Exclusieve groepsreis Bazel en Zürich i.s.m. Vrije Academie

Bazel en Zürich i.s.m. Vrije Academie

  • De reis

  • Programma

  • Vervoer en verblijf

  • Praktisch

Met de trein naar Zwitserland, voor een onderdompeling in moderne en hedendaagse kunst! Bazel is met haar veertig musea een cultuurstad bij uitstek. De oude, aan de Rijn gelegen binnenstad is goed bewaard en nodigt uit tot aangenaam slenteren. Net buiten de stad ontdekken we twee belangrijke privéverzamelingen in gebouwen die op zichzelf al ons bezoek waard zijn. Zürich was al lang een bloeiende handelsstad voordat het tijdens de Eerste Wereldoorlog een ballingoord werd voor velen en het brandpunt van de avant-garde en dada. Ook nu nog staan innovatie en creativiteit hoog in het vaandel - niet alleen in de kunsten, maar ook in de architectuur, waarin Zürich een naam heeft hoog te houden! Traditie en vernieuwing gaan hand in hand in de opwaardering van wijken en oude industriële bouwwerken zoals van Löwenbrau. De uitbreiding van het Nationaal Museum en het paviljoen van Le Corbusier zijn echte blikvanger, de nieuwe bibliotheek van Calatrava onthuld haar bijzondere karakter pas na binnenkomst. Beide steden kunnen bogen op water en groene parken, waar het aangenaam toeven is.

NB Ons motto is veilig en verantwoord reizen. Labrys Reizen zal daarom voor al zijn reizen passende maatregelen nemen om verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan. Meer informatie hierover vindt u hier.

Reisleiding

De reis zal inhoudelijk worden geleid door drs. Frederike Upmeijer. Op sommige plaatsen wordt ze bijgestaan door een verplichte, lokale gids.

drs. Frederike Upmeijer

Zij geeft al zo lang les voor de Vrije Academie dat we bijna mogen spreken van een levenslange band. Met veel enthousiasme vertelt Frederike u in haar lezingen, colleges en op reis over kunst, want dat is het mooiste wat er is.

Samenwerking

Deze reis is samengesteld in opdracht van de Vrije Academie. De Vrije Academie is gespecialiseerd in onderwijs voor volwassenen op het gebied van kunst en cultuur en staat garant voor de inhoudelijke expertise van de reisleiding. De reis verschilt in sommige opzichten van onze andere reizen. We wijzen u erop dat de maaltijden (lunches en diners) en de fooien niet zijn inbegrepen. Bij de reisgegevens staat aangegeven wat op deze reis in- danwel exclusief is.

Vrije Academie

Een landelijk educatief instituut dat actief is in het verzorgen van onderwijs aan volwassenen op het gebied van kunst en cultuur. Het programma van de Vrije Academie bevat veel kunstgeschiedenis, maar de laatste jaren is dat verbreed naar geschiedenis, muziekgeschiedenis, fotografie, architectuur en filosofie.

dag 1, di 08-06

Directe treinreis van Arnhem naar Bazel per ICE. Na aankomst bezoek aan het aan de Rijn gelegen museum dat is gewijd aan Jean Tinguely, een van de belangrijkste Zwitserse kunstenaars van de afgelopen eeuw. Zijn kinetische werken, die hij deels samen met zijn partner Niki de Saint Phalle maakte, zijn mede beïnvloed door het dadaïsme. Aansluitend transfer naar ons hotel.

dag 2, wo 09-06

Vanochtend brengen we een uitgebreid bezoek aan het Kunstmuseum. Het oudste deel van de verzameling is al sinds 1661 te bewonderen, wat dit een van de oudste openbare kunstcollecties ter wereld maakt. We richten ons op de hoogtepunten van de afdelingen Oude Meesters en Klassiek Modern. Tijdens een stadswandeling verkennen we de goed bewaarde Altstadt met het karakteristieke rode raadhuis en de romaans-gotische Münster. In een magazijn van het voormalige douanedepot ontdekken we het Huis van de electronische Kunst, kortweg HeK. De focus ligt hier op werk op het snijvlak van kunst, media en technologie. Het HeK is tevens een platform voor performances, festivals en optredens.

dag 3, do 10-06

Dagexcursie. In de door Renzo Piano ontworpen Fondation Beyeler in Riehen bewonderen we de collectie die dit echtpaar verzamelde, terwijl ze een steeds befaamdere kunstgalerie runden in Bazel. Het Vitra Design Museum in Weil am Rhein is op zichzelf al een kunstwerk. Het deconstructivistische gebouw werd ontworpen door Frank Gehry voor de meubelverzameling van de eigenaar van de beroemde meubelfabriek Vitra, maar toont tijdens wisselende tentoonstellingen ook ander design.

dag 4, vr 11-06

Na aankomst in Zürich ontdekken we achter een klassieke façade de nieuwe bibliotheek van de rechtenfaculteit, van de hand van de beroemde architect. Aansluitend bezichtigen we in de Chinagarten de beeldentuin en het Centre Le Corbusier. Na incheck in ons hotel en vrije tijd voor de lunch treffen we elkaar weer voor een stadswandeling. We zien Giacometti’s Blüemlihalle, de glas-in-loodramen van Marc Chagall in de middeleeuwse Fraumünster, en drinken wat in het Cabaret Voltaire, waar het dadaïsme het licht zag.

dag 5, za 12-06

De kern van de collectie van het Kunsthaus is verzameld door het Zürcher Kunstgesellschaft, dat werd opgericht in 1787. Schenkingen en aankopen sinds de late negentiende eeuw en vooral na 1920 maken dat we nu kunnen genieten van alle belangrijke moderne stromingen, van impressionisme tot klassiek modernen en het naoorlogse abstract expressionisme. Het museum heeft uiteraard ook een uitgebreid dada-archief, waarin we een blik mogen werpen, en - met dank aan Beyeler - de grootste collectie werken van Giacommetti. Zowel het Migros als de Kunsthal, beide in het oude Löwenbrau-gebouw, richten zich op moderne en contemporaine kunstenaars en hun werk.

dag 6, zo 13-06

Rustige ochtend tot vertrek van onze transfer naar het station. Indirecte treinreis van Zürich naar Arnhem per ICE met een overstap in Frankfurt.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van een comfortabele treinreis van Arnhem naar Bazel en van Zürich naar Arnhem. Op de heenreis is dit een rechtstreekse verbinding en op de terugreis is er 1 overstap. De treintijden zijn (onder voorbehoud van wijzigingen):
08-06-2021: Arnhem - Bazel, 09.07 - 14.47 uur
13-06-2021: Zürich - Frankfurt, 11.59 - 15.52 uur (37 m. overstap) en Frankfurt - Arnhem, 16.29 - 19.28 uur

Vervoer ter plaatse

Voor de transfers ter plaatste en enkele excursies wordt gebruik gemaakt van een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. Op dagen 2 en 5 zullen we alles te voet of per OV doen.

Hotels

Overnachtingsplaatsen: Bazel (3 nachten) - Zürich (2 nachten).
We verblijven in twee aangename, op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden gelegen driesterrenhotels.

Maaltijden

Alle lunches en diners zijn op eigen gelegenheid. Op loopafstand van de hotels is voldoende keus aan eetgelegenheden. Het drankje in Cabaret Voltaire is facultatief en voor eigen rekening. De treinen hebben een restauratiewagen, maar u kunt ook overwegen een lunchpakket en aanvullende versnaperingen mee te nemen voor de heen- en terugreis.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleidster spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort haar door uw headset. Zo kunt u de reisleidster overal goed verstaan.
NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Geef deze wens bij boeking aan.

Zwaarte van de reis

Onze reizen worden met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven en u om de bezienswaardigheden te bekijken.
Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Op deze reis wordt meerdere keren van hotel gewisseld; op die dagen is het overslaan van een programmaonderdeel niet altijd mogelijk.
Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Gezondheid

Vaccinaties e.d. zijn niet nodig voor een reis naar Zwitserland en de medische voorzieningen zijn uitstekend. Het kraanwater is prima te drinken.

Weer

De eerste helf van juni is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis naar Bazel en Zürich. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 22 ºC. Er kan af en toe een bui vallen (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Corona-maatregelen

Momenteel gelden wereldwijd maatregelen en verplichtingen voor reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Denkt u hierbij aan maatregelen als een mondkapjesplicht, verplichte PCR-tests, quarantaine of gezondheidsverklaringen. Op sommige bestemmingen worden gevaccineerden al uitgesloten van bijvoorbeeld een test- en/of quarantaineplicht. In de komende periode zullen deze maatregelen nog wijzigen. Wij houden deze voor al onze reizen nauwgezet in de gaten en uiteraard voeren wij onze reizen alleen uit indien dit met de dan geldende maatregelen mogelijk is. Wij informeren onze reizigers bijtijds over de actuele situatie voorafgaand aan de reis. Wilt u meer weten over de regels op de plaats van bestemming? Vraag ons gerust of controleer het reisadvies van Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

In Zwitsersland hanteert men de Zwitserse frank als betaalmiddel. Ook euro’s worden overal geaccepteerd. U kunt ter plaatse met uw bankpas bij de Zwitserse bankautomaten geld opnemen.

Entrees

De entreeprijzen en rondleidingen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

CO2-compensatie

Labrys Reizen en de Vrije Academie compenseren de CO2-uitstoot van deze reis via de South Pole Group, dé wereldleider op het gebied van CO2-compensatieprojecten. Meer informatie vindt u hier en op southpole.com.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u bij ons een papieren inschrijfformulier opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk vier weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

Privacy

Deze reis wordt uitgevoerd door Labrys Reizen in opdracht van de Vrije Academie. Indien u zich aanmeldt voor deze reis, wordt uw inschrijving verwerkt door Labrys Reizen en de op het inschrijfformulier ingevulde persoonsgegevens worden door Labrys Reizen gebruikt voor het uitvoeren van de reis. Labrys Reizen stuurt u op basis van deze inschrijving geen aanbiedingen voor andere reizen toe. Aangezien de reis in opdracht van de Vrije Academie wordt uitgevoerd, stuurt Labrys Reizen uw naam, adres en mailadres ook door naar de Vrije Academie. Met die gegevens komt u dan in het klantenbestand van de Vrije Academie. De Vrije Academie gebruikt deze gegevens voor het toesturen van digitale nieuwsbrieven en het magazine. Uiteraard kunt u zich te allen tijde daarvoor afmelden bij de Vrije Academie.

Reisgegevens

6-daagse treinreis
8 t/m 13 juni 2021

Flexibele voorwaarden

Voor deze reis golden de flexibele boekingsvoorwaarden t/m 9 maart 2021. Meer informatie leest u hier.
Kunt u nog even niet beslissen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende optie!

Reissom

€ 1575,-
toeslag eenpersoonskamer: € 270
NB Een kamer delen met een voor u nog onbekende reisgeno(o)t(e) is tijdelijk niet mogelijk.

Inclusief

treinreis per internationale intercity, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, reisleiding, lokale gidsen, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie

Exclusief

lunches, diners, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 15 / maximum: 25

Reisleiding

drs. Frederike Upmeijer

Contact Labrys Reizen

drs. Dafne Oosten