnemers ontvangen t.z.t. nadere informatie over de opstapplek(ken).

Hotel

U verblijft twee nachten in een centraal gelegen 4-sterren hotel te Maastricht.

Maaltijden

Op deze reis zijn geen maaltijden inbegrepen bij de reissom. Indien gewenst kan de reisleider met alle plezier een goed restaurant reserveren om (gezamenlijk) te dineren.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort hem door uw headset. Zo kunt u de reisleider overal goed verstaan en een veilige afstand tot elkaar bewaren.
NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Geef deze wens bij boeking aan.

Zwaarte van de reis

Onze reizen worden met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven en u om de bezienswaardigheden te bekijken.
Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt.
Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft.
Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Weer

Eind april rekenen we in Nederland op een temperatuur tussen 5 en 13 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Een enkele regenbui is niet uit te sluiten. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa (ook binnen Nederland) dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

U kunt overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen. Indien u over een Museumkaart beschikt geniet u bij enkele musea gratis entree en kunnen wij u € 29,50 op de reissom geven. Gelieve dit bij inschrijving aan te geven.

CO2-compensatie

Labrys Reizen en de Vrije Academie compenseren de CO2-uitstoot van deze reis via de South Pole Group, dé wereldleider op het gebied van CO2-compensatieprojecten. Meer informatie vindt u hier en op southpole.com.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u bij ons een papieren inschrijfformulier opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd.
U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk twee weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

Privacy

Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen en de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe. Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Reisgegevens

3-daagse touringcarreis
28 t/m 30 april 2021

Flexibele voorwaarden

Voor deze reis golden de flexibele boekingsvoorwaarden t/m 1 maart 2021. Meer informatie leest u hier.
Kunt u nog even niet beslissen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende optie!e!

Reissom

€ 695
toeslag eenpersoonskamer: € 165
NB Een kamer delen met een voor u nog onbekende reisgeno(o)t(e) is tijdelijk niet mogelijk.

Inclusief

vervoer per luxe touringcar, logies met ontbijt, reisleiding, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie

Exclusief

lunches, diners, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 15 / maximum: 25
NB Het daadwerkelijke maximumaantal deelnemers is afhankelijk van de geldende coronamaatregelen en ligt mogelijk lager.

Reisleiding

drs. Robert-Jan Muller

Contact Labrys Reizen

drs. Dafne Oosten