Exclusieve groepsreis De Okavango-delta

De Okavango-delta • Luxe safari in paradijselijk gebied

  • De reis

  • Programma

  • Vervoer en verblijf

  • Praktisch

Deze reis brengt u naar een van de mooiste en meest ongerepte gebieden op Aarde: de Okavango-delta. In dit deel van Botswana, met zijn waterlopen, eilanden en palmen, gaat een enorme variëteit aan wild al eeuwenlang haar gang. Enkele verspreid liggende luxe lodges maken een ongekende natuurbeleving mogelijk.
De Okavango-rivier bevloeit een uitgestrekt gebied in de verder dorre woestijn van Botswana. Oostelijker vormen rivieren als de Chobe en de machtige Zambezi een schier onuitputtelijke bron van water. Het nationale park Chobe herbergt enorme aantallen olifanten.
We verblijven in kleinschalige, zeer luxe lodges waar u vorstelijk wordt ontvangen en verzorgd. Deze lodges zijn internationaal vermaard en altijd volgeboekt. Zij hebben een beperkte capaciteit en zijn daarom in hun geheel door ons gereserveerd. Het is waarschijnlijk dat we tussentijds kamers terug moeten geven i.v.m. definitieve boekingen door derden. Wie aan de reis wil deelnemen raden we aan om spoedig in te schrijven.

NB Voor meer informatie over de uitvoering van de reis en over de maatregelen en vereisten m.b.t. corona verwijzen we u naar het tabblad ‘Praktisch’.

Reisleiding

De reis staat onder de deskundige leiding van drs. Kees Boele. In Botswana wordt hij bijgestaan door gespecialiseerde lokale gidsen.

drs. Kees Boele

Bioloog, geografie docent, natuurpresentator. Zijn passie is alles wat groeit, bloeit, zwemt, kruipt, loopt en vliegt. Door zijn vele reizen heeft hij een bijna mondiale kennis van flora en fauna opgebouwd. Sinds 2011 werkt hij freelance en verzorgt hij naast reizen voor Labrys o.a. cursussen paleontologie, evolutie en ecologie. Hij wordt ter plekke bijgestaan door zijn vrouw, Annelies van Laarhoven.

dag 1, ma 05-06

Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Johannesburg. Overnachting in de buurt van de luchthaven.

dag 2 en 3, di 06 en wo 07-06

’s Ochtends directe lijnvlucht naar Kasane in het noorden van Botswana. Korte rit naar de Chobe Game Lodge, waar tweemaal wordt overnacht. De enige permanente lodge in het park is gelegen aan de oever van de Chobe-rivier, die hier de grens vormt met Namibië.
De comfortabele kamers hebben alle uitzicht op de rivier en zijn voorzien van een badkamer, privé-terras, airconditioning en thee- en koffiefaciliteiten. Het gebruik van de minibar in de kamer is gratis. Verder zijn er een restaurant, bar, zwembad en bibliotheek. De maaltijden worden veelal geserveerd op het buitenterras. Per safariwagen en met bootjes op de Chobe-rivier verkennen we het zeer wildrijke gebied.

dag 4 t/m 6, do 08 t/m za 10-06

Korte vlucht naar Savute, waar we drie keer overnachten in de Savute Safari Lodge, gelegen in een ongerept deel van Chobe. Het prachtige kleine kamp is opgetrokken uit hout en glas en beschikt over luxe kamers. In het vlakke savannelandschap staat hier en daar een bosje. Het gebied rondom het Savute-kanaal is niet alleen bekend om de vele olifanten, maar ook om de grote aantallen roofdieren. Leeuwen en hyena’s zijn elkaars rivalen. Veel natuurfilms zijn hier opgenomen. Dit is Afrika op z’n best.
U verblijft in een ruime suite die van alle gemakken is voorzien en beschikt over een veranda en zitje. De afternoon-tea en het diner vinden doorgaans plaats naast het zwembad met een fraai uitzicht over de droge bedding van het Savute-kanaal en de – verlichte – waterdrinkplaats.

dag 7 t/m 9, zo 11 t/m di 13-06

Korte vlucht naar Camp Moremi, waar we drie nachten verblijven. Dit rustieke kamp ligt in Moremi Game Reserve aan de oevers van een stroompje dat leidt naar de Xakanaxa-lagune. De luxe, moderne safaritenten beschikken over eigen sanitaire voorzieningen. Elke tent heeft een observatieterras met comfortabele loungestoelen die een goed zicht op de omgeving bieden. Hier vindt u een restaurant, bar en lounge en een groot zonneterras. Ook is er een zwembad en een vuurplaats boven de rivier.
Tijdens game drives en vaartochten ervaren we de stille natuur maar toch vol leven. Er is er kans op het spotten van wilde honden, die elders nauwelijks meer voorkomen en een fascinerend sociaal leven leiden.

dag 10 en 11, wo 14 en do 15-06

Korte vlucht naar Camp Okavango voor twee overnachtingen. Dit is een exclusief tentenkamp in Oost-Afrikaanse stijl, gelegen in het noordelijke deel van de delta op het kleine Nxaragha-eiland. In de schaduw van hoge bomen liggen twaalf ruime, comfortabel ingerichte safaritenten op houten platforms.
Een glazen schuifdeur geeft toegang tot het zitje voor uw tent. Er is een restaurant, lounge, bar, klein zwembad en een speciaal vogelobservatiepunt. Met boten en te voet verkennen we de waterwegen en de omringende eilandjes.

dag 12, vr 16-06

Korte vlucht van Camp Okavango terug naar Kasane. In de loop van de middag vliegen we naar Johannesburg. We gaan naar een passend hotel voor het diner en wat rust. In de late avond directe lijnvlucht naar Amsterdam.

dag 13, za 17-06

Aankomst in Amsterdam.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Johannesburg per KLM. De vluchttijden zijn:
05-06-2023: Amsterdam - Johannesburg, 10.35 - 21.20 uur
16-06-2023: Johannesburg - Amsterdam, 23.10 - 10.15 uur (de volgende dag)
We vliegen met Airlink van Johannesburg naar Kasane en terug. De vluchttijden volgen in de vertrekinformatie.
Voor elke deelnemer is ruimbagage inbegrepen. De deelnemers ontvangen nadere informatie.
NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Zuid-Afrika en Botswana is het even laat als in Nederland.
NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappijen.

Vervoer ter plaatse

Viermaal verzorgen kleine maar moderne vliegtuigjes de reis naar de lodges. In Johannesburg maken we gebruik van een shuttlebusje voor de hoteltransfers. Vanuit de lodges gebruiken we de eigen uitstekende safari-auto’s en bootjes.

Accommodatie

Johannesburg (1 nacht) - Chobe (2 nachten) - Savute (3 nachten) - Moreni (3 nachten) - Okavango (2 nachten)
De kleinschalige lodges waar we overnachten zijn van alle gemakken voorzien. De lodges hebben slechts twaalf kamers of luxe tenten en zijn in elk opzicht fantastisch. We verblijven daar telkens twee of drie nachten. De meeste kamers hebben twee bedden, een dubbel bed is op aanvraag.

Maaltijden

Alle maaltijden zijn inclusief, m.u.v. de lunch op 16 juni. De maaltijden zijn internationaal met Afrikaanse accenten. In de lodges zijn alle dranken m.u.v. buitenlandse premium brands inbegrepen.

Afwijkende betalings- en annuleringsvoorwaarden

De exclusieve lodges in de Okavango zijn internationaal vermaard en altijd volgeboekt. Zij hebben een beperkte capaciteit en zijn daarom in hun geheel door ons gereserveerd. Het is echter waarschijnlijk dat we tussentijds kamers terug moeten geven i.v.m. definitieve boekingen door derden. Wie aan de reis wil deelnemen raden we aan om spoedig in te schrijven.

De betalingsvoorwaarden voor deze reis wijken af van onze algemene annuleringsvoorwaarden.
Bij de totstandkoming van de reisovereenkomst dient binnen 2 weken een aanbetaling van 15% van de totale reissom te worden voldaan. 
Het restant van de reissom dient uiterlijk 02 maart 2023 in het bezit te zijn van Labrys Reizen.
De annuleringskosten zijn als volgt:
- bij annulering t/m 02 maart 2023: de aanbetaling à 15% van de reissom
- bij annulering vanaf 02 maart t/m 06 april 2023: 50% van de reissom
- bij annulering vanaf 07 april 2023: 100% van de reissom
Indien u een afwijkende vlucht of een upgrade wenst komen hierbij eventueel nog de kosten van vooraf volledig betaalde en niet-restitueerbare vluchten. Sommige vluchttarieven zijn alleen beschikbaar indien direct wordt geboekt. Uiteraard gebeurt dit in overleg met Labrys.

Zwaarte van de reis

Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Er wordt niet veel gelopen, maar u moet regelmatig safari-auto’s en kleine bootjes en vliegtuigjes in- en uitstappen.
Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Gezondheid

Voor reizigers uit West-Europa worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis-A aangeraden. De deelnemers ontvangen nadere informatie.

Kleding

Er zijn geen speciale kledingvoorschriften. U kunt volstaan met sportieve vrijetijdskleding. De deelnemers ontvangen nadere informatie.

Reisperiode

Onze reisperiode valt in de droge tijd, met een lage vochtigheid en temperaturen rond de 22 ºC op het warmst van de dag. ’s Nachts kan het behoorlijk afkoelen. Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

Grensdocumenten

Uw paspoort dient tenminste tot zes maanden na terugkomst geldig te zijn, dus t/m 16 januari 2024, met twee lege bladzijden, niet noodzakelijk naast elkaar. Een visum is voor deze reis niet nodig.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

In Zuid-Afrika is de munteenheid de rand (ZAR). In Botswana hanteert men de pula (BWP). U heeft weinig geld nodig, want gedurende het grootste deel van de reis is vrijwel alles inclusief in de reissom. In de lodges is het laten wassen van kleding gratis. Alleen de laatste lunch alsmede drankjes in Johannesburg zijn niet inbegrepen.

Entrees

De entreeprijzen en parkgelden conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

Inschrijving

U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

Doorgaan van de reis

De reis kan doorgang vinden zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt. Voor de uitvoering van de reis staan wij in nauw contact met onze lokale partners. Ook kijken wij hierbij naar de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoals die zijn gepubliceerd op www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen. Bij een ‘groen’ of ‘geel’ reisadvies in de 14 dagen vóór vertrek kan de reis in de regel doorgang vinden. Bij een ‘oranje’ reisadvies kan de reis alleen doorgang vinden indien dit advies op ‘oranje’ staat vanwege corona én het programma zonder grote beperkingen kan worden uitgevoerd. Indien wij de reis veilig en verantwoord kunnen uitvoeren, houden we ons aan de lokale regelgeving en tevens zo veel mogelijk aan de RIVM-richtlijnen. Meer informatie leest u hier.
Mocht de reis geen doorgang kunnen vinden, dan krijgt u als reiziger uw geld terug. Indien de reis alleen doorgang kan vinden met ingrijpende wijzigingen in het programma, behoudt u als reiziger het recht kosteloos te annuleren.
Zuid-Afrika en Botswana zijn geen lid van de EU. U heeft geen recht op kosteloze annulering indien het land 14 dagen of korter vóór vertrek een ‘oranje’ reisadvies heeft vanwege corona en de reis wel op verantwoorde wijze en zonder grote wijzigingen in het programma uitgevoerd kan worden.
De volledige reisvoorwaarden vindt u hier.

Coronamaatregelen

Momenteel gelden wereldwijd regels en verplichtingen voor reizigers om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Denk hierbij aan maatregelen als een ‘coronapas’ (d.w.z. een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve testuitslag), mondkapjesplicht, online registratieformulier of gezondheidsverklaring. Deze maatregelen kunnen wijzigen. Wij houden deze voor al onze reizen in de gaten en informeren onze reizigers voorafgaand aan de reis over de actuele situatie. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het beschikken over de juiste documenten. Wilt u meer weten over de regels op de plaats van bestemming? Stel ons gerust uw vragen of lees het reisadvies van Buitenlandse Zaken: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

CO2-compensatie

Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis via de South Pole Group, dé wereldleider op het gebied van CO2-compensatieprojecten. Meer informatie vindt u hier en op southpole.com.

Reisgegevens

13-daagse vliegreis
5 t/m 17 juni 2023

Reissom

t/m 2 maart 2023: € 10775
vanaf 3 maart 2023: € 10925
toeslag eenpersoonskamer: € 2500
NB 1 Voor deze reis gelden afwijkende betalings- en annuleringsvoorwaarden. Zie hiervoor onder het tabblad 'Praktisch'.
NB 2
Er zijn slechts twee eenpersoonskamers beschikbaar voor bovengenoemde toeslag. Extra eenpersoonskamers zijn op aanvraag en tegen een meerprijs. Voor deze reis is onze eenpersoonskamerregeling niet van toepassing. Dat betekent dat iemand die een tweepersoonskamer wil delen, de toeslag eenpersoonskamer alsnog verschuldigd is indien er geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen.
NB 3 Een groot gedeelte van de reis wordt in dollars betaald. De reissom is gebaseerd op een dollarkoers die gelijk is aan de eurokoers. De reissom kan worden aangepast, indien de koers stijgt of daalt.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, alle vervoer ter plaatse, panoramavlucht per helikopter, volpension minus 1 lunch, kledingwasservice in de lodges, alle drankjes in Botswana m.u.v. buitenlandse premiummerken, reisleiding, gespecialiseerde lokale gidsen, parkgelden, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

1 lunch, drankjes in Johannesburg, buitenlandse premiummerken in Botswana, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 9 / maximum: 18

Reisleiding

drs. Kees Boele

Contact Labrys Reizen

drs. Dafne Oosten