Exclusieve groepsreis De Okavango-delta

De Okavango-delta • Luxe safari in paradijselijk gebied

  • De reis

  • Programma

  • Vervoer en verblijf

  • Praktisch

Deze reis brengt u naar een van de mooiste en meest ongerepte gebieden op aarde: de Okavango-delta. In dit deel van Botswana, met zijn waterlopen, eilanden en palmen, gaat een enorme variëteit aan wild al eeuwenlang haar gang. Enkele verspreid liggende luxe lodges maken een ongekende natuurbeleving mogelijk.
De Okavango-rivier bevloeit een uitgestrekt gebied in de verder dorre woestijn van Botswana. Oostelijker vormen rivieren als de Chobe en de machtige Zambezi een schier onuitputtelijke bron van water. Het nationale park Chobe herbergt enorme aantallen olifanten.
We verblijven in kleinschalige, zeer luxe lodges waar u vorstelijk wordt ontvangen en verzorgd. Deze lodges zijn internationaal vermaard en altijd volgeboekt. Zij hebben een beperkte capaciteit en zijn daarom in hun geheel door ons gereserveerd. Het is waarschijnlijk dat we tussentijds kamers terug moeten geven i.v.m. definitieve boekingen door derden. Wie aan de reis wil deelnemen raden we aan om spoedig in te schrijven.

NB Ons motto is veilig en verantwoord reizen. Labrys Reizen zal daarom voor al zijn reizen passende maatregelen nemen om verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan. Meer informatie hierover vindt u hier.

Reisleiding

De reis staat onder de deskundige leiding van drs. Joep Wensing. In Botswana wordt hij bijgestaan door gespecialiseerde lokale gidsen.

drs. Joep Wensing

Bioloog. Heeft zich voor Burgers’ Zoo 38 jaar beziggehouden met dierentuinbiologie. Zijn brede kennis past hij toe in lezingen, colleges en opleidingen. Bereisde veel exotische natuurgebieden en begeleidt met grote toewijding reizen naar Afrika.

dag 1, wo 27-10

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Johannesburg. Overnachting in de buurt van de luchthaven.

dag 2 en 3, do 28 en vr 29-10

’s Ochtends directe lijnvlucht naar Kasane in het noorden van Botswana. Korte rit naar de Chobe Game Lodge, waar tweemaal wordt overnacht. De enige permanente lodge in het park is gelegen aan de oever van de Chobe-rivier, die hier de grens vormt met Namibië.
De comfortabele kamers hebben alle uitzicht op de rivier en zijn voorzien van een badkamer, privé-terras, airconditioning en thee- en koffiefaciliteiten. Het gebruik van de minibar in de kamer is gratis. Verder zijn er een restaurant, bar, zwembad en bibliotheek. De maaltijden worden veelal geserveerd op het buitenterras. Per safariwagen en met bootjes op de Chobe-rivier verkennen we het zeer wildrijke gebied.

dag 4 t/m 6, za 30-10 t/m ma 01-11

Korte vlucht naar Savute, waar we drie keer overnachten in de Savute Safari Lodge, gelegen in een ongerept deel van Chobe. Het prachtige kleine kamp is opgetrokken uit hout en glas en beschikt over luxe kamers. In het vlakke savannelandschap staat hier en daar een bosje. Het gebied rondom het Savute-kanaal is niet alleen bekend om de vele olifanten, maar ook om de grote aantallen roofdieren. Leeuwen en hyena’s zijn elkaars rivalen. Veel natuurfilms zijn hier opgenomen. Dit is Afrika op z’n best.
U verblijft in een ruime suite die van alle gemakken is voorzien en beschikt over een veranda en zitje. De afternoon-tea en het diner vinden doorgaans plaats naast het zwembad met een fraai uitzicht over de droge bedding van het Savute-kanaal en de – verlichte – waterdrinkplaats.

dag 7 t/m 9, di 02 t/m do 04-11

Korte vlucht naar Camp Moremi, waar we drie nachten verblijven. Dit rustieke kamp ligt in Moremi Game Reserve aan de oevers van een stroompje dat leidt naar de Xakanaxa-lagune. De luxe, moderne safaritenten beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Elke tent heeft een observatieterras met comfortabele loungestoelen die een goed zicht op de omgeving bieden. Hier vindt u een restaurant, bar en lounge en een groot zonneterras. Ook is er een zwembad en een vuurplaats boven de rivier.
Tijdens game drives en vaartochten ervaren we de stille natuur maar toch vol leven. Er is er kans op het spotten van wilde honden, die elders nauwelijks meer voorkomen en een fascinerend sociaal leven leiden.

dag 10 en 11, vr 05 en za 06-11

Panoramavlucht per helikopter naar Camp Okavango voor twee overnachtingen. Dit is een exclusief tentenkamp in Oost-Afrikaanse stijl, gelegen in het noordelijke deel van de delta op het kleine Nxaragha-eiland. In de schaduw van hoge bomen liggen twaalf ruime, comfortabel ingerichte safaritenten op houten platforms. Een glazen schuifdeur geeft toegang tot het zitje voor uw tent. Er is een restaurant, lounge, bar, klein zwembad en een speciaal vogelobservatiepunt. Met boten en te voet verkennen we de waterwegen en de omringende eilandjes.

dag 12, zo 07-11

Korte vlucht van Camp Okavango terug naar Kasane. In de loop van de middag vliegen we naar Johannesburg. We gaan naar een passend hotel voor het diner en wat rust. In de late avond directe lijnvlucht naar Amsterdam.

dag 13, ma 08-11

Aankomst in Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Johannesburg per KLM. De vluchttijden zijn de volgende:
27-10-2021: Amsterdam - Johannesburg, 10.35 - 21.20 uur
07-11-2021: Johannesburg - Amsterdam, 23.55 - 10.20 uur (de volgende dag)
We vliegen met Airlink van Johannesburg naar Kasane en terug. De vluchttijden volgen in de vertrekinformatie.
Voor elke deelnemer is ruimbagage inbegrepen. De deelnemers ontvangen nadere informatie.
NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Zuid-Afrika en Botswana is het één uur later dan in Nederland.
NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappijen.

Vervoer ter plaatse

Driemaal verzorgen kleine maar moderne vliegtuigjes de reis naar de lodges. Van Camp Okavango naar Camp Moremi maken we een panoramavlucht per helikopter. In Johannesburg maken we gebruik van een shuttlebusje voor de hoteltransfers. Vanuit de lodges gebruiken we de eigen uitstekende safari-auto’s en bootjes.

Accommodatie en maaltijden

De kleinschalige lodges waar we overnachten zijn van alle gemakken voorzien. De lodges hebben slechts twaalf kamers of luxe tenten en zijn in elk opzicht fantastisch. We verblijven daar telkens twee of drie nachten. De meeste kamers hebben twee bedden, een dubbel bed is op aanvraag.
Alle maaltijden zijn inclusief, m.u.v. de lunch op 9 november. De maaltijden zijn internationaal met Afrikaanse accenten. In de lodges zijn alle dranken m.u.v. buitenlandse premium brands inbegrepen.

Afwijkende betalings- en annuleringsvoorwaarden

De exclusieve lodges in de Okavango zijn internationaal vermaard en altijd volgeboekt. Zij hebben een beperkte capaciteit en zijn daarom in hun geheel door ons gereserveerd. Het is echter waarschijnlijk dat we tussentijds kamers terug moeten geven i.v.m. definitieve boekingen door derden. Wie aan de reis wil deelnemen raden we aan om spoedig in te schrijven.

De betalingsvoorwaarden voor deze reis wijken af van onze algemene annuleringsvoorwaarden.
Bij de totstandkoming van de reisovereenkomst dient binnen 2 weken een aanbetaling van 15% van de totale reissom te worden voldaan. Het restant van de reissom dient uiterlijk 17 augustus 2021 in het bezit te zijn van Labrys Reizen.
De annuleringskosten zijn als volgt:
- bij annulering t/m 17 augustus 2021: de aanbetaling à 15% van de reissom
- bij annulering vanaf 18 augustus 2021 t/m 6 september 2021: 50% van de reissom
- bij annulering vanaf 7 september 2021: 100% van de reissom
Indien u een afwijkende vlucht of een upgrade wenst, komen hierbij eventueel nog de kosten van vooraf volledig betaalde en niet-restitueerbare vluchten. Sommige vluchttarieven zijn alleen beschikbaar indien direct wordt geboekt. Uiteraard gebeurt dit in overleg met Labrys.

Zwaarte van de reis

Bij deze reis wordt doorgaans zowel ’s ochtends als in de namiddag een safari geboden, per auto of per boot en voor wie wil ook wel te voet. Dit werkt in de praktijk heel goed uit; midden overdag is het warm en is er rust. Het is noodzakelijk – in de eerste plaats in uw eigen belang - dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Er wordt niet veel gelopen, maar u moet regelmatig safari-auto’s en kleine bootjes en vliegtuigjes in- en uitstappen.
Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, kunt u gerust telefonisch contact met Labrys Reizen opnemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Gezondheid

Er zijn momenteel geen inentingen of andere gezondheidsmaatregelen verplicht voor reizigers die uit West-Europa arriveren. De deelnemers ontvangen nadere informatie.

Kleding

Er zijn geen speciale kledingvoorschriften. U kunt volstaan met sportieve vrijetijdskleding. De deelnemers ontvangen nadere informatie.

Weer

Onze reisperiode valt in de droge tijd, met een lage vochtigheid en temperaturen rond de 30 ºC op het warmst van de dag en rond de 20 ºC of lager in de nachten. Er zijn tegenwoordig behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Corona-maatregelen

Momenteel gelden wereldwijd maatregelen en verplichtingen voor reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Denkt u hierbij aan maatregelen als een mondkapjesplicht, verplichte PCR-tests, quarantaine of gezondheidsverklaringen. Op sommige bestemmingen worden gevaccineerden al uitgesloten van bijvoorbeeld een test- en/of quarantaineplicht. In de komende periode zullen deze maatregelen nog wijzigen. Wij houden deze voor al onze reizen nauwgezet in de gaten en uiteraard voeren wij onze reizen alleen uit indien dit met de dan geldende maatregelen mogelijk is. Wij informeren onze reizigers bijtijds over de actuele situatie voorafgaand aan de reis. Wilt u meer weten over de regels op de plaats van bestemming? Vraag ons gerust of controleer het reisadvies van Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Grensdocumenten

Uw paspoort dient tenminste tot zes maanden na terugkomst geldig te zijn, dus t/m 8 mei 2022, met twee lege bladzijden, niet noodzakelijk naast elkaar. Een visum is voor deze reis niet nodig.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

In Zuid-Afrika is de munteenheid de rand (ZAR). In Botswana hanteert men de pula (BWP). U heeft weinig geld nodig, want gedurende het grootste deel van de reis is vrijwel alles inclusief in de reissom. In de lodges is het laten wassen van kleding gratis. Alleen de laatste lunch alsmede drankjes in Johannesburg zijn niet inbegrepen.

Entrees

De entreeprijzen en parkgelden conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

CO2-compensatie

Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis via de South Pole Group, dé wereldleider op het gebied van CO2-compensatieprojecten. Meer informatie vindt u hier en op southpole.com.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd.
U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis doorgaat. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk vier weken vóór vertrek. Circa vier weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

Reisgegevens

13-daagse vliegreis
27 oktober t/m 8 november 2021

Reissom

t/m 17 augustus 2021: € 9450
vanaf 18 augustus 2021: € 9600
toeslag eenpersoonskamer: € 1250
NB 1 Er zijn slechts drie eenpersoonskamers beschikbaar voor bovengenoemde toeslag. Extra eenpersoonskamers zijn op aanvraag en tegen een meerprijs.
NB 2 Voor deze reis is onze eenpersoonskamerregeling niet van toepassing. Een kamer delen met een voor u nog onbekende reisgeno(o)t(e) is tijdelijk niet mogelijk.
NB 3 Voor deze reis gelden afwijkende betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zie onder het tabblad 'Praktisch'.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, vliegbelasting, ruimbagage, alle vervoer ter plaatse, panorama-vlucht per helikopter, overnachtingen op basis van volpension minus 1 lunch, kledingwasservice in de lodges, alle drankjes in Botswana m.u.v. buitenlandse premiummerken, reisleiding, gespecialiseerde lokale gidsen, parkgelden, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

1 lunch, drankjes in Johannesburg, buitenlandse premiummerken in Botswana, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 20,- per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 9 / maximum: 18

Reisleiding

drs. Joep Wensing

Contact Labrys Reizen

drs. Dafne Oosten