Exclusieve groepsreis Oud en nieuw aan de Côte d'Azur

Oud en nieuw aan de Côte d'Azur

  • De reis

  • Programma

  • Vervoer en verblijf

  • Praktisch

Met haar azuurblauwe water en schilderachtige baaien spreekt de Côte d’Azur tot de verbeelding. De kust is mondain en lonkt naar de jetset uit de hele wereld. Daarachter ligt een heuvelachtig landschap, dat varieert van lieflijk tot woest; van weelderige bloementuinen tot ruige bergtoppen met daartussen smalle, diepe valleien.
De mooie kustplaatsen werden al in de negentiende eeuw door kunstenaars ontdekt. Zij trokken hiernaartoe om het Parijse stadsleven te ontvluchten. In de twintigste eeuw vestigden Picasso, Matisse en Chagall zich aan de Côte d’Azur. Mede dankzij hen groeide de streek uit tot een mekka voor de moderne kunstliefhebber. Gedurende deze Oud en nieuwreis zien we musea die aan deze drie meesters zijn gewijd, maar ook beelden van Giacometti, mobiles van Calder en een labyrinth van Miró.

Reisleiding

drs. Marian van Caspel-van Til

Kunsthistorica. Vanuit haar bedrijf Kunst in Verbinding geeft ze lezingen en cursussen over oude, moderne en hedendaagse kunst, waarbij ze graag het een met het ander verbindt.

dag 1, ma 30-12

Rechtstreekse lijnvlucht van Amsterdam naar Nice, de stad die ook wel de Koningin van de Côte d’Azur genoemd wordt. In Nice bezoeken we het Musée Matisse, gelegen op de Cimiez-heuvel. De collectie van het museum, gehuisvest in de Villa des Arènes, biedt een helder chronologisch overzicht van het oeuvre van Matisse: van de schilderijen die getuigen van zijn eerste kennismaking met het licht en het landschap van het Zuiden tot aan de late knipsels en de voorstudies voor de kapel in Vence. Aansluitend gaan we naar ons hotel vlak bij het oude centrum van Nice. Na enige tijd ter vrije besteding wandelen we naar de Vieille Ville voor een gezamenlijk diner.

dag 2, di 31-12

We beginnen de dag met een bezoek aan de net buiten Saint-Paul-de-Vence gelegen Fondation Maeght, waar in de jaren zestig schilders en beeldhouwers samen met de Catalaanse architect Josep Lluís Sert werkten aan de realisatie van deze ontmoetings- en expositieplek. De in situ kunstwerken van toen vormen de kern van de huidige collectie: het droomlabyrint van Miró, de Giacometti-hof, de muurschilderingen van Chagall en het bassin van Braque. Aansluitend bezoeken we het betoverende kunstenaarsstadje Saint-Paul-de-Vence. Al lopend over de stadsmuren heeft u een prachtig uitzicht over de omringende heuvels, de zee en de bergen. Op het kerkhof van het stadje ligt Chagall begraven. In het nabijgelegen Vence bezoeken we de bekende Chapelle du Rosaire, die werd ontworpen en beschilderd door Matisse. Aan het eind van de middag keren we terug naar Nice, waar we het jaar ’s avonds afsluiten met een feestelijk diner.

dag 3, wo 01-01

De eerste dag van het nieuwe jaar luiden we in met een nieuwjaarsconcert van het Orchestre Philharmonique de Nice. Aansluitend vertrekken we naar het schiereiland Saint-Jean-Cap-Ferrat. Na een gezamenlijke lunch bezoeken we de Villa Ephrussi de Rothschild, een statige villa die omringd wordt door negen thematisch aangelegde tuinen. De bouw werd in 1907 in gang gezet door opdrachtgeefster Béatrice Rothschild. De villa kenmerkt zich door meerdere stijlen. Toscaanse renaissancepaleizen vormden een inspiratie voor het interieur en de façaden, maar ook Moorse invloeden zijn in het ontwerp te herleiden. Gelegen op het hoogste punt van het schiereiland bieden de tuinen van de villa een prachtig panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee.

dag 4, do 02-01

Deze dag is grotendeels gewijd aan Picasso. We bezoeken het Picasso Museum in Château Grimaldi in Antibes, een mooie havenstad aan zee, waar Picasso in 1946 enkele maanden werkte. In het nabijgelegen Vallauris werkte hij vanaf de zomer van 1947 twee jaar lang in een keramisch atelier. Tegenwoordig is Vallauris niet alleen bekend om zijn keramiek, maar ook om Picasso’s monumentale schildering Oorlog en Vrede. Op de terugweg naar Nice maken we nog een stop in het Léger Museum in Biot. Beïnvloed door het kubisme van Picasso en Braque ontwikkelde Fernand Léger zich tot een schilder van het moderne leven.

dag 5, vr 03-01

Vanmorgen bezoeken we het Marc Chagall Museum in Nice, dat tot een paar jaar geleden de oorspronkelijke naam Musée du Message Biblique droeg. Hier is een belangrijk deel van het Bijbelse werk van Chagall te zien. De kern van de collectie wordt gevormd door zeventien schilderijen met oudtestamentische onderwerpen, waarvan er vijf aan het Hooglied gewijd zijn. Ze vormen een feest van kleuren. De middag is ter vrije besteding. ’s Avonds vindt een gezamenlijk afscheidsdiner plaats in een restaurant nabij het hotel.

dag 6, za 04-01

’s Ochtends wandelen we naar het MAMAC, oftewel het Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain. Het opvallende gebouw verbindt de oude stad met de daarbuiten gelegen negentiende- en twintigste-eeuwse wijken. De collectie omvat onder meer werk van Niki de Saint Phalle en Yves Klein. Na de gezamenlijke afscheidslunch in de oude stad vertrekken we vanuit het hotel per touringcar richting de luchthaven van Nice, vanwaar onze directe lijnvlucht naar Amsterdam vertrekt.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Nice per KLM. De vluchttijden zijn:
30-12-2019: Amsterdam - Nice, 09.40 - 11.35 uur
04-01-2020: Nice - Amsterdam, 16.55 - 19.05 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen gebaseerd op het Flying Blue-tarief.
NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden.
NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
NB 3 Reist u liever met het openbaar vervoer? Het is mogelijk om per trein van Nederland naar Nice te reizen. Met vertrek vanuit Amsterdam bedraagt de reisduur naar bestemming 11 tot 12 uur, houdt u rekening met ten minste één overstap. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

KLM-ruimbagage

Deze reis is gebaseerd op directe lijnvluchten met KLM. Voor het meenemen van ruimbagage rekent KLM op dit traject kosten. Voor Flying Blue-deelnemers geldt een gereduceerd tarief. Dit gereduceerde tarief is opgenomen in de reissom. Er zijn geen kosten verbonden aan het aanmelden voor het Flying Blue-programma via www.klm.nl.
Reizigers die zich niet wensen aan te melden voor het Flying Blue-programma, dienen voor 1 stuk ruimbagage tot 23 kilo € 20,- extra kosten te betalen per retourreis. Deelnemers ontvangen nadere informatie.
NB Voor Platinum-, Silver- of Goldkaarten van Flying Blue gelden afwijkende voorwaarden.

Vervoer ter plaatse

Het vervoer ter plaatse wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.

Hotel en maaltijden

Het verblijf gedurende deze reis vindt plaats in een comfortabel viersterrenhotel vlak bij het oude centrum van Nice. Alle kamers zijn uiteraard voorzien van douche/bad en toilet. De lunches en diners vinden plaats in lokale restaurants, indien mogelijk in de buurt van het hotel.

Audiosysteem

Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van een audiosysteem. De reisleidster spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort haar door uw headset. Zo kunt u tijdens de rondleidingen de reisleidster overal goed verstaan.

Zwaarte van de reis

Onze reizen zijn met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven en u om de bezienswaardigheden te bekijken.
Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet woren bereikt.
Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Weer

Rond de jaarwisseling mogen we aan de Côte d’Azur rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 12 ºC. Een regenbui is niet uit te sluiten. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal 5 werkdagen.

Geld

Frankrijk maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Entrees

De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

CO2-compensatie

Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis via de South Pole Group, dé wereldleider op het gebied van CO2-compensatieprojecten. Meer informatie vindt u op labrysreizen.nl/over-labrys-reizen/duurzaam
en op southpole.com.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden door het inschrijfformulier op onze website of op de pagina’s 109-110 van de brochure Exclusieve groepsreizen geheel in te vullen en te zenden naar Labrys Reizen. Desgewenst kunt u bij Labrys Reizen een papieren inschrijfformulier opvragen. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven welke verzekeringen u wilt afsluiten en welke speciale wensen u eventueel heeft, zoals een eenpersoonskamer of een bepaald dieet. Op het inschrijfformulier dient u uw persoonsgegevens in te vullen conform uw paspoort of identiteitskaart. Deze gegevens worden onder andere gebruikt voor de vliegtickets. Indien de gegevens niet exact overeenstemmen met de gegevens in uw paspoort of identiteitskaart, moet u rekenen met (hoge) extra kosten op de luchthaven. Deze kosten zijn voor uw eigen rekening.
Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U ontvangt van ons bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, berichten we u dat uiterlijk zes weken vóór vertrek. Circa twee weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie. Indien u de reisbescheiden acht dagen vóór vertrek nog niet heeft ontvangen, neem dan contact met ons op.

Reisgegevens

6-daagse vliegreis
30 december 2019 t/m 4 januari 2020

Reissom

t/m 3 september 2019: € 1825
vanaf 4 september 2019: € 1900
toeslag eenpersoonskamer: € 300

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, alle diners, 2 lunches, reisleiding, gebruik audiosysteem, reisbundel, entrees, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

overige lunches, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Reisleiding

drs. Marian van Caspel-van Til

Contact Labrys Reizen

Vivian Fontijn MA