Exclusieve groepsreis Sicilië en de Eolische Eilanden

Sicilië en de Eolische Eilanden

  • De reis

  • Programma

  • Vervoer en verblijf

  • Praktisch

Deze reis is volgeboekt. Desgewenst kunt u op de wachtlijst gezet worden. Ook indien u een bericht wilt ontvangen als deze reis nogmaals wordt aangeboden, kunt u dit doorgeven.

In de loop der eeuwen heeft het eigenzinnige maar zeer gastvrije Sicilië vele volkeren zien komen en gaan: Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Arabieren, Noormannen, Fransen en Spanjaarden. Hun sporen liggen op Sicilië harmonieus naast elkaar. In tien dagen maken we een rondreis over het eiland. Hoogtepunten zijn de mozaïeken van Piazza Armerina, het tempeldal in Agrigento, de tempels van Selinunte, het idyllische Segesta en de hoofdstad Palermo. Daarnaast bezoeken we ook enkele van de vulkanische Eolische Eilanden. Vanaf het eiland Lipari varen we naar Panarea en Stromboli, waar we dineren en ’s avonds vanaf de boot de actieve vulkaan goed kunnen zien.

NB Ons motto is veilig en verantwoord reizen. Labrys Reizen zal daarom voor al zijn reizen passende maatregelen nemen om verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan. Meer informatie hierover vindt u hier.

Reisleiding

drs. Cornelis Jonkman

Classicus die cursussen cultuurgeschiedenis geeft en de liefhebbers meeneemt naar de plekken die bij het verhaal horen. Hij neemt zijn reizigers mee op een lange wandeling door de cultuurgeschiedenis, van de oudheid tot de moderne tijd. Steeds speelt op de achtergrond de vraag: wat hebben achtereenvolgende perioden bijgedragen aan de Europese cultuur? Cornelis Jonkman heeft inmiddels vele reizen geleid naar Rome, Florence en Venetië, maar ook naar Griekenland, Turkije, Iran en Israël en de Palestijnse gebieden.

dag 1, di 14-09

Directe avondvlucht van Amsterdam naar Catania en transfer naar het hotel in Syracuse, waar we twee nachten verblijven.

dag 2, wo 15-09

De gehele dag besteden we in de kustplaats Syracuse. We zien de tempel van Apollo, de Dom en de Bron van Arethusa in het oude stadsdeel Ortygia. Ook het Griekse theater en het Archeologisch Museum, buiten het centrum van de stad gelegen, komen aan bod.

dag 3, do 16-09

In Piazza Armerina bewonderen we de uitstekend bewaarde Romeinse mozaïeken van Villa Romana del Casale. Na een gezamenlijke lunch rijden we verder richting Agrigento en maken een wandeling door het adembenemende tempeldal. Overnachting en diner in een hotel nabij Agrigento.

dag 4, vr 17-09

Vandaag is een zeer gevarieerde reisdag, die begint met het Archeologisch Museum in Agrigento. Aansluitend rit naar Selinunte, waar we aan zee een reeks Griekse tempels en een antieke stad aantreffen. We lunchen vandaag opnieuw gezamenlijk en brengen hierna een bezoek aan de tempel en het theater van Segesta, hoog ingebed in het prachtige ruige landschap. Onze overnachtingsplaats is het aan zee gelegen Castellammare del Golfo.

dag 5, za 18-09

De ochtend staat in teken van Monreale waar we de tijd nemen voor de Dom met zijn immense mozaïeken en de aangrenzende kloostertuin. Na aankomst in Palermo maken we een kennismakende stadswandeling, waarbij we onder andere de zeventiende-eeuwse Quattro Canti en de Piazza Pretoria zien. Twee overnachtingen in Palermo.

dag 6, zo 19-09

Een volle dag in Palermo. We bekijken de kathedraal met de sarcofagen van Noormannenkoning Rogier II en keizer Frederik II. De mozaïeken van de Cappella Palatina in het Noormannenpaleis zijn overweldigend. Ook bezoeken we de San Giovanni degli Eremiti. In de middag staan de Galleria Regionale di Palazzo Abatellis en de San Francesco op het programma. Het diner deze avond is op eigen gelegenheid.

dag 7, ma 20-09

We zetten koers naar Cefalù om de prachtige Noormannenkathedraal en het Museum Mandralisca te bewonderen.
’s Middags steken we vanuit Milazzo per boot over naar Lipari, een van de prachtige vulkanische Eolische Eilanden bij de noordoostkust van Sicilië gelegen. Hier verblijven we twee nachten.

dag 8, di 21-09

Op Lipari richten we ons op het Archeologisch Museum en maken we een boottocht langs het eiland Panarea richting Stromboli, waar de actiefste vulkaan van Europa is gelegen. We dineren op Stromboli en varen in de avond om het eiland heen terug naar Lipari en zien op veilige afstand de vulkaan regelmatig in actie.

dag 9, wo 22-09

We maken de oversteek terug naar Milazzo en bewonderen het schitterende Griekse theater te Taormina. In de middag is er tijd om Taormina verder op eigen gelegenheid te verkennen. Voor de liefhebber staat facultatief een excursie naar de Etna op de planning. We rijden de vulkaan op en bij goed weer hebben we een schitterend uitzicht over de oostkust van Sicilië. Overnachting in Taormina.

dag 10, do 23-09

Directe ochtendvlucht van Catania naar Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Catania v.v. per Transavia. De vluchtgegevens zijn:
14-09-2021: Amsterdam - Catania, 17.55 – 20.45 uur
23-09-2021: Catania - Amsterdam, 10.35 – 13.45 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 20 kilo inbegrepen.
NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

Vervoer ter plaatse

De rondreis op Sicilië wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. Voor de oversteek naar het eiland Lipari maken we gebruik van lokale veerdiensten.
De bootexcursie naar Panarea en Stromboli vindt plaats met een plaatselijke maatschappij en duurt van ca. 14.00 uur tot ca. 22.00 uur.

Hotels

Overnachtingsplaatsen: Syracuse (2 nachten) - Favara (1 nacht) - Castellammare del Golfo (1 nacht) - Palermo (2 nachten) - Lipari (2 nachten) - Taormina (1 nacht)
Het verblijf gedurende deze reis zal plaatsvinden in comfortabele viersterrenhotels. Alle kamers zijn ruim en voorzien van douche/bad en toilet. De hotels zijn gekozen vanwege een mooie en/of strategische ligging ten opzichte van de bezienswaardigheden.

Maaltijden

Op deze reis zijn de diners op dag 2, 3, 4, 5, 7, 8 en 9 en de lunches op dag 3 en 4 inbegrepen bij de reissom. De maaltijden vinden afwisselend in de hotels en in sfeervolle restaurants plaats. Op Sicilië wordt zeer regelmatig vis geserveerd.

Audiosysteem

Tijdens de gehele reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort hem door uw headset. Zo kunt u de reisleider overal goed verstaan.
NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Geef deze wens bij boeking aan.

Zwaarte van de reis

Onze reizen worden met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven en u om de bezienswaardigheden te bekijken.
Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt.
Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Op deze reis wordt meerdere keren van hotel gewisseld; op die dagen is het overslaan van een programmaonderdeel niet altijd mogelijk.
Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

Weer

September is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis op Sicilië. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam; het kan nog steeds warm zijn, maar de zomerhitte is reeds voorbij. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 26 ºC (in Catania en Palermo, bron: www.klimaatinfo.nl).

Corona-maatregelen

Momenteel gelden wereldwijd maatregelen en verplichtingen voor reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Denkt u hierbij aan maatregelen als een ‘coronapas’ (d.w.z. een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of bewijs negatieve testuitslag), mondkapjesplicht, online registratieformulieren of gezondheidsverklaringen. Wij houden deze voor al onze reizen nauwgezet in de gaten en informeren onze reizigers bijtijds over de actuele situatie voorafgaand aan de reis. Wilt u meer weten over de regels op de plaats van bestemming? Vraag ons gerust of controleer het reisadvies van Buitenlandse Zaken:  https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen. De excursie naar de Etna op dag 9 is facultatief. De kosten bedragen ca. € 60,- p.p.

CO2-compensatie

Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis via de South Pole Group, dé wereldleider op het gebied van CO2-compensatieprojecten. Meer informatie vindt u hier en op southpole.com.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u bij ons een papieren inschrijfformulier opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd.
U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk vier weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

Reisgegevens

10-daagse vliegreis
14 t/m 23 september 2021

Reissom

t/m 25 mei 2021: € 2795
vanaf 26 mei 2021: € 2895
toeslag eenpersoonskamer: € 335
NB Een kamer delen met een voor u nog onbekende reisgeno(o)t(e) is tijdelijk niet mogelijk.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, boottochten, logies met ontbijt, 2 lunches, 7 diners, gebruik audiosysteem, reisleiding, entrees, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

overige maaltijden, drankjes, facultatieve excursie Etna (dag 9), vliegbelasting à € 7,85 p.p., verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Reisleiding

drs. Cornelis Jonkman

Contact Labrys Reizen

drs. Hanneke Bruijn