Landhuizen en tuinen in Norfolk
Landhuizen en tuinen in Norfolk
Landhuizen en tuinen in Norfolk

Landhuizen en tuinen in Norfolk

 • Het Engelse platteland ligt bezaaid met karaktervolle landhuizen, de zogenaamde halls en houses. Sommige zijn nog altijd in handen van de families die ze eeuwen geleden lieten bouwen, andere worden inmiddels goed verzorgd door de National Trust. Niet zelden gaan deze architecturale pareltjes vergezeld van al even bijzondere tuinen, die er in het zomerseizoen op hun best bij staan. Het belooft een afwisselende reis te worden met architectuur en natuur, indrukwekkende kathedralen en aandacht voor oude ambachten. Uiteraard slaan we daarbij de traditionele high tea niet over!

 • dag 1, za 29-07

  In de ochtend directe lijnvlucht van Amsterdam naar Norwich, de hoofdstad van de regio Norfolk. Net buiten de stad ligt het Sainsbury Art Center, ontworpen door architect Norman Foster. Het huisvest de collectie van Robert en Lisa Sainsbury, die uiteenloopt van archeologische voorwerpen tot moderne kunst. Ook de beeldentuin wordt alom geprezen. De middag gebruiken we voor twee bezoeken in de stad zelf. De kathedraal van Norwich torent al ruim negenhonderd jaar boven de stad uit. Tijdens een rondleiding horen we meer over de eeuwenlange geschiedenis van de kerk. De Plantation Garden is een gerestaureerde Victoriaanse stadstuin, een bijzonder plekje midden in een drukke stad. Aan het eind van de dag rijden we naar Dunston Hall, een landhuis in Elizabethaanse stijl en ons onderkomen voor deze week.

  dag 2, zo 30-07

  Vandaag staan er twee landhuizen op het programma. Blickling Hall stamt uit 1616 en werd gebouwd op de resten van een eerder huis dat aan Thomas Boleyn toebehoorde. Er wordt gezegd dat de geest van Anna Boleyn, de tweede vrouw van Hendrik VIII, hier nog altijd rondwaart. In het huis zijn vooral het trappenhuis en de bibliotheek bezienswaardig. Aansluitend rijden we door naar Felbrigg Hall, een eveneens zeventiende-eeuws landhuis. De laatste bewoner van het landgoed, Squire Robert Ketton-Cremer, droeg het landhuis inclusief alles erin in 1969 als één geheel over aan de National Trust. Daardoor zijn tussen de originele meubelstukken ook prachtige tekeningen, schilderijen en kunstvoorwerpen te ontdekken. Op beide landgoederen zijn helaas geen rondleidingen mogelijk. U krijgt zelf ruim de gelegenheid om de huizen en de landgoederen te verkennen en zelf uw accenten te plaatsen.

  dag 3, ma 31-07

  Vandaag maken we ons op voor een koninklijke ontvangst: we brengen een bezoek aan Sandringham Estate, een landgoed in bezit van de Britse koninklijke familie. Na een rondleiding door de tuinen kunnen we in eigen tempo de zestiende-eeuwse kerk en natuurlijk het statige landhuis zelf verkennen. We besluiten het bezoek met een high tea inclusief een glas bubbels.

  dag 4, di 01-08

  Holkham Hall, vlak bij de noordkust van Norfolk, is het onderkomen van de Earl of Leicester. Een goede vriend van uw reisleider, Timothy Leese, is tuinontwerper en de bewoner van het tuinhuis. Hij zal ons vandaag welkom heten op het landgoed. Allereerst krijgen we een rondleiding door het hoofdgebouw, dat in neo-Palladiaanse stijl is gebouwd. Na een lunch op het landgoed verkennen we onder leiding van Timothy de ommuurde tuinen, waarna hij ons trakteert op tea and cakes.

  dag 5, wo 02-08

  Dagexcursie naar Cambridge, waar ons een exclusieve rondleiding door de Cardozo Kindersley Workshop wacht. De van oorsprong Nederlandse Ida Lopes Cardozo leidt de Workshop, die gespecialiseerd is in het graveren in steen en behoort tot de beste van Engeland. Deze eeuwenoude Engelse traditie wordt door hen voortgezet en hun werk is op veel plaatsen in het land terug te vinden. Vlakbij ligt het kleine Kettle’s Yard, een historisch huis dat ook de moderne kunstcollectie van Jim en Helen Ede bevat, van schilderijen van David Jones en Joan Miró tot beeldhouwwerk van Constantin Brancusi en Henry Moore. Uiteraard staat ook het Fitzwilliam Museum op het programma met een collectie van wereldfaam.

  dag 6, do 03-07

  Onze laatste dag besteden we aan de kathedraal van Ely, de zetel van de Anglicaanse bisschop. Kenmerkend zijn de achthoekige toren en het prachtige beschilderde plafond. Ook huisvest de kathedraal een museum over glas-in-lood. Na een laatste gezamenlijke lunch vertrekken we naar de luchthaven van Norwich voor de directe lijnvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Norwich en vice versa met KLM. De vluchtgegevens zijn:
  29-07-2023: Amsterdam - Norwich, 09.15 - 09.05 uur
  03-08-2023: Norwich - Amsterdam, 17.20 - 19.15 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Engeland is het één uur vroeger dan in Nederland.
  NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 3 Reist u liever met de boot? U kunt ervoor kiezen om met de boot van Hoek van Holland naar Harwich te varen. Vanuit Harwich reist u met uw eigen auto of per openbaar vervoer naar Norwich. Houd er rekening mee dat u dan al op 28 juli a.s. in Norwich dient aan te komen en derhalve een extra overnachting nodig heeft. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De ritten in Norfolk worden uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. De langste rijtijd (de rit van Norfolk naar Cambridge) bedraagt iets meer dan 1,5 uur. U kunt onderweg natuurlijk genieten van het mooie landschap.

  Hotels

  overnachtingsplaats: Norwich (5 nachten)
  Voor deze reis hebben we gekozen voor een verblijf in het statige Dunston Hall, een monumentaal landhuis iets ten zuiden van Norwich. U mag hier ook gebruikmaken van de spa-faciliteiten.

  Maaltijden

  Alle diners vinden plaats in Dunston Hall. Daarnaast zijn er twee lunches inbegrepen en wordt de groep in Sandringham Estate en Holkham Estate getrakteerd op thee en lekkernijen.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo is deze overal goed te verstaan.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Reisperiode

  Eind juli/begin augustus is een zeer geschikte periode voor een reis door Norfolk. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 21 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). We zijn in Engeland, dus we dienen rekening te houden met een bui.
  Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen naar Engeland dient uw Nederlandse paspoort geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
  NB Sinds de Brexit is het niet langer mogelijk om met een identiteitskaart naar Engeland te reizen.

  Geld

  De Engelse munteenheid is de Britse pond. Pinautomaten zijn in Engeland op een groot aantal plaatsen aanwezig. Het verdient sterk de voorkeur ter plekke geld op te nemen. Bij het opnemen van Brits geld in Nederland wordt een zeer ongunstige koers gehanteerd.
  Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Engeland. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

 • Het Engelse platteland ligt bezaaid met karaktervolle landhuizen, de zogenaamde halls en houses. Sommige zijn nog altijd in handen van de families die ze eeuwen geleden lieten bouwen, andere worden inmiddels goed verzorgd door de National Trust. Niet zelden gaan deze architecturale pareltjes vergezeld van al even bijzondere tuinen, die er in het zomerseizoen op hun best bij staan. Het belooft een afwisselende reis te worden met architectuur en natuur, indrukwekkende kathedralen en aandacht voor oude ambachten. Uiteraard slaan we daarbij de traditionele high tea niet over!

 • dag 1, za 29-07

  In de ochtend directe lijnvlucht van Amsterdam naar Norwich, de hoofdstad van de regio Norfolk. Net buiten de stad ligt het Sainsbury Art Center, ontworpen door architect Norman Foster. Het huisvest de collectie van Robert en Lisa Sainsbury, die uiteenloopt van archeologische voorwerpen tot moderne kunst. Ook de beeldentuin wordt alom geprezen. De middag gebruiken we voor twee bezoeken in de stad zelf. De kathedraal van Norwich torent al ruim negenhonderd jaar boven de stad uit. Tijdens een rondleiding horen we meer over de eeuwenlange geschiedenis van de kerk. De Plantation Garden is een gerestaureerde Victoriaanse stadstuin, een bijzonder plekje midden in een drukke stad. Aan het eind van de dag rijden we naar Dunston Hall, een landhuis in Elizabethaanse stijl en ons onderkomen voor deze week.

  dag 2, zo 30-07

  Vandaag staan er twee landhuizen op het programma. Blickling Hall stamt uit 1616 en werd gebouwd op de resten van een eerder huis dat aan Thomas Boleyn toebehoorde. Er wordt gezegd dat de geest van Anna Boleyn, de tweede vrouw van Hendrik VIII, hier nog altijd rondwaart. In het huis zijn vooral het trappenhuis en de bibliotheek bezienswaardig. Aansluitend rijden we door naar Felbrigg Hall, een eveneens zeventiende-eeuws landhuis. De laatste bewoner van het landgoed, Squire Robert Ketton-Cremer, droeg het landhuis inclusief alles erin in 1969 als één geheel over aan de National Trust. Daardoor zijn tussen de originele meubelstukken ook prachtige tekeningen, schilderijen en kunstvoorwerpen te ontdekken. Op beide landgoederen zijn helaas geen rondleidingen mogelijk. U krijgt zelf ruim de gelegenheid om de huizen en de landgoederen te verkennen en zelf uw accenten te plaatsen.

  dag 3, ma 31-07

  Vandaag maken we ons op voor een koninklijke ontvangst: we brengen een bezoek aan Sandringham Estate, een landgoed in bezit van de Britse koninklijke familie. Na een rondleiding door de tuinen kunnen we in eigen tempo de zestiende-eeuwse kerk en natuurlijk het statige landhuis zelf verkennen. We besluiten het bezoek met een high tea inclusief een glas bubbels.

  dag 4, di 01-08

  Holkham Hall, vlak bij de noordkust van Norfolk, is het onderkomen van de Earl of Leicester. Een goede vriend van uw reisleider, Timothy Leese, is tuinontwerper en de bewoner van het tuinhuis. Hij zal ons vandaag welkom heten op het landgoed. Allereerst krijgen we een rondleiding door het hoofdgebouw, dat in neo-Palladiaanse stijl is gebouwd. Na een lunch op het landgoed verkennen we onder leiding van Timothy de ommuurde tuinen, waarna hij ons trakteert op tea and cakes.

  dag 5, wo 02-08

  Dagexcursie naar Cambridge, waar ons een exclusieve rondleiding door de Cardozo Kindersley Workshop wacht. De van oorsprong Nederlandse Ida Lopes Cardozo leidt de Workshop, die gespecialiseerd is in het graveren in steen en behoort tot de beste van Engeland. Deze eeuwenoude Engelse traditie wordt door hen voortgezet en hun werk is op veel plaatsen in het land terug te vinden. Vlakbij ligt het kleine Kettle’s Yard, een historisch huis dat ook de moderne kunstcollectie van Jim en Helen Ede bevat, van schilderijen van David Jones en Joan Miró tot beeldhouwwerk van Constantin Brancusi en Henry Moore. Uiteraard staat ook het Fitzwilliam Museum op het programma met een collectie van wereldfaam.

  dag 6, do 03-07

  Onze laatste dag besteden we aan de kathedraal van Ely, de zetel van de Anglicaanse bisschop. Kenmerkend zijn de achthoekige toren en het prachtige beschilderde plafond. Ook huisvest de kathedraal een museum over glas-in-lood. Na een laatste gezamenlijke lunch vertrekken we naar de luchthaven van Norwich voor de directe lijnvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Norwich en vice versa met KLM. De vluchtgegevens zijn:
  29-07-2023: Amsterdam - Norwich, 09.15 - 09.05 uur
  03-08-2023: Norwich - Amsterdam, 17.20 - 19.15 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Engeland is het één uur vroeger dan in Nederland.
  NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 3 Reist u liever met de boot? U kunt ervoor kiezen om met de boot van Hoek van Holland naar Harwich te varen. Vanuit Harwich reist u met uw eigen auto of per openbaar vervoer naar Norwich. Houd er rekening mee dat u dan al op 28 juli a.s. in Norwich dient aan te komen en derhalve een extra overnachting nodig heeft. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De ritten in Norfolk worden uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. De langste rijtijd (de rit van Norfolk naar Cambridge) bedraagt iets meer dan 1,5 uur. U kunt onderweg natuurlijk genieten van het mooie landschap.

  Hotels

  overnachtingsplaats: Norwich (5 nachten)
  Voor deze reis hebben we gekozen voor een verblijf in het statige Dunston Hall, een monumentaal landhuis iets ten zuiden van Norwich. U mag hier ook gebruikmaken van de spa-faciliteiten.

  Maaltijden

  Alle diners vinden plaats in Dunston Hall. Daarnaast zijn er twee lunches inbegrepen en wordt de groep in Sandringham Estate en Holkham Estate getrakteerd op thee en lekkernijen.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo is deze overal goed te verstaan.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Reisperiode

  Eind juli/begin augustus is een zeer geschikte periode voor een reis door Norfolk. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 21 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). We zijn in Engeland, dus we dienen rekening te houden met een bui.
  Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen naar Engeland dient uw Nederlandse paspoort geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
  NB Sinds de Brexit is het niet langer mogelijk om met een identiteitskaart naar Engeland te reizen.

  Geld

  De Engelse munteenheid is de Britse pond. Pinautomaten zijn in Engeland op een groot aantal plaatsen aanwezig. Het verdient sterk de voorkeur ter plekke geld op te nemen. Bij het opnemen van Brits geld in Nederland wordt een zeer ongunstige koers gehanteerd.
  Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland, zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Engeland. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

Reisleiding

De reis zal inhoudelijk worden geleid door kunsthistoricus drs. Robert-Jan Muller.

drs. Robert-Jan Muller

drs. Robert-Jan Muller

Kunsthistoricus. Hij publiceert over moderne en hedendaagse kunst in onder meer Museumtijdschrift. Hij is erelid van AICA Nederland, de Internationale Vereniging van Kunstcritici en internationaal actief in het AICA Fellowship fund Committee. Leidde al vele kunstreizen.

Reisgegevens

6-daagse vliegreis
29 juli t/m 3 augustus 2023

Reissom

t/m 16 mei 2023: € 2325
vanaf 17 mei 2023: € 2475
toeslag eenpersoonskamer: € 230

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, 2 lunches, alle diners, 1 high tea, 1 tea & cakes, reisleiding, lokale gidsen, gebruik audiosysteem, entrees, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

overige lunches, drankjes, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

Elianne Visser MA

Labrys Reizen - 024-382 21 10 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
©2022 Labrys Reizen