Exclusieve groepsreis Oud en nieuw in Catania

Oud en nieuw in Catania

  • De reis

  • Programma

  • Vervoer en verblijf

  • Praktisch

De periode rond Oud en Nieuw is in Italië altijd een bijzondere tijd. Dit jaar organiseren we wederom in samenwerking met Aeneas Travel van Rolf en Inge Smit een Oudjaarsreis met als standplaats Catania, gelegen aan de voet van de Etna. We hebben een mooie combinatie gemaakt van de zuidpunt van Calabrië met hoogtepunten als de Bronzen van Riace, en bijzondere opgravingen en steden in het oosten van Sicilië zoals Piazza Armerina, Syracuse en Taormina. Uiteraard ontbreekt de cenone op 31 december niet als typisch Italiaanse manier om het jaar uit te luiden.

Reisleiding

drs. Rolf Smit en Inge Smit

Hebben hun hart verpand aan Italië, waar ze een kleinschalige bed and breakfast beheren in Le Marche. Samen hebben ze al vele reizen naar Italië geleid. Rolf is classicus en leidt de reizen inhoudelijk; zijn echtgenote draagt zorg voor een soepel organisatorisch verloop en voor de culinaire invulling.

dag 1, za 28-12 

Indirecte lijnvlucht van Amsterdam naar Catania, waar we de gehele reis verblijven. Aansluitend verkenning van de stad met een eerste stadswandeling door het oude centrum.

dag 2, zo 29-12

Vandaag bekijken we tijdens een wandeling door het centrum van Catania de aan de heilige Agatha gewijde kathedraal en de beroemde Fontein van de Olifant, het symbool van de stad. Prachtige barokke palazzi, het Odeon en het geboortehuis van de componist Bellini passeren de revue.

dag 3, ma 30-12

Excursie per touringcar naar Villa Romana del Casale te Piazza Armerina, de vierde-eeuwse villa met uitstekend bewaarde Romeinse mozaïeken. Aansluitend bezoek aan de opgraving van de Griekse stad Morgantina, waar we een antiek theater aantreffen.  

dag 4, di 31-12

Vandaag staat geheel in het teken van de veelzijdige stad Syracuse met onder andere een bezoek aan het Griekse theater en het Archeologisch Museum. Ook de tempel van Apollo, de Dom en de Bron van Aretusa in het oude stadsdeel Ortygia komen aan bod. ’s Avonds sluiten we 2019 af met een uitgebreide cenone

dag 5, wo 01-01

De eerste dag van het nieuwe jaar heeft een rustige start. Eind van de ochtend rijden we via de imposante vulkaan de Etna richting Taormina voor een bezoek aan het prachtige Griekse theater.

dag 6, do 02-01

Met de boot steken we over naar het vasteland en bezoeken in Reggio di Calabria de beroemde Bronzen van Riace. Vanaf de boulevard hebben we bij mooi weer uitzicht op het eiland Sicilië. In de middag is er tijd voor Scylla, de plaats waar volgens de mythologie het zeemonster Scylla huisde.

dag 7, vr 03-01

Na een vrije ochtend in Catania vertrekken we begin van de middag voor de transfer naar de luchthaven van Catania en indirecte lijnvlucht naar Amsterdam. 

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Catania v.v. per Alitalia. Zowel op de heen- als op de terugreis wordt uw bagage tijdens de overstap automatisch getransporteerd, zodat u er geen omkijken naar heeft. De vluchttijden zijn:
28-12-2019: Amsterdam - Milaan, 11.55 - 13.30 uur
28-12-2019: Milaan - Catania, 15.35 - 17.20 uur
03-01-2020: Catania - Milaan, 14.15 - 16.05 uur
03-01-2020: Milaan - Amsterdam, 16.55 - 18.50 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

Vervoer ter plaatse

De transfers en excursies worden uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

Hotels en maaltijden

We verblijven gedurende de hele reis in een viersterrenhotel nabij het historisch centrum van Catania. De diners vinden afwisselend plaats in het hotel en in lokale restaurants, die met zorg door de reisleiding zijn uitgekozen. Op Sicilië wordt zeer regelmatig vis geserveerd.

Zwaarte van de reis

Onze reizen zijn met zorg samengesteld en kennen een aangenaam tempo. Dit betekent dat het programma goed gevuld is, maar dat er veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, kunt u gerust telefonisch contact met Labrys Reizen opnemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Weer

Rond de jaarwisseling mogen we rekenen op een gemiddelde dagtemperatuur van 7 à 14 ºC in Catania. Een regenbui is niet uit te sluiten. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

CO2-compensatie

Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van de reis via de South Pole Group. Meer informatie over de South Pole Group vindt u hier.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden door het inschrijfformulier op onze website of op de pagina’s 109-110 van de brochure Exclusieve groepsreizen geheel in te vullen en te zenden naar Labrys Reizen. Desgewenst kunt u bij Labrys Reizen een papieren inschrijfformulier opvragen. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven welke verzekeringen u wilt afsluiten en welke speciale wensen u eventueel heeft, zoals een eenpersoonskamer of een bepaald dieet. Op het inschrijfformulier dient u uw persoonsgegevens in te vullen conform uw paspoort of identiteitskaart. Deze gegevens worden onder andere gebruikt voor de vliegtickets. Indien de gegevens niet exact overeenstemmen met de gegevens in uw paspoort of identiteitskaart, moet u rekenen met (hoge) extra kosten op de luchthaven. Deze kosten zijn voor uw eigen rekening.
Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U ontvangt van ons bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, berichten we u dat uiterlijk zes weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie. Indien u de reisbescheiden acht dagen vóór vertrek nog niet heeft ontvangen, neem dan contact met ons op.

Reisgegevens

7-daagse vliegreis
28 december 2019 t/m 3 januari 2020

Reissom

t/m 3 september 2019: € 2175
vanaf 4 september 2019: € 2275
toeslag eenpersoonskamer: € 180

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, alle diners, reisleiding, entrees, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

lunches, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Reisleiding

drs. Rolf Smit en Inge Smit

Contact Labrys Reizen

Sandra Verlinden MA