Skip to main content
Canterbury i.s.m. Vrije Academie
Canterbury i.s.m. Vrije Academie
Canterbury i.s.m. Vrije Academie

Canterbury i.s.m. Vrije Academie

 • Deze reis is volgeboekt. Desgewenst kunt u op de wachtlijst gezet worden. Ook indien u een bericht wilt ontvangen als deze reis nogmaals wordt aangeboden, kunt u dit doorgeven.

  Hoewel Canterbury slechts een kleine stad is, geniet het wereldwijde faam sinds Geoffrey Chaucer in de veertiende eeuw zijn meesterwerk The Canterbury Tales schreef. Wij gebruiken deze universiteitsstad als uitvalsbasis voor een nieuwe Academiereis, waarin kunst en literatuur centraal staan. Tijdens lezingen en excursies verkennen we de stad en de omgeving in al hun facetten. We besteden natuurlijk ruim aandacht aan Chaucer's magnum opus, de kathedraal en aartsbisschop Thomas Becket, maar gaan ook in op de Romantiek, de Verlichting en de moderne tijd. Daarbij komen poezië, schilderkunst en tuinen aan bod. Tijdens een excursie naar het schiereiland Isle of Thanet flaneren we langs de kust die Turner inspireerde tot enkele van zijn beroemdste werken en duiken we in de Victoriaanse wooncultuur in het Dickens House Museum. Op de kliffen bij Dover verdiepen we ons in King Lear, en in de tuinen van Goodnestone wandelen we in de voetstappen van Jane Austen. Laat u meevoeren in de wereld van de Engelse kunst en literatuur door onze bevlogen docenten!

 • dag 1, di 29-08

  Vertrek per touringcar vanuit Nederland naar Duinkerken, waar we de boot naar Engeland nemen. Onderweg lezen we alvast stukjes uit Shakespeare’s King Lear, waarin de beroemde krijtrotsen van Dover een belangrijke rol spelen. Na aankomst in Dover nemen we ook zelf een kijkje bij wat nu de Shakespeare Cliff heet. Aansluitend door naar Canterbury en gezamenlijk diner.

  dag 2, wo 30-08

  De ochtend wordt gebruikt voor de eerste colleges. Liesje Schreuders vertelt natuurlijk uitgebreid over The Canterbury Tales en de historische context waarin het verhaal zich afspeelt. Aldwin Kroeze richt zich op de Romantiek en Victoriaans Engeland. Na de lunch maken we onder leiding van lokale gidsen een uitgebreide stadswandeling, waarbij de geschiedenis van Canterbury vanaf de Romeinse tijd tot heden aan bod komt.

  dag 3, do 31-08

  De colleges van vandaag richten zich op de beroemde kathedraal. Frederike Upmeijer neemt ons mee naar de tijd van Thomas Becket, waarna Liesje Thomas Eliot (Murder in the Cathedral), het modernisme en poëzie aan bod laat komen. Daarna volgt een intensief bezoek aan de Canterbury Cathedral, waar alle verhalen van afgelopen twee dagen bij elkaar komen.

  dag 4, vr 01-09

  Met de touringcar reizen we naar het schiereiland Isle of Thanet, de meest noordoostelijke punt van het graafschap Kent. Onderweg lezen we de romantische poezië en vergelijken we de kunst van Turner en Constable, twee van de grote Engelse landschapsschilders. In Margate bezoeken we vervolgens het Turner Contemporary Museum, in Broadstairs het Dickens House Museum.

  dag 5, za 02-09

  Na een college van Aldwin over het Engeland van de Verlichting richten we ons op de vermaarde Engelse landschapsarchitectuur. Hiervoor gaan we naar Goodnestone Park Gardens, waar Jane Austen ook zo graag haar broer Edward bezocht. We genieten hier van een lunch en krijgen een rondleiding door de tuinen. Terug in Canterbury volgt een laatste college van Frederike over moderne kunst vanaf Turner tot nu. We sluiten het programma in Canterbury af met een gezamenlijk diner.

  dag 6, zo 03-09

  Terugrit naar Nederland via Dover en Duinkerken.

 • Vervoer

  De rondreis wordt uitgevoerd met een comfortabele touringcar die rijdt onder strikte naleving van het Rijtijdenbesluit en in het bezit is van een ISO 9001-certificering met een ANVR-Veiligheidsdocument of gelijk daaraan. We werken voor onze inschrijfreizen uitsluitend samen met touringcarbedrijven die tevens in het bezit zijn van het ISO 14001-certificaat voor milieumanagement. De touringcar heeft 55 zitplaatsen en vertrekt vanaf Amsterdam Amstel, Utrecht en Breda Prinsenbeek. De deelnemers ontvangen t.z.t. nadere informatie over de opstapplekken.

  Hotel

  overnachtingsplaats: Canterbury (5 nachten)
  We verblijven de gehele reis in het Hamptons by Hilton, een goed driesterrenhotel in het centrum van Canterbury. De touringcar kan door de ligging in de oude binnenstad niet helemaal bij het hotel komen. U dient dan ook een paar honderd meter met uw bagage naar het hotel te lopen.

  Colleges

  De colleges vinden plaats in een van de zalen van de Canterbury Cathedral Lodge, op het terrein van de kathedraal, op nog geen 200 meter van het hotel. De reisleiders zullen hier ieder twee colleges verzorgen.

  Maaltijden

  De eerste en laatste avond dineren we gezamenlijk in het restaurant van de Canterbury Cathedral Lodge. Ook de lunches op dag 2 en dag 3 vinden hier plaats. Op dag 5 lunchen we in het café van Goodnestone Park Gardens. De drankjes zijn steeds voor eigen rekening. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen. Voor de lunches wordt voldoende tijd vrijgemaakt in het programma.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo is u deze overal goed te verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. Kofferservice is niet mogelijk bij dit hotel en u moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan. Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Reisperiode

  Eind augustus is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis naar Engeland. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van circa 20 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). De tuinen van Goodnestone Park Gardens zullen er nog mooi bij staan in deze tijd van het jaar.

  Grensdocumenten

  Voor reizen naar Engeland dient uw Nederlandse paspoort geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer. Het is niet langer toegestaan met een Nederlandse identiteitskaart naar Engeland te reizen.

  Geld

  De Engelse munteenheid is de Britse pond. Pinautomaten zijn in Engeland in een groot aantal plaatsen aanwezig. Het verdient sterk de voorkeur ter plaatse geld op te nemen. Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Engeland. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

  Privacy

  Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe. Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

 • Deze reis is volgeboekt. Desgewenst kunt u op de wachtlijst gezet worden. Ook indien u een bericht wilt ontvangen als deze reis nogmaals wordt aangeboden, kunt u dit doorgeven.

  Hoewel Canterbury slechts een kleine stad is, geniet het wereldwijde faam sinds Geoffrey Chaucer in de veertiende eeuw zijn meesterwerk The Canterbury Tales schreef. Wij gebruiken deze universiteitsstad als uitvalsbasis voor een nieuwe Academiereis, waarin kunst en literatuur centraal staan. Tijdens lezingen en excursies verkennen we de stad en de omgeving in al hun facetten. We besteden natuurlijk ruim aandacht aan Chaucer's magnum opus, de kathedraal en aartsbisschop Thomas Becket, maar gaan ook in op de Romantiek, de Verlichting en de moderne tijd. Daarbij komen poezië, schilderkunst en tuinen aan bod. Tijdens een excursie naar het schiereiland Isle of Thanet flaneren we langs de kust die Turner inspireerde tot enkele van zijn beroemdste werken en duiken we in de Victoriaanse wooncultuur in het Dickens House Museum. Op de kliffen bij Dover verdiepen we ons in King Lear, en in de tuinen van Goodnestone wandelen we in de voetstappen van Jane Austen. Laat u meevoeren in de wereld van de Engelse kunst en literatuur door onze bevlogen docenten!

 • dag 1, di 29-08

  Vertrek per touringcar vanuit Nederland naar Duinkerken, waar we de boot naar Engeland nemen. Onderweg lezen we alvast stukjes uit Shakespeare’s King Lear, waarin de beroemde krijtrotsen van Dover een belangrijke rol spelen. Na aankomst in Dover nemen we ook zelf een kijkje bij wat nu de Shakespeare Cliff heet. Aansluitend door naar Canterbury en gezamenlijk diner.

  dag 2, wo 30-08

  De ochtend wordt gebruikt voor de eerste colleges. Liesje Schreuders vertelt natuurlijk uitgebreid over The Canterbury Tales en de historische context waarin het verhaal zich afspeelt. Aldwin Kroeze richt zich op de Romantiek en Victoriaans Engeland. Na de lunch maken we onder leiding van lokale gidsen een uitgebreide stadswandeling, waarbij de geschiedenis van Canterbury vanaf de Romeinse tijd tot heden aan bod komt.

  dag 3, do 31-08

  De colleges van vandaag richten zich op de beroemde kathedraal. Frederike Upmeijer neemt ons mee naar de tijd van Thomas Becket, waarna Liesje Thomas Eliot (Murder in the Cathedral), het modernisme en poëzie aan bod laat komen. Daarna volgt een intensief bezoek aan de Canterbury Cathedral, waar alle verhalen van afgelopen twee dagen bij elkaar komen.

  dag 4, vr 01-09

  Met de touringcar reizen we naar het schiereiland Isle of Thanet, de meest noordoostelijke punt van het graafschap Kent. Onderweg lezen we de romantische poezië en vergelijken we de kunst van Turner en Constable, twee van de grote Engelse landschapsschilders. In Margate bezoeken we vervolgens het Turner Contemporary Museum, in Broadstairs het Dickens House Museum.

  dag 5, za 02-09

  Na een college van Aldwin over het Engeland van de Verlichting richten we ons op de vermaarde Engelse landschapsarchitectuur. Hiervoor gaan we naar Goodnestone Park Gardens, waar Jane Austen ook zo graag haar broer Edward bezocht. We genieten hier van een lunch en krijgen een rondleiding door de tuinen. Terug in Canterbury volgt een laatste college van Frederike over moderne kunst vanaf Turner tot nu. We sluiten het programma in Canterbury af met een gezamenlijk diner.

  dag 6, zo 03-09

  Terugrit naar Nederland via Dover en Duinkerken.

 • Vervoer

  De rondreis wordt uitgevoerd met een comfortabele touringcar die rijdt onder strikte naleving van het Rijtijdenbesluit en in het bezit is van een ISO 9001-certificering met een ANVR-Veiligheidsdocument of gelijk daaraan. We werken voor onze inschrijfreizen uitsluitend samen met touringcarbedrijven die tevens in het bezit zijn van het ISO 14001-certificaat voor milieumanagement. De touringcar heeft 55 zitplaatsen en vertrekt vanaf Amsterdam Amstel, Utrecht en Breda Prinsenbeek. De deelnemers ontvangen t.z.t. nadere informatie over de opstapplekken.

  Hotel

  overnachtingsplaats: Canterbury (5 nachten)
  We verblijven de gehele reis in het Hamptons by Hilton, een goed driesterrenhotel in het centrum van Canterbury. De touringcar kan door de ligging in de oude binnenstad niet helemaal bij het hotel komen. U dient dan ook een paar honderd meter met uw bagage naar het hotel te lopen.

  Colleges

  De colleges vinden plaats in een van de zalen van de Canterbury Cathedral Lodge, op het terrein van de kathedraal, op nog geen 200 meter van het hotel. De reisleiders zullen hier ieder twee colleges verzorgen.

  Maaltijden

  De eerste en laatste avond dineren we gezamenlijk in het restaurant van de Canterbury Cathedral Lodge. Ook de lunches op dag 2 en dag 3 vinden hier plaats. Op dag 5 lunchen we in het café van Goodnestone Park Gardens. De drankjes zijn steeds voor eigen rekening. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen. Voor de lunches wordt voldoende tijd vrijgemaakt in het programma.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo is u deze overal goed te verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. Kofferservice is niet mogelijk bij dit hotel en u moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan. Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Reisperiode

  Eind augustus is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis naar Engeland. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van circa 20 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). De tuinen van Goodnestone Park Gardens zullen er nog mooi bij staan in deze tijd van het jaar.

  Grensdocumenten

  Voor reizen naar Engeland dient uw Nederlandse paspoort geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer. Het is niet langer toegestaan met een Nederlandse identiteitskaart naar Engeland te reizen.

  Geld

  De Engelse munteenheid is de Britse pond. Pinautomaten zijn in Engeland in een groot aantal plaatsen aanwezig. Het verdient sterk de voorkeur ter plaatse geld op te nemen. Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Engeland. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

  Privacy

  Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen; de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe. Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Reisleiding

Op deze reis zullen Aldwin Kroeze, Liesje Schreuders en Frederike Upmeijer u overladen met hun kennis en enthousiasme. Sommige rondleidingen zullen door lokale gidsen verzorgd worden.

drs. Frederike Upmeijer

drs. Frederike Upmeijer

Zij geeft al zo lang les voor de Vrije Academie dat we bijna mogen spreken van een levenslange band. Met veel enthousiasme vertelt Frederike u in haar lezingen, colleges en op reis over kunst, want dat is het mooiste wat er is. Zoals de kunsthistoricus en kunstcriticus John Ruskin al zei: ‘The greatest thing a human soul ever does in this world is to see something and tell what it saw in a plain way’. John Ruskin, Modern Painters 1843.

drs. Aldwin Kroeze

drs. Aldwin Kroeze

Kunsthistoricus. Legt veel nadruk op de context waarin kunst is ontstaan. Waarom maakt een kunstenaar op een bepaald moment op een bepaalde plek een bepaald werk en hoe moet dit zijn geweest voor de mensen uit die tijd.

drs. Liesje Schreuders

drs. Liesje Schreuders

Liesje Schreuders is literatuurwetenschapper en docent literatuurgeschiedenis, gespecialiseerd in het modernisme en in Italiaanse poëzie. Tot haar favoriete schrijvers behoren Dante, Tolstoj, James, Couperus, Montale, Lucebert en Duras. Verder vertaalt ze Italiaanse poëzie en heeft ze twee romans en enkele verhalen op haar naam staan.

Samenwerking

Deze reis is samengesteld in opdracht van de Vrije Academie. De Vrije Academie is gespecialiseerd in onderwijs voor volwassenen op het gebied van kunst en cultuur en staat garant voor de inhoudelijke expertise van de reisleiding. De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. We wijzen u erop dat niet alle maaltijden zijn inbegrepen; in samenspraak met u zal de reisleiding met alle plezier een goed restaurant reserveren om gezamenlijk te dineren. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- danwel exclusief is.

Vrije Academie

Vrije Academie

Een landelijk educatief instituut dat actief is in het verzorgen van onderwijs aan volwassenen op het gebied van kunst en cultuur. Het programma van de Vrije Academie bevat veel kunstgeschiedenis, maar de laatste jaren is dat verbreed naar geschiedenis, muziekgeschiedenis, fotografie, architectuur en filosofie.

Reisgegevens

6-daagse touringcarreis
29 augustus t/m 3 september 2023

Reissom

t/m 1 juli 2023: € 1565
vanaf 2 juli 2023: € 1595
toeslag eenpersoonskamer: € 345
NB De eenpersoonskamers zijn tweepersoonskamers voor alleengebruik.

Inclusief

vervoer per comfortabele touringcar, logies met ontbijt, bootovertochten, 2 diners, 3 lunches, reisleiding en colleges door Liesje Schreuders, Aldwin Kroeze en Frederike Upmeijer, lokale gidsen, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie

Exclusief

overige maaltijden, drankjes, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 30 / maximum: 50

Contact Labrys Reizen

Nicole Sterk MA