Düsseldorf en Museum Insel Hombroich i.s.m. Vrije Academie
Düsseldorf en Museum Insel Hombroich i.s.m. Vrije Academie
Düsseldorf en Museum Insel Hombroich i.s.m. Vrije Academie

Düsseldorf en Museum Insel Hombroich i.s.m. Vrije Academie

 • Deze reis is volgeboekt. Desgewenst kunt u op de wachtlijst gezet worden. Ook indien u een bericht wilt ontvangen als deze reis nogmaals wordt aangeboden, kunt u dit doorgeven.

  Vlak over de grens in Duitsland, bij het plaatsje Neuss, ligt een prachtig openluchtmuseum: Museum Insel Hombroich. Niet een met oude en traditionele gebouwen, maar een parkachtig landschap waar in de open lucht en in diverse verspreid liggende gebouwen moderne en hedendaagse kunst tentoongesteld wordt, Kunst parallel zur Natur. Ook de nabijgelegen voormalige NAVO-raketbasis is voor dit doel ingezet. Hier is onder meer de Langen Foundation gevestigd in een prachtig gebouw van Tadao Ando. Tijdens deze vierdaagse excursie zullen we dit museum en de raketbasis uitgebreid bezoeken.
  We nemen echter ook ruim de tijd voor onze thuisbasis tijdens deze reis: Düsseldorf. Het is een hotspot voor moderne kunst met haar vele musea en baanbrekende architectuur.

 • dag 1, di 18-04

  Per touringcar vertrekken we vanuit Utrecht richting Düsseldorf. We stoppen onderweg in Krefeld voor bezoek aan de internationaal vermaarde Kunstmuseen Krefeld. Deze musea leggen de nadruk op moderne en hedendaagse kunst met een grote vaste collectie en wisselende tentoonstellingen. We bezoeken vandaag twee van de drie locaties. In het statige, negentiende-eeuwse Kaiser-Wilhelm-museum is het grootste deel van de collectie te zien. Na de renovatie in 2016 is hier ook weer de wandschildeirng ‘Die Lebensalter’ te bewonderen van de Nederlandse kunstenaar Johan Thorn Prikker. Haus Esters was het woonhuis van industrieel Josef Esters. Het werd door Ludwig Mies van der Rohe in Bauhausstijl gebouwd, net als het naastliggende Haus Lange. Beide panden werden omgebouwd tot musea en zijn thans in gebruik als tentoonstellingslocaties voor hedendaagse kunst. Aansluitend rijden we door naar Düsseldorf, waar we intrek nemen in ons hotel.

  dag 2, wo 19-04

  Vandaag staat de hele dag in het teken van Insel Hombroich. In 1982 kocht kunstverzamelaar Karl-Heinrich Müller een oude villa met verwaarloosd park, met als doel een museum voor zijn kunstcollectie te creëren. Zijn verzameling – met werken van onder meer Cézanne en Rembrandt, Matisse en Calder – zou hier in samenhang met de omliggende natuur getoond moeten worden. Enkele kunstenaars ontwierpen de tentoonstellingsgebouwen en landschapsarchitect Bernard Korte richtte het terrein in met Engelse tuinen, natte biotopen en terrassen. Kunstenaars als Anatol Herzfeld en Erwin Heerich kregen bovendien de ruimte om op het terrein te wonen en werken. Ook hun werken zijn veelvuldig terug te vinden in het landschap. We beginnen de dag op het Raketenstation. Ruim tien jaar na de aankoop van het hoofdterrein verwierf Müller ook de verlaten NAVO-raketbasis nabij zijn museumterrein. Waar tot begin jaren negentig de luchtafweerraketten stonden opgesteld, is nu een ruimte voor kunst en cultuur. De Japanse architect Tadao Ando bouwde hier tevens een prachtig paviljoen voor de Langen Foundation, waar de collectie van Viktor en Marianne Langen tentoongesteld wordt en waar tijdelijke tentoonstellingen worden gehouden. Na de lunch wandelen we via het Kirkeby-Feld naar het hoofdterrein.

  dag 3, do 20-04

  De bekendste musea van Düsseldorf zijn ongetwijfeld K20 en K21. Het eerste biedt een uitgebreide collectie moderne kunst van de twintigste eeuw met grote namen als Klee, Matisse, Picasso, Warhol en Mondriaan. Het biedt een uitstekend overzicht van de verschillende kuntstromingen in de twintigste eeuw. K21 richt zich juist op de hedendaagse kunst vanaf de jaren ’80 van de vorige eeuw. Het is gevestigd in een klassiek palazzo, maar het nieuwe glazen dak zet gelijk de juiste sfeer. Hier zijn in de vaste collectie en wisseltentoonstellingen werken van Calder en Saraceno te bewonderen, net als veel fotografisch werk en videokunst. We verbinden de beide musea door middel van een korte stadswandeling langs kunst in de buitenlucht. Langs de Königsallee zijn onder meer beeldhouwwerken van de Düsseldorfse kunstenaar Günther Uecker te bewonderen.

  dag 4, vr 21-04

  Op onze laatste dag rijden we naar Schloss Moyland, waar het het Joseph Beuys Archief wordt beheerd. Hij was een van de meeste invloedrijke moderne Duitse kunstenaars en een vooraanstaand docent aan de Düsseldorfse Kunstacademie. De kern van de kunstcollectie van Museum Schloss Moyland bestaat dan ook niet geheel toevallig uit werken van deze kunstenaar. Daarnaast zijn er vaak interessante tentoonstellingen te zien van contemporaine kunst. Na dit bezoek sluiten we het programma af met een gezamenlijke lunch. Aankomst in Utrecht aan het einde van de middag.

 • Vervoer

  De reis wordt uitgevoerd met een comfortabele touringcar die rijdt onder strikte naleving van het Rijtijdenbesluit en in het bezit is van een ISO 9001-certificering met een ANVR-Veiligheidsdocument of gelijk daaraan. We werken voor onze inschrijfreizen uitsluitend samen met touringcarbedrijven die tevens in het bezit zijn van het ISO 14001-certificaat voor milieumanagement.
  De touringcar vertrekt vanaf Utrecht (vlak bij het Centraal Station). De deelnemers ontvangen t.z.t. nadere informatie over de opstapplek.

  Hotel

  Overnachtingsplaats: Düsseldorf (3 nachten)
  We verblijven in een comfortabel viersterrenhotel op loopafstand van het oude centrum, de statige Königsallee en Museum K21.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn 2 lunches inbegrepen bij de reissom. Deze vinden plaats in lokale restaurants. De overige lunches en de diners zijn voor eigen rekening.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort zijn uitleg door uw headset. Zo kunt u hem overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. 
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. De terreinen van het Museum Insel Hombroich en het Raketenstation zijn ruim opgezet voor een optimale beleving van kunst en natuur. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan. 
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. 
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Reisperiode

  In april rekenen we op een gemiddelde maximumtemperatuur van 14 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Er kan net als in Nederland regelmatig een bui vallen. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
  NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

  Geld

  Duitsland maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen. In Duitsland kan op sommige plekken echter alleen met contant geld worden betaald. Het is daarom raadzaam om altijd wat contant geld op zak te hebben.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen. Deelnemers die in het bezit zijn van een geldige ICOM-kaart kunnen op veel plaatsen gratis of met korting naar binnen. Zij ontvangen een korting van € 35,- op de reissom.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

  Privacy

  Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe.
  Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

 • Deze reis is volgeboekt. Desgewenst kunt u op de wachtlijst gezet worden. Ook indien u een bericht wilt ontvangen als deze reis nogmaals wordt aangeboden, kunt u dit doorgeven.

  Vlak over de grens in Duitsland, bij het plaatsje Neuss, ligt een prachtig openluchtmuseum: Museum Insel Hombroich. Niet een met oude en traditionele gebouwen, maar een parkachtig landschap waar in de open lucht en in diverse verspreid liggende gebouwen moderne en hedendaagse kunst tentoongesteld wordt, Kunst parallel zur Natur. Ook de nabijgelegen voormalige NAVO-raketbasis is voor dit doel ingezet. Hier is onder meer de Langen Foundation gevestigd in een prachtig gebouw van Tadao Ando. Tijdens deze vierdaagse excursie zullen we dit museum en de raketbasis uitgebreid bezoeken.
  We nemen echter ook ruim de tijd voor onze thuisbasis tijdens deze reis: Düsseldorf. Het is een hotspot voor moderne kunst met haar vele musea en baanbrekende architectuur.

 • dag 1, di 18-04

  Per touringcar vertrekken we vanuit Utrecht richting Düsseldorf. We stoppen onderweg in Krefeld voor bezoek aan de internationaal vermaarde Kunstmuseen Krefeld. Deze musea leggen de nadruk op moderne en hedendaagse kunst met een grote vaste collectie en wisselende tentoonstellingen. We bezoeken vandaag twee van de drie locaties. In het statige, negentiende-eeuwse Kaiser-Wilhelm-museum is het grootste deel van de collectie te zien. Na de renovatie in 2016 is hier ook weer de wandschildeirng ‘Die Lebensalter’ te bewonderen van de Nederlandse kunstenaar Johan Thorn Prikker. Haus Esters was het woonhuis van industrieel Josef Esters. Het werd door Ludwig Mies van der Rohe in Bauhausstijl gebouwd, net als het naastliggende Haus Lange. Beide panden werden omgebouwd tot musea en zijn thans in gebruik als tentoonstellingslocaties voor hedendaagse kunst. Aansluitend rijden we door naar Düsseldorf, waar we intrek nemen in ons hotel.

  dag 2, wo 19-04

  Vandaag staat de hele dag in het teken van Insel Hombroich. In 1982 kocht kunstverzamelaar Karl-Heinrich Müller een oude villa met verwaarloosd park, met als doel een museum voor zijn kunstcollectie te creëren. Zijn verzameling – met werken van onder meer Cézanne en Rembrandt, Matisse en Calder – zou hier in samenhang met de omliggende natuur getoond moeten worden. Enkele kunstenaars ontwierpen de tentoonstellingsgebouwen en landschapsarchitect Bernard Korte richtte het terrein in met Engelse tuinen, natte biotopen en terrassen. Kunstenaars als Anatol Herzfeld en Erwin Heerich kregen bovendien de ruimte om op het terrein te wonen en werken. Ook hun werken zijn veelvuldig terug te vinden in het landschap. We beginnen de dag op het Raketenstation. Ruim tien jaar na de aankoop van het hoofdterrein verwierf Müller ook de verlaten NAVO-raketbasis nabij zijn museumterrein. Waar tot begin jaren negentig de luchtafweerraketten stonden opgesteld, is nu een ruimte voor kunst en cultuur. De Japanse architect Tadao Ando bouwde hier tevens een prachtig paviljoen voor de Langen Foundation, waar de collectie van Viktor en Marianne Langen tentoongesteld wordt en waar tijdelijke tentoonstellingen worden gehouden. Na de lunch wandelen we via het Kirkeby-Feld naar het hoofdterrein.

  dag 3, do 20-04

  De bekendste musea van Düsseldorf zijn ongetwijfeld K20 en K21. Het eerste biedt een uitgebreide collectie moderne kunst van de twintigste eeuw met grote namen als Klee, Matisse, Picasso, Warhol en Mondriaan. Het biedt een uitstekend overzicht van de verschillende kuntstromingen in de twintigste eeuw. K21 richt zich juist op de hedendaagse kunst vanaf de jaren ’80 van de vorige eeuw. Het is gevestigd in een klassiek palazzo, maar het nieuwe glazen dak zet gelijk de juiste sfeer. Hier zijn in de vaste collectie en wisseltentoonstellingen werken van Calder en Saraceno te bewonderen, net als veel fotografisch werk en videokunst. We verbinden de beide musea door middel van een korte stadswandeling langs kunst in de buitenlucht. Langs de Königsallee zijn onder meer beeldhouwwerken van de Düsseldorfse kunstenaar Günther Uecker te bewonderen.

  dag 4, vr 21-04

  Op onze laatste dag rijden we naar Schloss Moyland, waar het het Joseph Beuys Archief wordt beheerd. Hij was een van de meeste invloedrijke moderne Duitse kunstenaars en een vooraanstaand docent aan de Düsseldorfse Kunstacademie. De kern van de kunstcollectie van Museum Schloss Moyland bestaat dan ook niet geheel toevallig uit werken van deze kunstenaar. Daarnaast zijn er vaak interessante tentoonstellingen te zien van contemporaine kunst. Na dit bezoek sluiten we het programma af met een gezamenlijke lunch. Aankomst in Utrecht aan het einde van de middag.

 • Vervoer

  De reis wordt uitgevoerd met een comfortabele touringcar die rijdt onder strikte naleving van het Rijtijdenbesluit en in het bezit is van een ISO 9001-certificering met een ANVR-Veiligheidsdocument of gelijk daaraan. We werken voor onze inschrijfreizen uitsluitend samen met touringcarbedrijven die tevens in het bezit zijn van het ISO 14001-certificaat voor milieumanagement.
  De touringcar vertrekt vanaf Utrecht (vlak bij het Centraal Station). De deelnemers ontvangen t.z.t. nadere informatie over de opstapplek.

  Hotel

  Overnachtingsplaats: Düsseldorf (3 nachten)
  We verblijven in een comfortabel viersterrenhotel op loopafstand van het oude centrum, de statige Königsallee en Museum K21.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn 2 lunches inbegrepen bij de reissom. Deze vinden plaats in lokale restaurants. De overige lunches en de diners zijn voor eigen rekening.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort zijn uitleg door uw headset. Zo kunt u hem overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. 
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. De terreinen van het Museum Insel Hombroich en het Raketenstation zijn ruim opgezet voor een optimale beleving van kunst en natuur. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan. 
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. 
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Reisperiode

  In april rekenen we op een gemiddelde maximumtemperatuur van 14 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Er kan net als in Nederland regelmatig een bui vallen. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
  NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

  Geld

  Duitsland maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen. In Duitsland kan op sommige plekken echter alleen met contant geld worden betaald. Het is daarom raadzaam om altijd wat contant geld op zak te hebben.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen. Deelnemers die in het bezit zijn van een geldige ICOM-kaart kunnen op veel plaatsen gratis of met korting naar binnen. Zij ontvangen een korting van € 35,- op de reissom.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

  Privacy

  Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe.
  Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Reisleiding

De reis zal inhoudelijk worden geleid door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin. Alleen waar verplicht wordt gebruik gemaakt van lokale gidsen.

drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin

drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin

Studeerde kunstgeschiedenis en Franse letterkunde. Hij leidt reizen en excursies, maar verzorgt ook colleges en lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Zijn brede kennis en verteltalent vormen een verrijking van elke reis.

Samenwerking

Deze reis is samengesteld in opdracht van de Vrije Academie. De Vrije Academie is gespecialiseerd in onderwijs voor volwassenen op het gebied van kunst en cultuur en staat garant voor de inhoudelijke expertise van de reisleiding.
De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. We wijzen u erop dat de diners en de fooien niet zijn inbegrepen; in samenspraak met u zal de reisleider met alle plezier een goed restaurant reserveren om gezamenlijk te dineren. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- danwel exclusief is.

Vrije Academie

Vrije Academie

Een landelijk educatief instituut dat actief is in het verzorgen van onderwijs aan volwassenen op het gebied van kunst en cultuur. Het programma van de Vrije Academie bevat veel kunstgeschiedenis, maar de laatste jaren is dat verbreed naar geschiedenis, muziekgeschiedenis, fotografie, architectuur en filosofie.

Reisgegevens

4-daagse touringcarreis
18 t/m 21 april 2023

Reissom

t/m 31 januari 2023: € 925
Reissom vanaf 1 februari 2023: € 975
Toeslag eenpersoonskamer: € 99

Inclusief

Vervoer per comfortabele touringcar, logies met ontbijt, 2 lunches, reisleiding, lokale gids, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie

Exclusief

Overige maaltijden, drankjes, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 15 / maximum: 20

Contact Labrys Reizen

Elianne Visser MA

Labrys Reizen - 024-382 21 10 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
©2022 Labrys Reizen