Wandelen met Nietzsche in Noord-Italië
Wandelen met Nietzsche in Noord-Italië
Wandelen met Nietzsche in Noord-Italië

Wandelen met Nietzsche in Noord-Italië

 • De filosoof Friedrich Nietzsche (1844-1900) verbleef na zijn vervroegde pensionering bij voorkeur op plaatsen die de beste condities boden voor zijn zwakke gezondheid. Hij vond die plekken vooral in Noord-Italië. Op deze reis volgen we de sporen van Nietzsche in de tijd dat hij zijn boek Morgenröthe (Ochtendgloren) schreef. Hij verbleef regelmatig in Venetië bij zijn vriend en persoonlijke secretaris, de componist Peter Gast (pseudoniem van Heinrich Köselitz). Op weg naar Venetië bezoeken we een aantal bijzondere plaatsen waar hij kort verbleef: Riva del Garda, Verona, Recoaro en Vicenza. Behalve de plekken die aan zijn bezoek verbonden zijn, bekijken we enkele hoogtepunten van architectuur en kunst. Uw reisleider geeft tijdens de reis colleges over Nietzsche’s denken en zijn boek Morgenröthe. Omdat Nietzsche een fervent wandelaar was, zullen we op verschillende plaatsen mooie wandelingen maken. Het is een bijzondere ervaring om de gedachten van de filosoof te lezen in het landschap waarin ze ontstonden.

 • dag 1, vr 20-10

  Vertrek in de avond voor de treinreis van Amsterdam naar Rovereto.

  dag 2, za 21-10

  Aankomst in Rovereto en transfer naar Riva del Garda. Hier verblijven we de eerste twee nachten. We maken een eerste wandeling, onder andere door de Via F. Nietzsche, en komen langs de plaats waar Nietzsche verbleef tijdens zijn bezoek aan deze stad. Hier begon hij aan zijn boek Morgenröthe.

  dag 3, zo 22-10

  Vandaag maken we een echte Nietzsche-wandeling in de schitterende omgeving van Riva del Garda. Aan het eind van de middag volgt een college van uw reisleider. Op een van de dagen in Riva gebruiken we ons diner in het hotel waar Nietzsche ook verbleef en waar nog een en ander aan hem herinnert.

  dag 4, ma 23-10

  In Verona zien we de door Goethe en Nietzsche geprezen Giusti-tuin, van waaruit we een prachtig uitzicht over de stad van Romeo en Julia hebben. We maken een mooie wandeling door de binnenstad met de Romeinse arena en vele bijzondere kerken en palazzi. Aan het eind van de middag rijden we door naar Gazzo, waar we viermaal overnachten.

  dag 5, di 24-10

  Vandaag staat Vicenza op het programma. De binnenstad is prachtig en heerlijk rustig in vergelijking met Padua en Verona. Het is de stad van Palladio, de vijftiende-eeuwse architect, en we zullen dan ook veel gebouwen van zijn hand zien. De middag is ter vrije besteding.

  dag 6, wo 25-10

  Nietzsche is nooit in Padua geweest, maar hij zag zichzelf graag op één lijn met Galilei, Padua’s beroemdste geleerde. Bovendien de stad is te bijzonder om aan voorbij te gaan. In Padua wandelen we langs de Eremitani-kerk, de universiteit met de aula en het anatomisch theater, en het Palazzo della Ragione. Dit paleis is een interessant gebouw, zowel historisch als architectonisch. ‘s Middags zien we de Scrovegni-kapel met de beroemde fresco’s van Giotto. Na het diner rijden we terug naar ons hotel in Gazzo.

  dag 7, do 26-10

  We maken een dagexcursie naar Recoaro. Hier verbleef Nietzsche ruim twee maanden. We zien de thermen, met een plaquette waarop Nietzsche’s bezoek wordt vermeld, en het hotel waar hij verbleef. Hier lunchen we gezamenlijk. In de prachtige omgeving ondernemen we een lange wandeling, zoals de filosoof ze graag maakte.

  dag 8 en 9, vr 27-10 en za 28-10

  We reizen naar Venetië voor de laatste twee overnachtingen. Hier wandelen we langs plekken waar Nietzsche heeft gewoond of waarover hij schrijft. Uiteraard zullen we ook de belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië niet overslaan.

  dag 10, zo 29-10

  Na een vrije ochtend vertrekken we in de loop van de middag per nachttrein naar Amsterdam.

  dag 11, ma 30-10

  In de ochtend aankomst in Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van een comfortabele treinreis van Amsterdam naar Rovereto en van Venetië naar Amsterdam. Op beide verbindingen is één overstap nodig.
  De treintijden zijn (onder voorbehoud van wijzigingen):
  20-10-2023: Amsterdam - Innsbruck Hbf, 19.30 - 09.14 uur (aankomst op 21-10)
  21-10-2023: Innsbruck Hbf - Rovereto, 11.24 - 14.17 uur
  29-10-2023: Venetië Santa Lucia - Innsbruck Hbf, 13.35 - 18.36 uur
  29-10-2023: Innsbruck Hbf - Amsterdam Centraal, 20.44 - 09.59 uur (aankomst op 30-10)
  NB 1 U kunt ook opstappen in Utrecht Centraal of Arnhem. U ontvangt dan echter geen restitutie voor het niet gebruikte deel van het traject.
  NB 2 We hebben treintickets gereserveerd in de tweede klasse. Tickets in de eerste klasse zijn op aanvraag ook beschikbaar. Geef deze wens bij boeking aan.
  NB 3 Voor de nachttrein gaan we uit van driepersoonscouchettes. U wordt ingedeeld met andere reizigers. Tegen een toeslag is het mogelijk om een andere coupé te boeken:
  tweepersoons slaapcabine: € 150 p.p. (beperkte beschikbaarheid);
  eenpersoons slaapcabine: € 285 p.p. (beperkte beschikbaarheid);
  couchette voor tweepersoonsgebruik: € 115 p.p.;
  couchette voor eenpersoonsgebruik: € 465 p.p.
  Slaapcabines met privédouche/wc zijn niet meer beschikbaar.
  NB 5 Op verzoek te boeken als vliegreis. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De rondreis door Noord-Italië wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. We proberen te lange rijtijden te vermijden door onderweg excursies in te plannen. Hierdoor zit u nooit lang achter elkaar in de touringcar.

  Hotels

  Overnachtingsplaatsen: Riva del Garda (2 nachten) - Gazzo (4 nachten) - Venetië (2 nachten)
  We maken in alle drie de steden gebruik van centraal gelegen en comfortabele viersterrenhotels.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn alle diners inbegrepen bij de reissom. De helft van de diners vindt plaats in het hotel. Voor de andere avonden kiezen we een lokaal restaurant. De lunches zijn op eigen gelegenheid.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Er wordt tijdens deze reis meer gewandeld dan u wellicht gewend bent van onze andere reizen. Het dragen van geschikt schoeisel is dan ook belangrijk. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  In de regel kan het water uit de kraan gedronken worden. Men wordt er niet ziek van, maar het is niet overal even lekker vanwege de toevoeging van een behoorlijke hoeveelheid chloor. Het beste kunt u plastic flessen water kopen, acqua naturale. In grote steden ziet u vaak fonteintjes (fontanelle) op straat, soms met het opschrift acqua potabile (drinkbaar water). Wij raden aan om een hervulbaar flesje mee te nemen, zodat u deze bij de fontanelle kunt bijvullen en er niet steeds plastic flesjes water gekocht hoeven te worden.

  Reisperiode

  Oktober is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door Noord-Italië. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam; het kan nog warm zijn, maar de zomerhitte is voorbij. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 13-19 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.
  De reis vindt deels in de herfstvakantie plaats. Om deze reden kan het bij populaire bezienswaardigheden drukker zijn dan gemiddeld. Waar mogelijk bezoeken wij deze plaatsen zo vroeg moeilijk op de dag om piekdrukte te vermijden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

  Geld

  Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

 • De filosoof Friedrich Nietzsche (1844-1900) verbleef na zijn vervroegde pensionering bij voorkeur op plaatsen die de beste condities boden voor zijn zwakke gezondheid. Hij vond die plekken vooral in Noord-Italië. Op deze reis volgen we de sporen van Nietzsche in de tijd dat hij zijn boek Morgenröthe (Ochtendgloren) schreef. Hij verbleef regelmatig in Venetië bij zijn vriend en persoonlijke secretaris, de componist Peter Gast (pseudoniem van Heinrich Köselitz). Op weg naar Venetië bezoeken we een aantal bijzondere plaatsen waar hij kort verbleef: Riva del Garda, Verona, Recoaro en Vicenza. Behalve de plekken die aan zijn bezoek verbonden zijn, bekijken we enkele hoogtepunten van architectuur en kunst. Uw reisleider geeft tijdens de reis colleges over Nietzsche’s denken en zijn boek Morgenröthe. Omdat Nietzsche een fervent wandelaar was, zullen we op verschillende plaatsen mooie wandelingen maken. Het is een bijzondere ervaring om de gedachten van de filosoof te lezen in het landschap waarin ze ontstonden.

 • dag 1, vr 20-10

  Vertrek in de avond voor de treinreis van Amsterdam naar Rovereto.

  dag 2, za 21-10

  Aankomst in Rovereto en transfer naar Riva del Garda. Hier verblijven we de eerste twee nachten. We maken een eerste wandeling, onder andere door de Via F. Nietzsche, en komen langs de plaats waar Nietzsche verbleef tijdens zijn bezoek aan deze stad. Hier begon hij aan zijn boek Morgenröthe.

  dag 3, zo 22-10

  Vandaag maken we een echte Nietzsche-wandeling in de schitterende omgeving van Riva del Garda. Aan het eind van de middag volgt een college van uw reisleider. Op een van de dagen in Riva gebruiken we ons diner in het hotel waar Nietzsche ook verbleef en waar nog een en ander aan hem herinnert.

  dag 4, ma 23-10

  In Verona zien we de door Goethe en Nietzsche geprezen Giusti-tuin, van waaruit we een prachtig uitzicht over de stad van Romeo en Julia hebben. We maken een mooie wandeling door de binnenstad met de Romeinse arena en vele bijzondere kerken en palazzi. Aan het eind van de middag rijden we door naar Gazzo, waar we viermaal overnachten.

  dag 5, di 24-10

  Vandaag staat Vicenza op het programma. De binnenstad is prachtig en heerlijk rustig in vergelijking met Padua en Verona. Het is de stad van Palladio, de vijftiende-eeuwse architect, en we zullen dan ook veel gebouwen van zijn hand zien. De middag is ter vrije besteding.

  dag 6, wo 25-10

  Nietzsche is nooit in Padua geweest, maar hij zag zichzelf graag op één lijn met Galilei, Padua’s beroemdste geleerde. Bovendien de stad is te bijzonder om aan voorbij te gaan. In Padua wandelen we langs de Eremitani-kerk, de universiteit met de aula en het anatomisch theater, en het Palazzo della Ragione. Dit paleis is een interessant gebouw, zowel historisch als architectonisch. ‘s Middags zien we de Scrovegni-kapel met de beroemde fresco’s van Giotto. Na het diner rijden we terug naar ons hotel in Gazzo.

  dag 7, do 26-10

  We maken een dagexcursie naar Recoaro. Hier verbleef Nietzsche ruim twee maanden. We zien de thermen, met een plaquette waarop Nietzsche’s bezoek wordt vermeld, en het hotel waar hij verbleef. Hier lunchen we gezamenlijk. In de prachtige omgeving ondernemen we een lange wandeling, zoals de filosoof ze graag maakte.

  dag 8 en 9, vr 27-10 en za 28-10

  We reizen naar Venetië voor de laatste twee overnachtingen. Hier wandelen we langs plekken waar Nietzsche heeft gewoond of waarover hij schrijft. Uiteraard zullen we ook de belangrijkste bezienswaardigheden van Venetië niet overslaan.

  dag 10, zo 29-10

  Na een vrije ochtend vertrekken we in de loop van de middag per nachttrein naar Amsterdam.

  dag 11, ma 30-10

  In de ochtend aankomst in Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van een comfortabele treinreis van Amsterdam naar Rovereto en van Venetië naar Amsterdam. Op beide verbindingen is één overstap nodig.
  De treintijden zijn (onder voorbehoud van wijzigingen):
  20-10-2023: Amsterdam - Innsbruck Hbf, 19.30 - 09.14 uur (aankomst op 21-10)
  21-10-2023: Innsbruck Hbf - Rovereto, 11.24 - 14.17 uur
  29-10-2023: Venetië Santa Lucia - Innsbruck Hbf, 13.35 - 18.36 uur
  29-10-2023: Innsbruck Hbf - Amsterdam Centraal, 20.44 - 09.59 uur (aankomst op 30-10)
  NB 1 U kunt ook opstappen in Utrecht Centraal of Arnhem. U ontvangt dan echter geen restitutie voor het niet gebruikte deel van het traject.
  NB 2 We hebben treintickets gereserveerd in de tweede klasse. Tickets in de eerste klasse zijn op aanvraag ook beschikbaar. Geef deze wens bij boeking aan.
  NB 3 Voor de nachttrein gaan we uit van driepersoonscouchettes. U wordt ingedeeld met andere reizigers. Tegen een toeslag is het mogelijk om een andere coupé te boeken:
  tweepersoons slaapcabine: € 150 p.p. (beperkte beschikbaarheid);
  eenpersoons slaapcabine: € 285 p.p. (beperkte beschikbaarheid);
  couchette voor tweepersoonsgebruik: € 115 p.p.;
  couchette voor eenpersoonsgebruik: € 465 p.p.
  Slaapcabines met privédouche/wc zijn niet meer beschikbaar.
  NB 5 Op verzoek te boeken als vliegreis. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De rondreis door Noord-Italië wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. We proberen te lange rijtijden te vermijden door onderweg excursies in te plannen. Hierdoor zit u nooit lang achter elkaar in de touringcar.

  Hotels

  Overnachtingsplaatsen: Riva del Garda (2 nachten) - Gazzo (4 nachten) - Venetië (2 nachten)
  We maken in alle drie de steden gebruik van centraal gelegen en comfortabele viersterrenhotels.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn alle diners inbegrepen bij de reissom. De helft van de diners vindt plaats in het hotel. Voor de andere avonden kiezen we een lokaal restaurant. De lunches zijn op eigen gelegenheid.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Er wordt tijdens deze reis meer gewandeld dan u wellicht gewend bent van onze andere reizen. Het dragen van geschikt schoeisel is dan ook belangrijk. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  In de regel kan het water uit de kraan gedronken worden. Men wordt er niet ziek van, maar het is niet overal even lekker vanwege de toevoeging van een behoorlijke hoeveelheid chloor. Het beste kunt u plastic flessen water kopen, acqua naturale. In grote steden ziet u vaak fonteintjes (fontanelle) op straat, soms met het opschrift acqua potabile (drinkbaar water). Wij raden aan om een hervulbaar flesje mee te nemen, zodat u deze bij de fontanelle kunt bijvullen en er niet steeds plastic flesjes water gekocht hoeven te worden.

  Reisperiode

  Oktober is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door Noord-Italië. De temperatuur is doorgaans zeer aangenaam; het kan nog warm zijn, maar de zomerhitte is voorbij. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 13-19 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.
  De reis vindt deels in de herfstvakantie plaats. Om deze reden kan het bij populaire bezienswaardigheden drukker zijn dan gemiddeld. Waar mogelijk bezoeken wij deze plaatsen zo vroeg moeilijk op de dag om piekdrukte te vermijden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

  Geld

  Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

Reisleiding

De reis wordt geleid door prof. dr. Paul van Tongeren. Hij was hoogleraar wijsgerige ethiek in Nijmegen en Leuven. Eerder leidde hij al filosofiereizen rond Kierkegaard en Nietzsche naar Denemarken, Duitsland, Zwitserland en Italië. Gedurende de hele reis is er bovendien een organisatorisch begeleider bij de groep.

prof. dr. Paul van Tongeren

prof. dr. Paul van Tongeren

Denker des Vaderlands van 2021 tot 2023 en emeritus hoogleraar wijsgerige ethiek in Nijmegen en Leuven. Hij is gespecialiseerd in de filosofie van de negentiende eeuw in Duitsland en begeleidde verschillende reizen naar Italië, Zwitserland en Duitsland.

Reisgegevens

11-daagse treinreis
20 t/m 30 oktober 2023
NB Op verzoek te boeken als vliegreis. Zie hiervoor het kopje ‘vervoer’.

Reissom

t/m 25 juli 2023: € 2795
vanaf 26 juli 2023: € 2945
toeslag eenpersoonskamer: € 330
NB1 De treinreis is gebaseerd op een couchette voor driepersoonsgebruik. U wordt ingedeeld met andere reizigers. Tegen een toeslag is het mogelijk om een andere coupé te boeken. Zie hiervoor het kopje ‘vervoer’.
NB2 Voor deze reis is onze eenpersoonskamerregeling niet van toepassing. Dat betekent dat wie indeling op een gedeelde tweepersoonshotelkamer wenst, de toeslag eenpersoonskamer verschuldigd is, indien er geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen.
NB3 De eenpersoonskamers in de hotels zijn tweepersoonskamers voor alleengebruik.

Inclusief

treinreis op basis van driepersoonscouchettes, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, alle diners, reisleiding, organisatorische begeleiding, lokale gidsen, colleges, gebruik audiosysteem, entrees, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

lunches, drankjes, fooien, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

Jedidjah Arentsen MA

Labrys Reizen - 024-382 21 10 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
©2022 Labrys Reizen