Skip to main content
Oud en nieuw in Turijn
Oud en nieuw in Turijn
Oud en nieuw in Turijn

Oud en nieuw in Turijn

 • Deze reis is volgeboekt. Desgewenst kunt u op de wachtlijst gezet worden. Ook indien u een bericht wilt ontvangen als deze reis nogmaals wordt aangeboden, kunt u dit doorgeven.

  In Piemonte was Turijn de thuishaven van de Savoyes, het huis van de eerste koningen van het verenigde Italië. Even was Turijn dan ook de hoofdstad van Italië. Wie deze statige stad bezoekt, ziet dat terug in de rijke architectuur. De arcaden, paleizen, kerken en vooral de prachtige pleinen met hun stadscafés schetsen een allure die een hoofdstad waardig is. Verder is Turijn ook belangrijk als stad waar de slowfoodbeweging haar opkomst beleefde. Genoeg redenen kortom om hier Capodanno te vieren: oud en nieuw in stijl!

 • dag 1, vr 29-12

  Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Turijn. Tijdens ons bezoek aan de Veneria maken we kennis met het huis Savoye, dat zo’n belangrijke rol speelde in de Italiaanse geschiedenis. Het paleis – een jachtslot enigszins in de stijl van Versailles – is niet alleen fraai om te zien, maar geeft ook een heldere introductie in de historische omstandigheden waaronder Turijn zozeer tot bloei kon komen. Aansluitend rijden we door naar het hotel, dat op loopafstand ligt van een van de iconische pleinen van de stad. We maken een eerste wandeling en bezoeken de San Lorenzo van Guarini, een meesterwerk van architectuur. We verblijven de hele reis in dit comfortabele hotel.

  dag 2, za 30-12

  Het Palazzo Reale huisvest vijf musea. Zo is de beroemde collectie Sabauda – met o.a. een Christus van Caravaggio – tegenwoordig in een vleugel van het paleis ondergebracht. Verder zijn ook de representatieve ruimten van het paleis de moeite waard, evenals de prachtig tentoongestelde collectie van wapentuig, die menigeen zal verrassen. Een hoogtepunt is ongetwijfeld het bezoek aan de kapel van de Sindone – de roemruchte lijkwade van Christus –, eigenlijk onderdeel van de Dom. Hierin heeft meesterarchitect Guarini zijn Romeinse evenknie Borromini misschien wel in vernuft overtroffen! Na een ruime pauze sluiten we af met een ander architecturaal meesterwerk, gelegen aan hetzelfde plein: het Palazzo Madama, een hybride gebouw waaraan Juvarra een fraaie barokke creatie in de vorm van een magistraal trappenhuis heeft toegevoegd. Dit alles op verzoek van een verstoten prinses, die hiermee de koninklijke familie de ogen uit wilde steken.

  dag 3, zo 31-12

  Op oudejaarsdag bezoeken we opnieuw een van Turijns prachtige pleinen, waar het palazzo Carignano, ook al van Guarini, aan ligt. Tegenwoordig is dit het Museo Risorgimento. Het ook voor niet-ingewijden buitengewoon interessante museum laat zien waar het Italië van nu vandaan komt en wie daar zoal een belangrijke rol in hebben gespeeld. Het is gesitueerd om de eerste vergaderzaal van het Italiaanse parlement heen, die nooit is gebruikt. Het minder deftige maar (kunst)historisch gerenommeerdere Florence nam de fakkel als hoofdstad van het verenigde Italië namelijk over… tot Rome de definitieve hoofdstad zou worden. De middag besteden we in het fabelachtige Egyptisch Museum, als getuige van deze oude beschaving misschien wel in het bezit van de belangrijkste collectie in zijn soort buiten Egypte. De Italiaanse opgravingen aldaar hebben immers geleid tot een verbluffende verzameling die inmiddels in een moeilijk te evenaren opstelling is geëxposeerd. Vanavond vieren we de jaarwisseling met een Cenone, een Italiaans oudejaarsdiner.

  dag 4, ma 01-01

  We starten deze nieuwjaarsdag rustig op. In de late ochtend brengen we een bezoek aan het Santuario della Consolata, de San Filippo Neri en het nabije plein van San Carlo. De touringcar haalt ons op voor een rondrit langs de Casa Fenoglio en enkele andere jugendstilgebouwen in de nabijheid, voordat we naar de Basilica Superga rijden, hoog boven de stad. Hier rusten de Savoyes in hun graven. Wij genieten er van het fraaie uitzicht.

  dag 5, di 02-01

  We beginnen de dag met een wandeling naar de Mole Antonelliana, ooit begonnen als synagoge, maar nu misschien wel het beste filmmuseum in Europa. Het markante en zeer hoge gebouw brengt het verhaal van de film op een leuke én zeer instructieve wijze tot leven en heeft mooie verrassingen in petto. We werpen ook een blik op de Gran Madre di Dio-kerk, die een poging is om het Pantheon van Rome te evenaren. Het had erger kunnen mislukken, maar hoe dan ook: op afstand werkt het wél! De avond is vrij.

  dag 6, wo 03-01

  De moderne tijd heeft in Turijn ook mooie sporen nagelaten. Het bijzonderste voorbeeld hiervan is ongetwijfeld het complex van Lingotto. Ooit was dit een fabriek, en wel van de Fiat 500, die zijn oefenrondjes kon maken op de piste die op het dak van het gebouw te vinden is. Na ingrepen van meesterarchitect Renzo Piano is het nu een veelzijdig ingezet geheel geworden, inclusief de kleine maar smaakvolle pinacotheek van de stichters van het Fiat-imperium Agnelli. Picasso, Matisse, Modigliani, Tiepolo en andere grote kunstenaars uit hun collectie worden hier met het publiek gedeeld. Aansluitend rit naar de luchthaven van Milaan voor de directe lijnvlucht terug naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Turijn en van Milaan naar Amsterdam met KLM. De vluchtgegevens zijn:
  29-12-2023: Amsterdam - Turijn, 09.30 - 11.10 uur
  03-01-2024: Milaan - Amsterdam,16.55 - 18.50 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 2 Reist u liever met de trein? U kunt per dagtrein naar Turijn met een overstap in Parijs (van Gare du Nord naar Gare de Lyon). In totaal is de reistijd vanuit Amsterdam circa 10 tot 11 uur. We raden u dan aan reeds op 28 december naar Turijn te reizen per trein. Op 29 december kunt u dan per openbaar vervoer of taxi in de ochtend naar de luchthaven van Turijn of naar de Veneria reizen om aan te sluiten bij de groep voor de eerste excursie. Voor de terugreis geldt dat u vanuit het Lingotto terug naar het hotel in Turijn kunt reizen per openbaar vervoer of taxi. U kunt dan het beste de volgende dag (4 januari) weer per dagtrein naar Nederland terug. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De transfers met excursies op dag 1 en dag 6 evenals het middagprogramma op dag 4 worden uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. De rest van het programma in Turijn leggen we te voet af.

  Hotel

  Overnachtingsplaats: Turijn (5 nachten)
  We verblijven de hele reis in een comfortabel en centraal gelegen viersterrenhotel in Turijn.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn 1 lunch en 4 diners – waaronder het oudejaarsdiner – inbegrepen bij de reissom. We maken hiervoor gebruik van goede, lokale restaurants.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. In het centrum worden alle afstanden te voet worden afgelegd. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  In de regel kan het water uit de kraan gedronken worden. Men wordt er niet ziek van, maar het is niet overal even lekker vanwege de toevoeging van een behoorlijke hoeveelheid chloor. Het beste kunt u plastic flessen water, acqua naturale, kopen. In grote steden als Turijn ziet u vaak fonteintjes op straat, soms met het opschrift acqua potabile (= drinkbaar water). Zo’n fonteintje heet toretto. Wij raden aan om een hervulbaar flesje mee te nemen, zodat u deze bij een toretto kunt bijvullen en er niet steeds plastic flesjes water gekocht hoeven te worden.

  Reisperiode

  Rond de jaarwisseling rekenen we op een gemiddelde maximumtemperatuur van 7 à 8 ºC. ’s Nachts is de gemiddelde minimumtemperatuur -3 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Een regenbui is niet uit te sluiten, al zijn december en januari de minst natte maanden van het jaar.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

  Geld

  Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

 • Deze reis is volgeboekt. Desgewenst kunt u op de wachtlijst gezet worden. Ook indien u een bericht wilt ontvangen als deze reis nogmaals wordt aangeboden, kunt u dit doorgeven.

  In Piemonte was Turijn de thuishaven van de Savoyes, het huis van de eerste koningen van het verenigde Italië. Even was Turijn dan ook de hoofdstad van Italië. Wie deze statige stad bezoekt, ziet dat terug in de rijke architectuur. De arcaden, paleizen, kerken en vooral de prachtige pleinen met hun stadscafés schetsen een allure die een hoofdstad waardig is. Verder is Turijn ook belangrijk als stad waar de slowfoodbeweging haar opkomst beleefde. Genoeg redenen kortom om hier Capodanno te vieren: oud en nieuw in stijl!

 • dag 1, vr 29-12

  Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Turijn. Tijdens ons bezoek aan de Veneria maken we kennis met het huis Savoye, dat zo’n belangrijke rol speelde in de Italiaanse geschiedenis. Het paleis – een jachtslot enigszins in de stijl van Versailles – is niet alleen fraai om te zien, maar geeft ook een heldere introductie in de historische omstandigheden waaronder Turijn zozeer tot bloei kon komen. Aansluitend rijden we door naar het hotel, dat op loopafstand ligt van een van de iconische pleinen van de stad. We maken een eerste wandeling en bezoeken de San Lorenzo van Guarini, een meesterwerk van architectuur. We verblijven de hele reis in dit comfortabele hotel.

  dag 2, za 30-12

  Het Palazzo Reale huisvest vijf musea. Zo is de beroemde collectie Sabauda – met o.a. een Christus van Caravaggio – tegenwoordig in een vleugel van het paleis ondergebracht. Verder zijn ook de representatieve ruimten van het paleis de moeite waard, evenals de prachtig tentoongestelde collectie van wapentuig, die menigeen zal verrassen. Een hoogtepunt is ongetwijfeld het bezoek aan de kapel van de Sindone – de roemruchte lijkwade van Christus –, eigenlijk onderdeel van de Dom. Hierin heeft meesterarchitect Guarini zijn Romeinse evenknie Borromini misschien wel in vernuft overtroffen! Na een ruime pauze sluiten we af met een ander architecturaal meesterwerk, gelegen aan hetzelfde plein: het Palazzo Madama, een hybride gebouw waaraan Juvarra een fraaie barokke creatie in de vorm van een magistraal trappenhuis heeft toegevoegd. Dit alles op verzoek van een verstoten prinses, die hiermee de koninklijke familie de ogen uit wilde steken.

  dag 3, zo 31-12

  Op oudejaarsdag bezoeken we opnieuw een van Turijns prachtige pleinen, waar het palazzo Carignano, ook al van Guarini, aan ligt. Tegenwoordig is dit het Museo Risorgimento. Het ook voor niet-ingewijden buitengewoon interessante museum laat zien waar het Italië van nu vandaan komt en wie daar zoal een belangrijke rol in hebben gespeeld. Het is gesitueerd om de eerste vergaderzaal van het Italiaanse parlement heen, die nooit is gebruikt. Het minder deftige maar (kunst)historisch gerenommeerdere Florence nam de fakkel als hoofdstad van het verenigde Italië namelijk over… tot Rome de definitieve hoofdstad zou worden. De middag besteden we in het fabelachtige Egyptisch Museum, als getuige van deze oude beschaving misschien wel in het bezit van de belangrijkste collectie in zijn soort buiten Egypte. De Italiaanse opgravingen aldaar hebben immers geleid tot een verbluffende verzameling die inmiddels in een moeilijk te evenaren opstelling is geëxposeerd. Vanavond vieren we de jaarwisseling met een Cenone, een Italiaans oudejaarsdiner.

  dag 4, ma 01-01

  We starten deze nieuwjaarsdag rustig op. In de late ochtend brengen we een bezoek aan het Santuario della Consolata, de San Filippo Neri en het nabije plein van San Carlo. De touringcar haalt ons op voor een rondrit langs de Casa Fenoglio en enkele andere jugendstilgebouwen in de nabijheid, voordat we naar de Basilica Superga rijden, hoog boven de stad. Hier rusten de Savoyes in hun graven. Wij genieten er van het fraaie uitzicht.

  dag 5, di 02-01

  We beginnen de dag met een wandeling naar de Mole Antonelliana, ooit begonnen als synagoge, maar nu misschien wel het beste filmmuseum in Europa. Het markante en zeer hoge gebouw brengt het verhaal van de film op een leuke én zeer instructieve wijze tot leven en heeft mooie verrassingen in petto. We werpen ook een blik op de Gran Madre di Dio-kerk, die een poging is om het Pantheon van Rome te evenaren. Het had erger kunnen mislukken, maar hoe dan ook: op afstand werkt het wél! De avond is vrij.

  dag 6, wo 03-01

  De moderne tijd heeft in Turijn ook mooie sporen nagelaten. Het bijzonderste voorbeeld hiervan is ongetwijfeld het complex van Lingotto. Ooit was dit een fabriek, en wel van de Fiat 500, die zijn oefenrondjes kon maken op de piste die op het dak van het gebouw te vinden is. Na ingrepen van meesterarchitect Renzo Piano is het nu een veelzijdig ingezet geheel geworden, inclusief de kleine maar smaakvolle pinacotheek van de stichters van het Fiat-imperium Agnelli. Picasso, Matisse, Modigliani, Tiepolo en andere grote kunstenaars uit hun collectie worden hier met het publiek gedeeld. Aansluitend rit naar de luchthaven van Milaan voor de directe lijnvlucht terug naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Turijn en van Milaan naar Amsterdam met KLM. De vluchtgegevens zijn:
  29-12-2023: Amsterdam - Turijn, 09.30 - 11.10 uur
  03-01-2024: Milaan - Amsterdam,16.55 - 18.50 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 2 Reist u liever met de trein? U kunt per dagtrein naar Turijn met een overstap in Parijs (van Gare du Nord naar Gare de Lyon). In totaal is de reistijd vanuit Amsterdam circa 10 tot 11 uur. We raden u dan aan reeds op 28 december naar Turijn te reizen per trein. Op 29 december kunt u dan per openbaar vervoer of taxi in de ochtend naar de luchthaven van Turijn of naar de Veneria reizen om aan te sluiten bij de groep voor de eerste excursie. Voor de terugreis geldt dat u vanuit het Lingotto terug naar het hotel in Turijn kunt reizen per openbaar vervoer of taxi. U kunt dan het beste de volgende dag (4 januari) weer per dagtrein naar Nederland terug. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De transfers met excursies op dag 1 en dag 6 evenals het middagprogramma op dag 4 worden uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. De rest van het programma in Turijn leggen we te voet af.

  Hotel

  Overnachtingsplaats: Turijn (5 nachten)
  We verblijven de hele reis in een comfortabel en centraal gelegen viersterrenhotel in Turijn.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn 1 lunch en 4 diners – waaronder het oudejaarsdiner – inbegrepen bij de reissom. We maken hiervoor gebruik van goede, lokale restaurants.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. In het centrum worden alle afstanden te voet worden afgelegd. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  In de regel kan het water uit de kraan gedronken worden. Men wordt er niet ziek van, maar het is niet overal even lekker vanwege de toevoeging van een behoorlijke hoeveelheid chloor. Het beste kunt u plastic flessen water, acqua naturale, kopen. In grote steden als Turijn ziet u vaak fonteintjes op straat, soms met het opschrift acqua potabile (= drinkbaar water). Zo’n fonteintje heet toretto. Wij raden aan om een hervulbaar flesje mee te nemen, zodat u deze bij een toretto kunt bijvullen en er niet steeds plastic flesjes water gekocht hoeven te worden.

  Reisperiode

  Rond de jaarwisseling rekenen we op een gemiddelde maximumtemperatuur van 7 à 8 ºC. ’s Nachts is de gemiddelde minimumtemperatuur -3 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Een regenbui is niet uit te sluiten, al zijn december en januari de minst natte maanden van het jaar.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

  Geld

  Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

Reisleiding

De reis wordt geleid door drs. Erik Jan Bakker.

drs. Erik Jan Bakker

drs. Erik Jan Bakker

Rector van een categoriaal Gymnasium, classicus en begenadigd spreker. Kenner en hartstochtelijk liefhebber van Italië, Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten. Hij verzorgde jarenlang lezingen over klassieke thema’s en inleidingen op opera’s. Het leiden van culturele reizen beschouwt hij als een prima te verdedigen verslaving. 

Reisgegevens

6-daagse vliegreis
29 december 2023 t/m 3 januari 2024
NB Op verzoek te boeken als treinreis. Zie onder ‘Vervoer’.

Reissom

t/m 5 september 2023: € 1875
vanaf 6 september 2023: € 1975
toeslag eenpersoonskamer: € 225
NB De eenpersoonskamers zijn tweepersoonskamers voor alleengebruik.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 1 lunch, 4 diners, reisleiding, lokale gids, gebruik audiosysteem, entrees, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

overige maaltijden, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

Jedidjah Arentsen MA