Exclusieve groepsreis Athene, hotspot van Europa • exclusieve Trouw-reis

Athene, hotspot van Europa • exclusieve Trouw-reis

  • De reis

  • Programma

  • Vervoer en verblijf

  • Praktisch

Tijdens deze exclusieve Trouw-reis verkennen we de geschiedenis van Athene. Al wandelend door de Griekse hoofdstad wordt tevens de actualiteit besproken.
Thijs Kettenis en Nikos Lanser vertellen ieder hun eigen verhaal, vanuit hun specifieke achtergrond. U maakt op een bijzondere wijze kennis met deze fascinerende metropool vanuit een centraal gelegen viersterrenhotel, op een steenworp afstand van het Akropolis Museum.

Reisleiding

Tijdens de gehele reis zal er een organisatorisch begeleider aanwezig zijn.
Op dag 1 in de vroege avond is er een lezing door correspondent Thijs Kettenis en op dag 3 zal hij u meenemen in Athene.
Op dag 2 en dag 4 leidt gids Nikos Lanser u rond.

Thijs Kettenis

Is sinds 2012 correspondent voor Zuidoost-Europa voor dagblad Trouw. Vanuit zijn standplaats Athene doet hij verslag van de economische crisis en de gevolgen daarvan voor de Grieken. Ook schrijft hij regelmatig over de grote stroom vluchtelingen die via Griekenland een veilig heenkomen zoeken in Europa.

drs. Nikos Lanser

Historicus, beëdigd tolk-vertaler en gediplomeerd gids in Griekenland. Hier is hij tevens correspondent voor BNR Nieuwsradio en schrijft hij voor Het Financieele Dagblad. Woont in Athene.

Samenwerking

Het betreft een lezersreis van dagblad Trouw die logistiek door Labrys Reizen wordt georganiseerd. Derhalve verschilt de reis in sommige opzichten van onze andere reizen. Bij deze reis is het welkomstdiner inbegrepen en zijn de overige maaltijden vrij; ook de fooien zijn niet inbegrepen. In samenspraak met u zal de reisbegeleiding met alle plezier een goed restaurant reserveren om gezamenlijk te tafelen.

Trouw

Altijd op zoek naar de verdieping achter het nieuws. Trouw biedt haar lezers exclusieve lezersreizen en unieke aanbiedingen met betrouwbare reispartners.

dag 1, zo 15-03

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Athene. Transfer per touringcar naar het centraal gelegen hotel voor alle overnachtingen. Lezing van verslaggever Thijs Kettenis over zijn werk als correspondent in Athene. Op deze eerste avond is er een gezamenlijk welkomstdiner in een sfeervol restaurant.

dag 2, ma 16-03

Met Nikos Lanser (historicus, gediplomeerd gids en correspondent) rondleiding over de befaamde Akropolis, de Griekse en de Romeinse Agora en bezoek aan het schitterende Akropolis Museum.
De Griekse Agora vormde in de oudheid het centrum van de stad waar zich de belangrijkste gebouwen voor bestuur en rechtspraak bevonden en hier vonden markten en religieuze feesten plaats. De Romeinse Agora is later aangelegd, ten oosten van de Griekse Agora.
Het prachtige Akropolis Museum, gebouwd aan de voet van de Akropolis, is in 2009 geopend; tot 2007 bevond het museum zich op de Akropolis zelf. De collectie, bestaande uit ca. 4000 voorwerpen, is chronologisch opgezet en beslaat vijf afdelingen.

dag 3, di 17-03

Dag met Thijs Kettenis. Vanaf het Syntagma-plein kijken we uit op het parlementsgebouw, waar we binnen een rondleiding krijgen. Het Parlement is gevestigd in het Oude Koninklijke Paleis en hier vinden nog altijd zittingen plaats. Langs markante plekken als het Academiegebouw lopen we verder naar de wijken Psyrri en Exarchia. De wijk Psyrri was vroeger een arbeiderswijk met vooral veel leerwerkplaatsen en kleine fabriekjes; tegenwoordig is het een gezellige (uitgaans-)wijk. De wijk Exarchia staat bekend om zijn politieke en intellectuele karakter.
Thijs Kettenis geeft onderweg een toelichting op de huidige Griekse politiek en de crisis van de afgelopen jaren en de vluchtelingenproblematiek. Maar er is ook oog voor straatkunst. Een crisis leidt immers vaak tot creativiteit. We proberen te eindigen in de chique winkelwijk Kolonaki.

dag 4, wo 18-03

Dag met Nikos Lanser. Per touringcar rit naar het elfde-eeuwse Byzantijnse klooster van Kaisariani, prachtig gelegen aan de voet van de berg Hymettos. Terug in Athene bezichtiging van de mooie collectie van het Byzantijns en Christelijk Museum. Wandeling langs enkele Byzantijnse kerkjes in en rondom de wijk Plaka, zoals de Kleine Metropolis en de Kapnikarea.

dag 5, do 19-03

Vrije ochtend in Athene. Wie wil kan het Nationaal Archeologisch Museum bezoeken of bijvoorbeeld gaan winkelen. In de middag transfer per touringcar naar de luchthaven van Athene; directe lijnvlucht naar Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Athene en vice versa met KLM. De vluchttijden zijn:
15-03-2020: Amsterdam - Athene, 12.25 - 16.35 uur
19-03-2020: Athene - Amsterdam, 17.20 - 20.00 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen, gebaseerd op het Flying Blue-tarief.
NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Griekenland is het één uur later dan in Nederland.
NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

KLM-ruimbagage

Deze reis is gebaseerd op directe lijnvluchten met KLM. Voor het meenemen van ruimbagage rekent KLM op dit traject kosten. Voor Flying Blue-deelnemers geldt een gereduceerd tarief. Dit gereduceerde tarief is opgenomen in de reissom. Er zijn geen kosten verbonden aan het aanmelden voor het Flying Blue-programma via www.klm.nl.
Reizigers die zich niet wensen aan te melden voor het Flying Blue-programma, dienen voor 1 stuk ruimbagage tot 23 kilo € 20,- extra kosten te betalen per retourreis. Deelnemers ontvangen nadere informatie.
NB Voor Platinum-, Silver- of Goldkaarten van Flying Blue gelden afwijkende voorwaarden.

Vervoer ter plaatse

Voor de transfers en de rit naar het klooster van Kaisariani maken we gebruik van een moderne, comfortabele touringcar (voorzien van airconditioning).

Hotel

U verblijft tijdens deze reis in een goed viersterrenhotel in de buurt van het Akopolis Museum.

Maaltijden

Het diner op de eerste avond vindt plaats in een lokaal restaurant met Grieks eten. De overige diners en alle lunches zijn op eigen gelegenheid.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiding spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort hen door uw headset. Zo kunt u hen overal goed verstaan.

Zwaarte van de reis

Onze reizen zijn met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven en u om de bezienswaardigheden te bekijken.
Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt. Athene is een grote stad en er wordt dus veel gelopen.
Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft.
Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Gezondheid

Over het algemeen is het kraanwater in Griekenland van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

Weer

In maart mogen we in Athene rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 16 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Griekenland maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

CO2-compensatie

Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis via de South Pole Group, dé wereldleider op het gebied van CO2-compensatieprojecten. Meer informatie vindt u hier en op southpole.com.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden door het inschrijfformulier op onze website of in de brochure Exclusieve groepsreizen geheel in te vullen en te zenden naar Labrys Reizen. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier opvragen.
Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd.
U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk zes weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

Reisgegevens

5-daagse vliegreis
15 t/m 19 maart 2020

Reissom

€ 1250
toeslag eenpersoonskamer: € 150

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 1 diner, organisatorische reisbegeleiding, bijdrage Thijs Kettenis, bijdrage lokale gids Nikos Lanser, gebruik audiosysteem, entrees, CO2-compensatie

Exclusief

overige maaltijden, drankjes, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Reisleiding

Thijs Kettenis
drs. Nikos Lanser

Contact Labrys Reizen

drs. Reinie Teeling