Nepal
Nepal
Nepal

Nepal

 • De Kathmandu-vallei vormt het hart van Nepal. Ze ontstond in het eerste millennium vóór Christus, toen na een aardbeving een enorm gletsjermeer leegstroomde. Al snel vestigden zich verschillende bevolkingsgroepen in dit vruchtbare gebied. De recente aardbeving van 2015 heeft in deze vallei veel schade aangericht. De oude binnensteden van wat ooit drie onafhankelijke stadstaten waren, zijn echter grotendeels bewaard gebleven of gerestaureerd. We ontdekken er luisterrijke pleinen, paleizen vol fraai metsel- en houtsnijwerk, eeuwenoude hindoetempels en enorme stoepa’s.
  Ook bezoeken we Lumbini in de riviervlakte van de Ganges, de Terai. Hier is de Boeddha geboren. We bezoeken de ruïnen van de plek waar hij opgroeide.

 • dag 1, ma 20-03

  ’s Middags vertrek van onze lijnvlucht via Doha naar Kathmandu.

  dag 2, di 21-03

  Rond negen uur aankomst in Kathmandu en transfer naar ons hotel, waar onze kamers gereed zijn en u kunt bijkomen van de reis. In de middag maken we een wandeling over Kathmandu’s luisterrijke Durbar Square en door de wijk Thamel. Overal in de nauwe straatjes zijn marktjes en offerandes.

  dag 3, wo 22-03

  In Balaju vinden we beelden van Vishnu. De schilderachtige, aan de god Shiva gewijde tempel van Pashupatinath ligt aan de oevers van de heilige rivier Bagmati. Hij gaat minstens terug tot de derde eeuw. Niet-hindoes mogen niet binnen de poorten komen, maar vanaf een heuveltje hebben we er een goed zicht op. In Bhaktapur ofwel Badgaon verkennen we het Durbar Square met zijn hindoetempels in pagode- en shikharastijl, het ‘paleis van de vijfenvijftig ramen’ en zijn monolieten met koningsbeelden. De Nyatapola met zijn vijf daken staat op vijf platforms, die elk worden bewaakt door wachters. Bhaktapur heeft een fraai klein museum. U waant zich in een sprookje! Changunarayan is nog een rustiek plaatsje met schitterende uitzicht en ongeëvenaarde kunstschatten rondom de tempel.

  dag 4, do 23-03

  Swayambunath en Bodnath zijn wellicht de belangrijkste heiligdommen van Nepal. Swayambunath ligt op een heuvel die ooit als eiland in het voormalige gletsjermeer heeft gelegen en gaat waarschijnlijk terug op een voorhistorische cultplaats die in het boeddhisme werd geïncorporeerd. In Dumvarahi rust in een holle boom een magistraal zevende-eeuws beeld van de god Vishnu in zijn gedaante van everzwijn. Het heiligdom Chabahil bezit fraaie sculptuur uit de zesde tot de achtste eeuw.
  De reusachtige stoepa van Bodnath ligt aan de weg naar Tibet. Met zijn halve bol op een vierkant terras vormt hij een diagram. De stoepa is tegenwoordig de focus van de vele Tibetanen die al eeuwen in Nepal wonen. Recent zijn daar vluchtelingen uit Tibet bijgekomen. Aan de voet van een heuvel ontdekken we in de eeuwenoude Buddhanilkantha-tempel een beeld van de hindoegod Vishnu, rustend op de slang Ananta-Shesha in een waterbekken dat de kosmische oceaan symboliseert.

  dag 5, vr 24-03

  In Patan, nu bijna een voorstad van Kathmandu, is het museum gehuisvest in het voormalige paleis. Ook hier is een sfeervol Durbar Square. We bezoeken ook enkele bezienswaardige dorpen, waaronder Tchecho en Pulchoki Mai, maar ook de wat vreesaanjagende offerplaats Dakshinkali.

  dag 6, za 25-03

  Directe lijnvlucht naar Lumbini, de plaats waar naar men zegt in de vijfde eeuw vóór Christus de prins Siddhartha Gautama geboren werd. Hij zou de Boeddha worden. Pas aan het eind van de negentiende eeuw werd hier archeologisch onderzoek gestart, uitmondend in groots opgezette restauraties met veel Japanse inbreng. Getuige inscripties op de zuil van keizer Ashoka uit de derde eeuw vóór Christus, die daarbij werd gevonden, was dit toen al een pelgrimagegebied. We bezoeken de bezienswaardigheden en genieten van de speciale sfeer rond diverse nieuwere tempels en de pelgrims.

  dag 7, zo 26-03

  ’s Ochtends wat vrije tijd. Indien nodig maken we ons bezoek van gisteren af. Middagvlucht terug naar Kathmandu en vrije tijd.

  dag 8, ma 27-03

  Dag ter vrije besteding in Kathmandu. Uw reisleider doet graag suggesties. ‘s Avonds afscheidsdiner. Aansluitend transfer naar de luchthaven.

  dag 9, di 28-03

  Kort na middernacht vertrek van onze lijnvlucht via Doha naar Amsterdam, waar we om twee uur ‘s middags aankomen.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van de best mogelijke lijnvluchten van Amsterdam naar Kathmandu via Doha met Qatar Airways. Zowel op de heen- als op de terugreis wordt uw bagage tijdens de overstap automatisch getransporteerd, zodat u er geen omkijken naar heeft. De vluchtgegevens zijn:
  20-03-2023: Amsterdam - Doha, 15.15 - 23.35 uur
  21-03-2023: Doha - Kathmandu, 02.00 - 09.00 uur
  28-03-2023: Kathmandu - Doha, 00.25 - 02.55 uur
  28-03-2023: Doha - Amsterdam, 08.10 - 13.55 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage inbegrepen. De deelnemers ontvangen nadere informatie.
  NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Nepal is het 3 uur en 45 minuten later dan in Nederland; in Qatar is het 1 uur later dan in Nederland.
  NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

  Vervoer ter plaatse

  We maken tweemaal gebruik van een lokale vlucht met een betrouwbare Nepalese luchtvaartmaatschappij. De reis over land wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.
  De wegen in de Kathmandu-vallei zijn goed. Daarbuiten zijn ze soms aanzienlijk minder en zeker de bergwegen vragen tijd. Daarvoor krijgt u schitterende landschappen en een geologisch inzicht over het ontstaan van de Himalaya terug.
  De afstanden op zich zijn goed te doen. De langste reistijden zijn op de dagen 6 en 10, wanneer we ongeveer 6 resp. 5 uur onderweg zijn, diverse fotostops meegerekend.

  Hotels

  Overnachtingsplaatsen: Kathmandu (4 nachten) – Lumbini (1 nacht) – Kathmandu (1 nacht)
  We logeren in twee uitstekende viersterrenhotels. In Kathmandu ligt ons hotel Malla aan de rand van de wijk Thamel. Het hotel heeft een tuin, een zwembad en een spa; de kamers zijn onlangs gerenoveerd. Het Buddha Maya Garden heeft een aangename, koloniale uitstraling. Er is een klein zwembad.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn alle maaltijden inbegrepen bij de reissom, m.u.v. de lunches op de dagen 2, 6 en 7. De maaltijden vinden plaats in lokale restaurants of in ons hotel.
  In de Nepalese keuken is rijst veelal de basis, geserveerd met verse groenten of vlees en een yoghurt- of linzensaus. Ook currygerechten en gevulde noedels, momo, zijn populair. Vegetarisme staat in Nepal in hoog aanzien. Overal worden vastgestelde maaltijden geboden, vaak als buffet.

 • Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. U moet bedacht zijn op onregelmatige straatjes, stenige paden en soms een klim of trappetje. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  We verblijven niet op grote hoogte, en steken ook geen hoge passen over; de hoogte hoeft dus voor niemand een bezwaar te zijn. Een (hernieuwde) inenting tegen DTP en hepatitis A valt te overwegen. De deelnemers ontvangen nadere informatie.

  Kleding

  Neem naast normale zomerkleding in ieder geval een dunne en een dikke trui en een warm windjack mee, plus een sjaal en muts en eventueel een kleine opvouwbare paraplu. Ook een dunne regenjas is handig. Ouderwetse zware bergschoenen zijn niet handig, maar gesloten schoeisel met een goed profiel en waarop u gemakkelijk loopt, is wel nodig. Eventueel kunt u ook een uitschuifbare wandelstok meenemen. De schoenen hoeven in tempels meestal niet uit.

  Reisperiode

  Deze reis kent grote temperatuurverschillen. Wij geven u de statistische temperatuurwaarden. Kathmandu ligt op circa 1300 meter hoogte en het is er in deze tijd overdag zo’n 24 ºC en ’s nachts rond 7 ºC. In het lager gelegen Lumbini moet u rekenen op zo’n 34 à 36 ºC overdag en 21 ºC ’s nachts.
  We bezoeken Nepal in het droge seizoen, maar er kan af en toe een bui vallen. De zon is overdag krachtig, want u reist op de breedten van Midden-Egypte en Florida.

  Grensdocumenten

  Voor Nepal is een visum nodig. Uw paspoort dient tenminste tot 6 maanden na terugkomst geldig te zijn, dus t/m 28 oktober 2023, met minstens twee lege bladzijden naast elkaar.
  NB Het aanschaffen/vernieuwen van een paspoort duurt minimaal 5 werkdagen.

  Visa

  Voor Nepal moet tevoren in Nederland door de reiziger een visum worden aangevraagd. De kosten voor het Nepalese visum zijn niet inbegrepen in de reissom. Labrys Reizen voorziet de reiziger bij de visumaanvraag van advies en assisteert desgewenst, voor zover mogelijk.

  Geld

  De Nepalese munteenheid is de rupee. De bekende creditcards en pinpassen met het maestro/cirrus-logo worden in principe in Kathmandu geaccepteerd, maar soms werken de automaten niet. Verder kunt u contant geld wisselen bij banken of hotels.
  Geld heeft u nodig voor persoonlijke uitgaven zoals souvenirs, drankjes, fooien voor aan u persoonlijk bewezen diensten, etc. Reken op € 10,- à € 15,- per dag. De deelnemers ontvangen nadere informatie.
  Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Nepal. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 6 weken vóór vertrek. Circa 4 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

 • De Kathmandu-vallei vormt het hart van Nepal. Ze ontstond in het eerste millennium vóór Christus, toen na een aardbeving een enorm gletsjermeer leegstroomde. Al snel vestigden zich verschillende bevolkingsgroepen in dit vruchtbare gebied. De recente aardbeving van 2015 heeft in deze vallei veel schade aangericht. De oude binnensteden van wat ooit drie onafhankelijke stadstaten waren, zijn echter grotendeels bewaard gebleven of gerestaureerd. We ontdekken er luisterrijke pleinen, paleizen vol fraai metsel- en houtsnijwerk, eeuwenoude hindoetempels en enorme stoepa’s.
  Ook bezoeken we Lumbini in de riviervlakte van de Ganges, de Terai. Hier is de Boeddha geboren. We bezoeken de ruïnen van de plek waar hij opgroeide.

 • dag 1, ma 20-03

  ’s Middags vertrek van onze lijnvlucht via Doha naar Kathmandu.

  dag 2, di 21-03

  Rond negen uur aankomst in Kathmandu en transfer naar ons hotel, waar onze kamers gereed zijn en u kunt bijkomen van de reis. In de middag maken we een wandeling over Kathmandu’s luisterrijke Durbar Square en door de wijk Thamel. Overal in de nauwe straatjes zijn marktjes en offerandes.

  dag 3, wo 22-03

  In Balaju vinden we beelden van Vishnu. De schilderachtige, aan de god Shiva gewijde tempel van Pashupatinath ligt aan de oevers van de heilige rivier Bagmati. Hij gaat minstens terug tot de derde eeuw. Niet-hindoes mogen niet binnen de poorten komen, maar vanaf een heuveltje hebben we er een goed zicht op. In Bhaktapur ofwel Badgaon verkennen we het Durbar Square met zijn hindoetempels in pagode- en shikharastijl, het ‘paleis van de vijfenvijftig ramen’ en zijn monolieten met koningsbeelden. De Nyatapola met zijn vijf daken staat op vijf platforms, die elk worden bewaakt door wachters. Bhaktapur heeft een fraai klein museum. U waant zich in een sprookje! Changunarayan is nog een rustiek plaatsje met schitterende uitzicht en ongeëvenaarde kunstschatten rondom de tempel.

  dag 4, do 23-03

  Swayambunath en Bodnath zijn wellicht de belangrijkste heiligdommen van Nepal. Swayambunath ligt op een heuvel die ooit als eiland in het voormalige gletsjermeer heeft gelegen en gaat waarschijnlijk terug op een voorhistorische cultplaats die in het boeddhisme werd geïncorporeerd. In Dumvarahi rust in een holle boom een magistraal zevende-eeuws beeld van de god Vishnu in zijn gedaante van everzwijn. Het heiligdom Chabahil bezit fraaie sculptuur uit de zesde tot de achtste eeuw.
  De reusachtige stoepa van Bodnath ligt aan de weg naar Tibet. Met zijn halve bol op een vierkant terras vormt hij een diagram. De stoepa is tegenwoordig de focus van de vele Tibetanen die al eeuwen in Nepal wonen. Recent zijn daar vluchtelingen uit Tibet bijgekomen. Aan de voet van een heuvel ontdekken we in de eeuwenoude Buddhanilkantha-tempel een beeld van de hindoegod Vishnu, rustend op de slang Ananta-Shesha in een waterbekken dat de kosmische oceaan symboliseert.

  dag 5, vr 24-03

  In Patan, nu bijna een voorstad van Kathmandu, is het museum gehuisvest in het voormalige paleis. Ook hier is een sfeervol Durbar Square. We bezoeken ook enkele bezienswaardige dorpen, waaronder Tchecho en Pulchoki Mai, maar ook de wat vreesaanjagende offerplaats Dakshinkali.

  dag 6, za 25-03

  Directe lijnvlucht naar Lumbini, de plaats waar naar men zegt in de vijfde eeuw vóór Christus de prins Siddhartha Gautama geboren werd. Hij zou de Boeddha worden. Pas aan het eind van de negentiende eeuw werd hier archeologisch onderzoek gestart, uitmondend in groots opgezette restauraties met veel Japanse inbreng. Getuige inscripties op de zuil van keizer Ashoka uit de derde eeuw vóór Christus, die daarbij werd gevonden, was dit toen al een pelgrimagegebied. We bezoeken de bezienswaardigheden en genieten van de speciale sfeer rond diverse nieuwere tempels en de pelgrims.

  dag 7, zo 26-03

  ’s Ochtends wat vrije tijd. Indien nodig maken we ons bezoek van gisteren af. Middagvlucht terug naar Kathmandu en vrije tijd.

  dag 8, ma 27-03

  Dag ter vrije besteding in Kathmandu. Uw reisleider doet graag suggesties. ‘s Avonds afscheidsdiner. Aansluitend transfer naar de luchthaven.

  dag 9, di 28-03

  Kort na middernacht vertrek van onze lijnvlucht via Doha naar Amsterdam, waar we om twee uur ‘s middags aankomen.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van de best mogelijke lijnvluchten van Amsterdam naar Kathmandu via Doha met Qatar Airways. Zowel op de heen- als op de terugreis wordt uw bagage tijdens de overstap automatisch getransporteerd, zodat u er geen omkijken naar heeft. De vluchtgegevens zijn:
  20-03-2023: Amsterdam - Doha, 15.15 - 23.35 uur
  21-03-2023: Doha - Kathmandu, 02.00 - 09.00 uur
  28-03-2023: Kathmandu - Doha, 00.25 - 02.55 uur
  28-03-2023: Doha - Amsterdam, 08.10 - 13.55 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage inbegrepen. De deelnemers ontvangen nadere informatie.
  NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden. In Nepal is het 3 uur en 45 minuten later dan in Nederland; in Qatar is het 1 uur later dan in Nederland.
  NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

  Vervoer ter plaatse

  We maken tweemaal gebruik van een lokale vlucht met een betrouwbare Nepalese luchtvaartmaatschappij. De reis over land wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning.
  De wegen in de Kathmandu-vallei zijn goed. Daarbuiten zijn ze soms aanzienlijk minder en zeker de bergwegen vragen tijd. Daarvoor krijgt u schitterende landschappen en een geologisch inzicht over het ontstaan van de Himalaya terug.
  De afstanden op zich zijn goed te doen. De langste reistijden zijn op de dagen 6 en 10, wanneer we ongeveer 6 resp. 5 uur onderweg zijn, diverse fotostops meegerekend.

  Hotels

  Overnachtingsplaatsen: Kathmandu (4 nachten) – Lumbini (1 nacht) – Kathmandu (1 nacht)
  We logeren in twee uitstekende viersterrenhotels. In Kathmandu ligt ons hotel Malla aan de rand van de wijk Thamel. Het hotel heeft een tuin, een zwembad en een spa; de kamers zijn onlangs gerenoveerd. Het Buddha Maya Garden heeft een aangename, koloniale uitstraling. Er is een klein zwembad.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn alle maaltijden inbegrepen bij de reissom, m.u.v. de lunches op de dagen 2, 6 en 7. De maaltijden vinden plaats in lokale restaurants of in ons hotel.
  In de Nepalese keuken is rijst veelal de basis, geserveerd met verse groenten of vlees en een yoghurt- of linzensaus. Ook currygerechten en gevulde noedels, momo, zijn populair. Vegetarisme staat in Nepal in hoog aanzien. Overal worden vastgestelde maaltijden geboden, vaak als buffet.

 • Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. U moet bedacht zijn op onregelmatige straatjes, stenige paden en soms een klim of trappetje. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  We verblijven niet op grote hoogte, en steken ook geen hoge passen over; de hoogte hoeft dus voor niemand een bezwaar te zijn. Een (hernieuwde) inenting tegen DTP en hepatitis A valt te overwegen. De deelnemers ontvangen nadere informatie.

  Kleding

  Neem naast normale zomerkleding in ieder geval een dunne en een dikke trui en een warm windjack mee, plus een sjaal en muts en eventueel een kleine opvouwbare paraplu. Ook een dunne regenjas is handig. Ouderwetse zware bergschoenen zijn niet handig, maar gesloten schoeisel met een goed profiel en waarop u gemakkelijk loopt, is wel nodig. Eventueel kunt u ook een uitschuifbare wandelstok meenemen. De schoenen hoeven in tempels meestal niet uit.

  Reisperiode

  Deze reis kent grote temperatuurverschillen. Wij geven u de statistische temperatuurwaarden. Kathmandu ligt op circa 1300 meter hoogte en het is er in deze tijd overdag zo’n 24 ºC en ’s nachts rond 7 ºC. In het lager gelegen Lumbini moet u rekenen op zo’n 34 à 36 ºC overdag en 21 ºC ’s nachts.
  We bezoeken Nepal in het droge seizoen, maar er kan af en toe een bui vallen. De zon is overdag krachtig, want u reist op de breedten van Midden-Egypte en Florida.

  Grensdocumenten

  Voor Nepal is een visum nodig. Uw paspoort dient tenminste tot 6 maanden na terugkomst geldig te zijn, dus t/m 28 oktober 2023, met minstens twee lege bladzijden naast elkaar.
  NB Het aanschaffen/vernieuwen van een paspoort duurt minimaal 5 werkdagen.

  Visa

  Voor Nepal moet tevoren in Nederland door de reiziger een visum worden aangevraagd. De kosten voor het Nepalese visum zijn niet inbegrepen in de reissom. Labrys Reizen voorziet de reiziger bij de visumaanvraag van advies en assisteert desgewenst, voor zover mogelijk.

  Geld

  De Nepalese munteenheid is de rupee. De bekende creditcards en pinpassen met het maestro/cirrus-logo worden in principe in Kathmandu geaccepteerd, maar soms werken de automaten niet. Verder kunt u contant geld wisselen bij banken of hotels.
  Geld heeft u nodig voor persoonlijke uitgaven zoals souvenirs, drankjes, fooien voor aan u persoonlijk bewezen diensten, etc. Reken op € 10,- à € 15,- per dag. De deelnemers ontvangen nadere informatie.
  Om u beter te beschermen tegen fraude in het buitenland zijn door de meeste Nederlandse banken de betaalpassen automatisch geblokkeerd voor pinnen buiten eurolanden. Neem tijdig met uw bank contact op om te controleren of u met uw pas geld kunt opnemen in Nepal. Eventueel moet u bij uw bank het profiel van uw betaalpas omzetten naar wereldwijd betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Desgewenst kunt u een papieren inschrijfformulier bij ons opvragen. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 6 weken vóór vertrek. Circa 4 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

Reisleiding

De reis zal inhoudelijk worden geleid door prof. dr. Paul van der Velde. Gedurende de reis wordt hij geassisteerd door een lokale, Engelstalige gids.

prof. dr. Paul van der Velde

prof. dr. Paul van der Velde

Studeerde Indische talen. Is hoogleraar hindoeïsme en boeddhisme aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Regelmatig verschijnen er publicaties over Aziatische godsdiensten en culturen van zijn hand. Leidde vele reizen door het Aziatische cultuurgebied.

Reisgegevens

9-daagse vliegreis
20 t/m 28 maart 2023

Reissom

€ 3750
toeslag eenpersoonskamer: €380
NB Voor deze reis is onze eenpersoonskamerregeling niet van toepassing. Dat betekent dat wie indeling op een gedeelde tweepersoonskamer wenst, de toeslag eenpersoonskamer verschuldigd is, indien er geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, volpension m.u.v. 3 lunches, reisleiding, lokale gids, visumuitnodiging, entrees, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

3 lunches, drankjes, visum, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 8 / maximum: 20

Contact Labrys Reizen

drs. Dafne Oosten

Labrys Reizen - 024-382 21 10 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
©2022 Labrys Reizen