Nice en de Côte d'Azur
Nice en de Côte d'Azur
Nice en de Côte d'Azur

Nice en de Côte d'Azur

 • Deze reis is volgeboekt. Desgewenst kunt u op de wachtlijst gezet worden. Ook indien u een bericht wilt ontvangen als deze reis nogmaals wordt aangeboden, kunt u dit doorgeven.

  Met haar azuurblauwe water en schilderachtige baaien spreekt de Côte d’Azur tot de verbeelding. De kust is mondain en lonkt naar de jetset uit de hele wereld. Daarachter ligt een heuvelachtig landschap, dat varieert van lieflijk tot woest: van weelderige bloementuinen tot ruige bergtoppen, met daartussen smalle, diepe valleien.
  Rijke Fransen, maar ook buitenlanders zoals Russen en Engelsen, vestigden zich in Nice en omgeving vanwege het milde klimaat. Ook kunstenaars ontdekten de mooie kustplaatsen al in de negentiende eeuw; zij trokken hier met name in de winter naartoe om het Parijse stadsleven te ontvluchten. In de twintigste eeuw vestigden Picasso, Matisse en Chagall zich aan de Côte d’Azur. Tijdens deze reis zien we werken van hun hand naast schilderingen van Jean Cocteau en Fernand Léger. En dat alles tegen de achtergrond van een zeer fraaie omgeving!

 • dag 1, za 18-02

  We vliegen ‘s middag van Amsterdam naar Nice, dat wel de Koningin van de Côte d’Azur genoemd wordt. Na aankomst maken we een eerste verkennende stadswandeling door de levendige binnenstad met haar kronkelige straatjes en pastelkleurige gevels. We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner in de oude haven van Nice.

  dag 2, zo 19-02

  Verdere verkenning te voet. De Russisch-orthodoxe kerk is een van de oudste en grootste van West-Europa. Ze werd gebouwd voor de vele Russische vorsten die in Nice overwinterden, en ter herinnering aan de tsarenzoon die er stierf. De Promenade des Anglais langs het strand herinnert aan de tijd dat de Engelsen hier vanwege het milde klimaat in groten getale woonden. Nog steeds ademt dit deel van de stad een negentiende-eeuwse grandeur uit. We bezoeken de Villa Masséna, een neoclassicistische parel uit de hoogtijdagen van de belle époque, en werpen uiteraard een blik op het ernaast gelegen, beroemde Hotel Negresco.

  dag 3, ma 20-02

  ‘s Ochtends bezoeken we het Musée Matisse in de historische wijk Cimiez. De rijke collectie van de kunstenaar, die door hem zelf en zijn erfgenamen aan de stad Nice werd geschonken, is sinds 1963 in de historische Villa des Arènes gehuisvest en in de loop der jaren continu uitgebreid. Naast de nagenoeg grootste verzameling werken van de kunstenaar bevat de collectie ook meubels en objecten die Matisse in zijn atelier gebruikte als inspiratie of decor. De middag is ter vrije besteding. U kunt desgewenst een van de vele musea bezoeken, zoals het Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain (MAMAC), met onder meer werk van Niki de Saint Phalle en Yves Klein; het Musée des Beaux-Arts; het Musée de l’Art Naïf; of het in een fraai barokpaleis gevestigde Palais Lascaris. Ook kunt u natuurlijk gewoon nog wat rondstruinen door de stad.

  dag 4, di 21-02

  We rijden in de ochtend naar het schiereiland Saint-Jean-Cap-Ferrat. We bezoeken de Villa Ephrussi de Rothschild, een statige villa die omringd wordt door negen thematisch aangelegde tuinen. De bouw werd in 1907 in gang gezet door opdrachtgeefster Béatrice Rothschild. De villa kenmerkt zich door meerdere stijlen. Toscaanse renaissancepaleizen vormden een inspiratie voor het interieur en de façaden, maar ook Moorse invloeden zijn in het ontwerp te herleiden. Gelegen op het hoogste punt van het schiereiland bieden de tuinen van de villa een prachtig panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee. Een korte mooie wandeling brengt ons vervolgens naar de Villa Kérylos in Beaulieu. Deze werd in neo-Griekse stijl gebouwd voor de archeoloog Theodore Reinach, naar het model van oude paleizen op het eiland Delos. Binnen ontdekken we ook Romeinse, Pompejaanse en Egyptische invloeden, naast minutieus nagemaakte Griekse meubels en modern comfort. Reinachs vrouw Fanny was een nicht van de Ephrussi’s, wier villa we zojuist bezochten. Zij waren zo gecharmeerd van deze residentie en de omgeving dat ze besloten hier ook zelf een villa te laten bouwen. We rijden terug via de Corniches, met een adembenemend uitzicht over zee en rotsen, en maken nog een korte stop bij La Turbie, een groots monument uit de Romeinse tijd.

  dag 5, wo 22-02

  We bezoeken in Cagnes-sur-Mer het idyllische Musée Renoir. Deze schilder woonde sinds 1908 in dit speciaal voor de familie gebouwde huis met twee ateliers, omringd door een prachtig landgoed met zicht op de zee en de Cap d’Antibes. Aansluitend bezoeken we het betoverende kunstenaarsstadje Saint-Paul-de-Vence. Al lopend over de stadsmuren heeft u een prachtig uitzicht over de omringende heuvels, de zee en de bergen. Op het plaatselijke kerkhof ligt Marc Chagall begraven. In het nabijgelegen Vence bezoeken we de bekende Chapelle du Rosaire, die werd ontworpen en beschilderd door Matisse.

  dag 6, do 23-02

  We vertrekken per touringcar richting Menton, door de Franse kunstenaar Jean Cocteau de parel van Frankrijk genoemd. En route bezoeken we de kapel die hij in Villefranche-sur-Mer beschilderde. Na de schenking van een groot aantal van zijn werken door de verzamelaar Severin Wundermann, opende in 2011 een nieuw museum, ontworpen door de Franse architect Rudy Riciotti, zijn deuren. Het adembenemende gebouw liep echter in 2018 hevige waterschade op; een datum voor de heropening is nog niet bekend. De werken van Cocteau zijn tijdelijk te zien in het oude bolwerk in de haven, het Bastion Jean Cocteau, dat oorspronkelijk door de kunstenaar werd ingericht als museum. We bezichtigen ook de door hem gedecoreerde trouwzaal, mits toegankelijk. In Èze wagen we een kleine klim naar de magnifiek gelegen exotische tuin, die zelfs in de winter de moeite waard is om te bezoeken.

  dag 7, vr 24-02

  De dag staat in het teken van twee grote kunstenaars die zich beiden op latere leeftijd aan de Côte d’Azur vestigden: Fernand Léger en Pablo Picasso. We beginnen in Biot, waar in 1960 het eerste monografische museum aan de Côte d’Azur werd geopend ter nagedachtenis van de moderne schilder Fernand Léger werd geopend. Het werk van Léger leidt ons rechtstreeks naar zijn vriend Pablo Picasso, die in Vallauris vanaf de zomer van 1947 werkte in een keramisch atelier. Picasso vervaardigde hier duizenden objecten in keramiek, die we in het intieme Musée Picasso de Vallauris bezichtigen. Vallauris behalve om zijn keramiek ook bekend om Picasso’s monumentale schildering Oorlog en Vrede in de Église Sainte-Anne die we tevens bezoeken. We zetten de reis voort naar het nabijgelegen Antibes. In het oude centrum van het havenstadje is gelegenheid voor een lunch. Vervolgens wandelen we samen naar Chateau Grimaldi, waar Picasso tevens een productieve periode beleefde en het pittoreske kuststadje een bijzondere collectie schonk. Inmiddels toont het museum een grote en gevarieerde collectie van Picasso’s schilder- en tekenwerk.
  We sluiten de laatste avond af met een gezamenlijk diner.

  dag 8, za 25-02

  Het kleine Marc Chagall-museum is een feest van kleuren. Het droeg tot een paar jaar geleden de naam Musée du Message Biblique. Hier is een belangrijk deel van het Bijbelse werk van Chagall te zien. De kern van de collectie wordt gevormd door zeventien schilderijen met oudtestamentische onderwerpen, waarvan er vijf aan het Hooglied gewijd zijn. ‘s Middags transfer naar de luchthaven van Nice voor onze directe lijnvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Nice v.v. met KLM. De vluchtgegevens zijn:
  18-02-2023: Amsterdam - Nice, 14.20 - 16.25 uur
  25-02-2023: Nice - Amsterdam, 16.55 - 19.00 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 2 Zoals u ongetwijfeld uit de media heeft vernomen, wordt per 1 januari 2023 de vliegbelasting voor alle reizigers vertrekken vanaf een Nederlandse luchthaven verhoogd. Deze nieuwe belasting geldt ook voor door ons reeds geboekte vliegtickets en is daarmee ook op deze reis van toepassing. De vliegbelasting stijgt van € 7,95 naar € 26,43 per persoon. Dit verschil à € 18,48 per persoon wordt u bij boeking in rekening gebracht.
  NB 3 Reist u liever per trein? Met vertrek vanuit Amsterdam bedraagt de reisduur naar Nice circa 10 uur. Houd rekening met ten minste één overstap en twee extra overnachtingen in Nice om geen programmaonderdelen te missen. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De transfers en excursies buiten Nice worden uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. In de stad zelf doen we veel te voet.

  Hotel

  In Nice overnachten we in het viersterrenhotel Excelsior, gevestigd in een fraai historisch gebouw en op een steenworp afstand van het oude centrum met zijn voetgangersgebied en de Promenade des Anglais.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn vier diners inbegrepen bij de reissom. We eten in lokale restaurants. De overige maaltijden zijn op eigen gelegenheid.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo is deze overal goed te verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reizen worden met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven en u om de bezienswaardigheden rustig te bekijken.
  Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

  Gezondheid

  Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel of als er bij een kraan een bordje met het opschrift Eau non potable (’Geen drinkwater’) is aangebracht, kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

  Reisperiode

  De tweede helft van februari is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis aan de Zuid-Franse kust. De natuur ontluikt langzaam, maar het is nog aangenaam koel. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 11 ºC. ’s Avonds kan het behoorlijk afkoelen (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
  NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

  Geld

  Frankrijk maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

   

 • Deze reis is volgeboekt. Desgewenst kunt u op de wachtlijst gezet worden. Ook indien u een bericht wilt ontvangen als deze reis nogmaals wordt aangeboden, kunt u dit doorgeven.

  Met haar azuurblauwe water en schilderachtige baaien spreekt de Côte d’Azur tot de verbeelding. De kust is mondain en lonkt naar de jetset uit de hele wereld. Daarachter ligt een heuvelachtig landschap, dat varieert van lieflijk tot woest: van weelderige bloementuinen tot ruige bergtoppen, met daartussen smalle, diepe valleien.
  Rijke Fransen, maar ook buitenlanders zoals Russen en Engelsen, vestigden zich in Nice en omgeving vanwege het milde klimaat. Ook kunstenaars ontdekten de mooie kustplaatsen al in de negentiende eeuw; zij trokken hier met name in de winter naartoe om het Parijse stadsleven te ontvluchten. In de twintigste eeuw vestigden Picasso, Matisse en Chagall zich aan de Côte d’Azur. Tijdens deze reis zien we werken van hun hand naast schilderingen van Jean Cocteau en Fernand Léger. En dat alles tegen de achtergrond van een zeer fraaie omgeving!

 • dag 1, za 18-02

  We vliegen ‘s middag van Amsterdam naar Nice, dat wel de Koningin van de Côte d’Azur genoemd wordt. Na aankomst maken we een eerste verkennende stadswandeling door de levendige binnenstad met haar kronkelige straatjes en pastelkleurige gevels. We sluiten de dag af met een gezamenlijk diner in de oude haven van Nice.

  dag 2, zo 19-02

  Verdere verkenning te voet. De Russisch-orthodoxe kerk is een van de oudste en grootste van West-Europa. Ze werd gebouwd voor de vele Russische vorsten die in Nice overwinterden, en ter herinnering aan de tsarenzoon die er stierf. De Promenade des Anglais langs het strand herinnert aan de tijd dat de Engelsen hier vanwege het milde klimaat in groten getale woonden. Nog steeds ademt dit deel van de stad een negentiende-eeuwse grandeur uit. We bezoeken de Villa Masséna, een neoclassicistische parel uit de hoogtijdagen van de belle époque, en werpen uiteraard een blik op het ernaast gelegen, beroemde Hotel Negresco.

  dag 3, ma 20-02

  ‘s Ochtends bezoeken we het Musée Matisse in de historische wijk Cimiez. De rijke collectie van de kunstenaar, die door hem zelf en zijn erfgenamen aan de stad Nice werd geschonken, is sinds 1963 in de historische Villa des Arènes gehuisvest en in de loop der jaren continu uitgebreid. Naast de nagenoeg grootste verzameling werken van de kunstenaar bevat de collectie ook meubels en objecten die Matisse in zijn atelier gebruikte als inspiratie of decor. De middag is ter vrije besteding. U kunt desgewenst een van de vele musea bezoeken, zoals het Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain (MAMAC), met onder meer werk van Niki de Saint Phalle en Yves Klein; het Musée des Beaux-Arts; het Musée de l’Art Naïf; of het in een fraai barokpaleis gevestigde Palais Lascaris. Ook kunt u natuurlijk gewoon nog wat rondstruinen door de stad.

  dag 4, di 21-02

  We rijden in de ochtend naar het schiereiland Saint-Jean-Cap-Ferrat. We bezoeken de Villa Ephrussi de Rothschild, een statige villa die omringd wordt door negen thematisch aangelegde tuinen. De bouw werd in 1907 in gang gezet door opdrachtgeefster Béatrice Rothschild. De villa kenmerkt zich door meerdere stijlen. Toscaanse renaissancepaleizen vormden een inspiratie voor het interieur en de façaden, maar ook Moorse invloeden zijn in het ontwerp te herleiden. Gelegen op het hoogste punt van het schiereiland bieden de tuinen van de villa een prachtig panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee. Een korte mooie wandeling brengt ons vervolgens naar de Villa Kérylos in Beaulieu. Deze werd in neo-Griekse stijl gebouwd voor de archeoloog Theodore Reinach, naar het model van oude paleizen op het eiland Delos. Binnen ontdekken we ook Romeinse, Pompejaanse en Egyptische invloeden, naast minutieus nagemaakte Griekse meubels en modern comfort. Reinachs vrouw Fanny was een nicht van de Ephrussi’s, wier villa we zojuist bezochten. Zij waren zo gecharmeerd van deze residentie en de omgeving dat ze besloten hier ook zelf een villa te laten bouwen. We rijden terug via de Corniches, met een adembenemend uitzicht over zee en rotsen, en maken nog een korte stop bij La Turbie, een groots monument uit de Romeinse tijd.

  dag 5, wo 22-02

  We bezoeken in Cagnes-sur-Mer het idyllische Musée Renoir. Deze schilder woonde sinds 1908 in dit speciaal voor de familie gebouwde huis met twee ateliers, omringd door een prachtig landgoed met zicht op de zee en de Cap d’Antibes. Aansluitend bezoeken we het betoverende kunstenaarsstadje Saint-Paul-de-Vence. Al lopend over de stadsmuren heeft u een prachtig uitzicht over de omringende heuvels, de zee en de bergen. Op het plaatselijke kerkhof ligt Marc Chagall begraven. In het nabijgelegen Vence bezoeken we de bekende Chapelle du Rosaire, die werd ontworpen en beschilderd door Matisse.

  dag 6, do 23-02

  We vertrekken per touringcar richting Menton, door de Franse kunstenaar Jean Cocteau de parel van Frankrijk genoemd. En route bezoeken we de kapel die hij in Villefranche-sur-Mer beschilderde. Na de schenking van een groot aantal van zijn werken door de verzamelaar Severin Wundermann, opende in 2011 een nieuw museum, ontworpen door de Franse architect Rudy Riciotti, zijn deuren. Het adembenemende gebouw liep echter in 2018 hevige waterschade op; een datum voor de heropening is nog niet bekend. De werken van Cocteau zijn tijdelijk te zien in het oude bolwerk in de haven, het Bastion Jean Cocteau, dat oorspronkelijk door de kunstenaar werd ingericht als museum. We bezichtigen ook de door hem gedecoreerde trouwzaal, mits toegankelijk. In Èze wagen we een kleine klim naar de magnifiek gelegen exotische tuin, die zelfs in de winter de moeite waard is om te bezoeken.

  dag 7, vr 24-02

  De dag staat in het teken van twee grote kunstenaars die zich beiden op latere leeftijd aan de Côte d’Azur vestigden: Fernand Léger en Pablo Picasso. We beginnen in Biot, waar in 1960 het eerste monografische museum aan de Côte d’Azur werd geopend ter nagedachtenis van de moderne schilder Fernand Léger werd geopend. Het werk van Léger leidt ons rechtstreeks naar zijn vriend Pablo Picasso, die in Vallauris vanaf de zomer van 1947 werkte in een keramisch atelier. Picasso vervaardigde hier duizenden objecten in keramiek, die we in het intieme Musée Picasso de Vallauris bezichtigen. Vallauris behalve om zijn keramiek ook bekend om Picasso’s monumentale schildering Oorlog en Vrede in de Église Sainte-Anne die we tevens bezoeken. We zetten de reis voort naar het nabijgelegen Antibes. In het oude centrum van het havenstadje is gelegenheid voor een lunch. Vervolgens wandelen we samen naar Chateau Grimaldi, waar Picasso tevens een productieve periode beleefde en het pittoreske kuststadje een bijzondere collectie schonk. Inmiddels toont het museum een grote en gevarieerde collectie van Picasso’s schilder- en tekenwerk.
  We sluiten de laatste avond af met een gezamenlijk diner.

  dag 8, za 25-02

  Het kleine Marc Chagall-museum is een feest van kleuren. Het droeg tot een paar jaar geleden de naam Musée du Message Biblique. Hier is een belangrijk deel van het Bijbelse werk van Chagall te zien. De kern van de collectie wordt gevormd door zeventien schilderijen met oudtestamentische onderwerpen, waarvan er vijf aan het Hooglied gewijd zijn. ‘s Middags transfer naar de luchthaven van Nice voor onze directe lijnvlucht naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Nice v.v. met KLM. De vluchtgegevens zijn:
  18-02-2023: Amsterdam - Nice, 14.20 - 16.25 uur
  25-02-2023: Nice - Amsterdam, 16.55 - 19.00 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 23 kilo inbegrepen.
  NB 1 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 2 Zoals u ongetwijfeld uit de media heeft vernomen, wordt per 1 januari 2023 de vliegbelasting voor alle reizigers vertrekken vanaf een Nederlandse luchthaven verhoogd. Deze nieuwe belasting geldt ook voor door ons reeds geboekte vliegtickets en is daarmee ook op deze reis van toepassing. De vliegbelasting stijgt van € 7,95 naar € 26,43 per persoon. Dit verschil à € 18,48 per persoon wordt u bij boeking in rekening gebracht.
  NB 3 Reist u liever per trein? Met vertrek vanuit Amsterdam bedraagt de reisduur naar Nice circa 10 uur. Houd rekening met ten minste één overstap en twee extra overnachtingen in Nice om geen programmaonderdelen te missen. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De transfers en excursies buiten Nice worden uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. In de stad zelf doen we veel te voet.

  Hotel

  In Nice overnachten we in het viersterrenhotel Excelsior, gevestigd in een fraai historisch gebouw en op een steenworp afstand van het oude centrum met zijn voetgangersgebied en de Promenade des Anglais.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn vier diners inbegrepen bij de reissom. We eten in lokale restaurants. De overige maaltijden zijn op eigen gelegenheid.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo is deze overal goed te verstaan en kunt u een veilige afstand tot elkaar bewaren.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reizen worden met zorg samengesteld en zijn relatief intensief. De reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Er wordt echter wel veel tijd ingeruimd voor alle onderdelen, zodat de reisleider overal voldoende tijd heeft om uitleg te geven en u om de bezienswaardigheden rustig te bekijken.
  Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programmaonderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.

  Gezondheid

  Over het algemeen is het kraanwater in Frankrijk van goede kwaliteit en kan het veilig worden gedronken. Bij twijfel of als er bij een kraan een bordje met het opschrift Eau non potable (’Geen drinkwater’) is aangebracht, kan water uit flessen worden gebruikt, dat overal verkrijgbaar is.

  Reisperiode

  De tweede helft van februari is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis aan de Zuid-Franse kust. De natuur ontluikt langzaam, maar het is nog aangenaam koel. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 11 ºC. ’s Avonds kan het behoorlijk afkoelen (bron: www.klimaatinfo.nl). Er zijn behoorlijke afwijkingen mogelijk van deze statistische waarden.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
  NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

  Geld

  Frankrijk maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

   

Reisleiding

drs. Erik Jan Bakker

drs. Erik Jan Bakker

Rector van een categoriaal Gymnasium, classicus en begenadigd spreker. Kenner en hartstochtelijk liefhebber van Italië, Frankrijk, Engeland en de Verenigde Staten. Hij verzorgde jarenlang lezingen over klassieke thema’s en inleidingen op opera’s. Het leiden hij culturele reizen beschouwt hij als een prima te verdedigen verslaving. 

Reisgegevens

8-daagse vliegreis
18 t/m 25 februari 2023
NB Op verzoek te boeken als 10-daagse treinreis

Reissom

t/m 15 november 2022: € 2465
vanaf 16 november 2022: € 2615
eenpersoonskamertoeslag: € 350

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, logies met ontbijt, vier diners, reisleiding, gebruik audiosysteem, entrees, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

overige maaltijden, drankjes, gestegen vliegbelasting à € 18,48 p.p., verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

drs. Dafne Oosten

Labrys Reizen - 024-382 21 10 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
©2022 Labrys Reizen