Exclusieve groepsreis Oud en nieuw in Spoleto

Oud en nieuw in Spoleto

  • De reis

  • Programma

  • Vervoer en verblijf

  • Praktisch

Het sfeervolle Spoleto is de standplaats voor deze reis. Gelegen aan de Via Flaminia was het van historisch belang onder de Romeinen en de Longobarden, die het zelfs tot hoofdstad van hun rijk maakten. In de omgeving bezoeken we prachtige steden als Spello, Foligno, Narni en Viterbo. Ook het Versteende Woud van Dunarobba, de bronnen van de Clitunno en het castrum Carsulae staan op het programma. Verder is er tijd om te genieten van de bijzondere sfeer van de feestdagen in de Umbrische steden. Tijdens de reis proeft u ook heerlijke lokale specialiteiten en besluiten we het oude jaar met een traditionele cenone.

NB Ons motto is veilig en verantwoord reizen. Labrys Reizen zal daarom voor al zijn reizen passende maatregelen nemen om verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan. Meer informatie vindt u hier.

Reisleiding

Deze reis organiseren we in samenwerking met Aeneas Travel van Rolf en Inge Smit.

drs. Rolf Smit en Inge Smit

Hebben hun hart verpand aan Italië, waar ze een kleinschalige bed and breakfast beheren in Le Marche. Samen hebben ze al vele reizen naar Italië geleid. Rolf is classicus en leidt de reizen inhoudelijk; zijn echtgenote draagt zorg voor een soepel organisatorisch verloop en voor de culinaire invulling.

dag 1, ma 27-12

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Rome en bezoek aan het Romeinse legerkamp Carsulae. Aansluitend transfer naar het hotel in het centrum van Spoleto, waar we de gehele reis verblijven.

dag 2, di 28-12

In Spoleto bezichtigen we het Romeinse theater en het archeologisch museum. Hier hebben we speciale aandacht voor de aanwezige Romeinse inscripties. Daarna wandelen we via de Boog van Drusus naar de kathedraal en bezoeken het Fortezza dell'Albornoz.

dag 3, wo 29-12

In Foligno staan diverse interessante palazzi en de dom aan het centrale plein op het programma. Ook nemen we de tijd voor de Santa Maria Infraportas en het Palazzo Trinci. We genieten in de middag van de uitzonderlijk mooi bewaarde tempietto nabij de rivier Clitunno. De bronnen van deze rivier werden al in de oudheid bezongen.

dag 4, do 30-12

In Spello zijn prachtige Romeinse mozaïeken te zien uit een villa, die we door middel van computeranimaties ook op een andere manier kunnen ervaren. Wandeling langs middeleeuwse en Romeinse monumenten. Na de lunch bezoeken we in Bevagna de resten van een Romeins theater met daarin een middeleeuws huis.

dag 5, vr 31-12

Een rustige nieuwjaarsdag: we maken door middel van een stadswandeling kennis met het middeleeuwse centrum van Viterbo. Daarbij lopen we door de middeleeuwse wijk San Pellegrino richting de Dom en het Palazzo dei Papi. ’s Avonds sluiten we het jaar feestelijk af met een cenone.

dag 6, za 01-01

In Narni bekijken we de Ponte di Augusto en maken we een wandeling, zowel boven als onder de grond. Vervolgens staat een bezoek aan het versteende woud van Dunarobba op het programma.

dag 7, zo 02-01

De laatste ochtend in Spoleto is ter vrije besteding. Begin van de middag transfer naar de luchthaven van Rome en directe terugvlucht naar Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Rome per KLM. De vluchtgegevens zijn:
27-12-2021: Amsterdam - Rome, 09.40 - 11.55 uur
02-01-2022: Rome - Amsterdam, 17.15 - 19.50 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen, gebaseerd op het Flying Blue-tarief.
NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
NB 2 Reist u liever met de trein? Een treinreis naar Spoleto duurt ca. 20 tot 24 uur en vergt minstens 3 overstappen. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

KLM-ruimbagage

Deze reis is gebaseerd op directe lijnvluchten met KLM. Voor het meenemen van ruimbagage rekent KLM op dit traject kosten. Voor Flying Blue-deelnemers geldt een gereduceerd tarief. Dit gereduceerde tarief is opgenomen in de reissom. Er zijn geen kosten verbonden aan het aanmelden voor het Flying Blue-programma via www.klm.nl.
Reizigers die zich niet wensen aan te melden voor het Flying Blue-programma, dienen voor 1 stuk ruimbagage tot 23 kilo € 20,- extra kosten te betalen per retourreis. Deelnemers ontvangen nadere informatie.
NB Voor Platinum-, Silver- of Goldkaarten van Flying Blue gelden afwijkende voorwaarden.

Vervoer ter plaatse

Het vervoer ter plaatse wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. De transfers van en naar de luchthaven duren ruim twee uur, verder zijn de af te leggen afstanden nooit groot, zodat lange busritten tot een minimum worden beperkt. Tijdens de ritten kunt u genieten van de mooie landschappen die de regio biedt.

Hotel

We verblijven gedurende de hele reis in een viersterrenhotel nabij het historisch centrum van Spoleto.

Maaltijden

Op deze reis zijn alle diners inbegrepen bij de reissom. De diners vinden plaats in lokale restaurants die met zorg door de reisleiding zijn uitgekozen. Mogelijk wordt een enkele keer in het hotel gedineerd. De lunches zijn op eigen gelegenheid.
Op oudjaarsavond sluiten we het jaar af met een traditioneel cenone. Dit zeer uitgebreide diner duurt vaak tot middernacht.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleiders spreken rechtstreeks in een microfoontje en u hoort hun uitleg door uw headset. Zo kunt u hen overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Geef deze wens bij boeking aan.

Zwaarte van de reis

Onze reizen worden met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven en u om de bezienswaardigheden te bekijken.
Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt.
Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft.
Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

Reisperiode

Rond de jaarwisseling mogen we rekenen op een gemiddelde dagtemperatuur van 2 à 9 ºC in Spoleto. Een regenbui is niet uit te sluiten. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Corona-maatregelen

Momenteel gelden wereldwijd maatregelen en verplichtingen voor reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Denkt u hierbij aan maatregelen als een ‘coronapas’ (d.w.z. een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of bewijs negatieve testuitslag), mondkapjesplicht, online registratieformulieren of gezondheidsverklaringen. Wij houden deze voor al onze reizen nauwgezet in de gaten en informeren onze reizigers bijtijds over de actuele situatie voorafgaand aan de reis. Wilt u meer weten over de regels op de plaats van bestemming? Vraag ons gerust of controleer het reisadvies van Buitenlandse Zaken:  https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

CO2-compensatie

Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis via de South Pole Group, dé wereldleider op het gebied van CO2-compensatieprojecten. Meer informatie vindt u op hier en op southpole.com.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd.
U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk vier weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

Reisgegevens

7-daagse vliegreis
27 december 2021 t/m 2 januari 2022

Reissom

t/m 1 oktober 2021: € 2325
vanaf 2 oktober 2021: € 2425
toeslag eenpersoonskamer: € 150
NB Een kamer delen met een voor u nog onbekende reisgeno(o)t(e) is tijdelijk niet mogelijk.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, vliegbelasting, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, alle diners, reisleiding, gebruik audiosysteem, entrees, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

lunches, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Reisleiding

drs. Rolf Smit en Inge Smit

Contact Labrys Reizen

drs. Dafne Oosten