Skip to main content
Napels en Campanië
Napels en Campanië
Napels en Campanië

Napels en Campanië

 • Napels gaat al vele eeuwen door het leven als de nieuwe stad met het maagdelijk gelaat: Napoli la Partenopea. Dag in dag uit staat de stad oog in oog met haar vulkaan, de Vesuvius, en het dreigende einde dat haar boven het hoofd hangt. Zo leeft Napels steeds op het scherpst van de snede. ‘Eerst Napels zien en dan sterven’ wil zoveel zeggen als ‘Wie Napels niet heeft gezien, heeft niet geleefd, niet ten volste althans. Het is een intense stad van uitersten: oud en nieuw, leven en dood, hemel en hel, natuur en cultuur, paradijs en apocalyps. Voor ons bezoek kiezen we de voor deze stad belangrijke periode van Allerzielen, wanneer het nazomert in Napels.

  Onze reis neemt u mee naar het hart van de stad, een wirwar van markten, straten en stegen, waar het leven zich afspeelt te midden van kerken, paleizen en musea. Ons hotel staat in het centrum; ’s avonds kunnen we naar de fameuze opera gaan of de maan zien schijnen boven de vulkaan. Natuurlijk bekijken we ook de omgeving, Campanië. We gaan naar de voet van de Vesuvius, waar benevens de ruïnen van Pompeji weelderige wijngaarden staan. We bezoeken de uiteinden van de baai, de schitterende kustlijn van Amalfi, en varen naar de eilanden Capri en Ischia om de zinnenstrelende tuinen in levenden lijve te beleven. Ons hotel biedt tussen de citroenen uitzicht op de Golf van Napels.

 • dag 1, ma 30-10

  Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Napels. Rit per touringcar naar ons centraal gelegen hotel, waar we vijf nachten verblijven. Na aankomst maken we een korte oriënterende stadswandeling en genieten we van een gezamenlijke diner nabij de Spaanse wijk.

  dag 2, di 31-10

  We wandelen langs Spaccanapoli, die de oude stad van oost naar west verdeelt, en bezoeken enkele kerken, zoals de domkerk San Gennaro de patroonheilige van Napels; de Pio Monte della Misericordia met een beroemd doek van Caravaggio; en de Cappella Sansevero, waar we de Cristo Velato aantreffen, een schitterend en indrukwekkend beeldhouwwerk. Liefhebbers kunnen facultatief de opera ‘Mahomet II’ aanschouwen in Teatro San Carlo, het oudste nog bestaande operatheater van Europa.

  dag 3, wo 01-11

  We rijden langs de tombe van Virgilius naar Posillipo. Hier bekijken we de Villa van Publius Vedius Pollio, die door Ovidius als ‘net een stad’ werd omschreven. Indien het weer het toelaat, varen we met een boot naar de ruïnen van de verzonken stad Baiae, die via een glasbodem in de boot zijn te bewonderen. De straten van de stad en Griekse beelden zijn nog zichtbaar. We bezoeken het museum van Campi Flegrei en zien de opgravingen van Cumae, een bijzondere plek met prachtige uitzichten over zee vanuit de tempels. De stad kent een rijke geschiedenis, die we terugzien in archeologische resten. Beroemd is de zogenaamde Grot van de Sibille.

  dag 4, do 02-11

  Vanuit de haven van Napels varen we naar het eiland Ischia, ook het groene eiland genoemd. We bezoeken de Mortella van Sir William Walton en zijn vrouw Susana. In deze sprookjesachtige botanische tuin stappen we in een landschap vol met fonteinen en tropische planten en bloemen.

  dag 5, vr 03-11

  Het Museo Nazionale in Napels bezit een onovertroffen collectie Romeinse beelden, mozaïeken en fresco’s. We bezoeken ook het Museo di Capodimonte met de schilderijencollectie van de familie Farnese. Hier hangen werken van onder anderen Titiaan, Masaccio en Botticelli. Indien mogelijk bezoeken we een van de historische begraafplaatsen van de stad, wat daags na Allerzielen een bijzondere belevenis is.

  dag 6, za 04-11

  We rijden langs Portici naar de opgravingen in Pompeji. We wandelen langs het forum, badhuizen, tempels en ook cafetaria’s van deze Romeinse ruïnestad. In het moderne Pompeji bezoeken we het Santuario Mariano. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Sorrento dat op een heuvel boven de stad ligt. Het terras van het hotel biedt een magnifiek uitzicht op de stad en de Golf van Napels.

  dag 7, zo 05-11

  Vanuit de haven van Sorrento maken we een uitstapje naar het eiland Capri. Met een bootje varen we rond het eiland. We zien de Villa Malaparte vanuit zee en indien mogelijk de beroemde Blauwe Grot. Vervolgens bezoeken we Capri-stad en Anacapri, waar de beroemde Villa van de Zweedse arts Axel Munthe staat. De uitzichten op Capri, de Golf van Napels en de zee zijn van een zeldzame schoonheid.

  dag 8, ma 06-11

  Een dag aan de schitterende Amalfikust. We rijden langs Positano naar het prachtig gelegen plaatsje Ravello. Hier staat een mooie kerk en de Villa Cimbrone met een magnifiek uitzicht. In Amalfi bewonderen we de Dom met het beroemde marmeren inlegwerk, het zogenaamde cosmatenwerk. Het Chiostro del Paradiso doet zijn naam zeker eer aan. Voor de liefhebbers: deze plaats is het centrum van de productie van de beroemde limoncello of citroenlikeur.

  dag 9, di 07-11

  Directe lijnvlucht vanuit Napels terug naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Napels en vice versa met Transavia. De vluchtgegevens zijn:
  30-10-2023: Amsterdam - Napels, 10.20 - 12.45 uur
  07-11-2023: Napels - Amsterdam, 12.15 - 15.00 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 20 kilo inbegrepen.
  NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden.
  NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 3 Reist u liever met de trein? U kunt via Basel naar Milaan reizen, waarvandaan u de volgende ochtend doorreist naar Napels. Houdt rekening met diverse keren overstappen en totale reistijd van ongeveer 24 uur. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De rondreis door Napels en Campanië wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. Op Ischia, op Capri en langs de Amalfikust maken we gebruik van een kleinere touringcar die geschikt is voor smalle wegen. Ook zullen we af en toe gebruik maken van een taxi.

  Hotels

  overnachtingsplaatsen: Napels (5 nachten) - Sorrento (3 nachten)
  In Napels overnachten we op een centraal gelegen viersterrenhotel. In Sorrento overnachten we in een eenvoudig driesterren hotel met een fantastisch uitzicht over de baai.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn alle diners inbegrepen bij de reissom. De diners in Napels vinden plaats in lokale restaurants. In Sorrento wordt alle avonden in het hotel gedineerd.
  De lunches zijn op eigen gelegenheid.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  Het kraanwater in Italië is licht gechloreerd en kan veilig worden gedronken. Bij twijfel kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

  Reisperiode

  November is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door Italië. De temperatuur is dan nog zeer aangenaam. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 17 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Een groot voordeel van reizen in november is dat het in Campanië relatief rustig is.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

  Geld

  Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen. Het bezoek aan de opera is facultatief. Afhankelijk van de gekozen categorie liggen de prijzen tussen de 40 en 130 euro per persoon.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

 • Napels gaat al vele eeuwen door het leven als de nieuwe stad met het maagdelijk gelaat: Napoli la Partenopea. Dag in dag uit staat de stad oog in oog met haar vulkaan, de Vesuvius, en het dreigende einde dat haar boven het hoofd hangt. Zo leeft Napels steeds op het scherpst van de snede. ‘Eerst Napels zien en dan sterven’ wil zoveel zeggen als ‘Wie Napels niet heeft gezien, heeft niet geleefd, niet ten volste althans. Het is een intense stad van uitersten: oud en nieuw, leven en dood, hemel en hel, natuur en cultuur, paradijs en apocalyps. Voor ons bezoek kiezen we de voor deze stad belangrijke periode van Allerzielen, wanneer het nazomert in Napels.

  Onze reis neemt u mee naar het hart van de stad, een wirwar van markten, straten en stegen, waar het leven zich afspeelt te midden van kerken, paleizen en musea. Ons hotel staat in het centrum; ’s avonds kunnen we naar de fameuze opera gaan of de maan zien schijnen boven de vulkaan. Natuurlijk bekijken we ook de omgeving, Campanië. We gaan naar de voet van de Vesuvius, waar benevens de ruïnen van Pompeji weelderige wijngaarden staan. We bezoeken de uiteinden van de baai, de schitterende kustlijn van Amalfi, en varen naar de eilanden Capri en Ischia om de zinnenstrelende tuinen in levenden lijve te beleven. Ons hotel biedt tussen de citroenen uitzicht op de Golf van Napels.

 • dag 1, ma 30-10

  Directe lijnvlucht van Amsterdam naar Napels. Rit per touringcar naar ons centraal gelegen hotel, waar we vijf nachten verblijven. Na aankomst maken we een korte oriënterende stadswandeling en genieten we van een gezamenlijke diner nabij de Spaanse wijk.

  dag 2, di 31-10

  We wandelen langs Spaccanapoli, die de oude stad van oost naar west verdeelt, en bezoeken enkele kerken, zoals de domkerk San Gennaro de patroonheilige van Napels; de Pio Monte della Misericordia met een beroemd doek van Caravaggio; en de Cappella Sansevero, waar we de Cristo Velato aantreffen, een schitterend en indrukwekkend beeldhouwwerk. Liefhebbers kunnen facultatief de opera ‘Mahomet II’ aanschouwen in Teatro San Carlo, het oudste nog bestaande operatheater van Europa.

  dag 3, wo 01-11

  We rijden langs de tombe van Virgilius naar Posillipo. Hier bekijken we de Villa van Publius Vedius Pollio, die door Ovidius als ‘net een stad’ werd omschreven. Indien het weer het toelaat, varen we met een boot naar de ruïnen van de verzonken stad Baiae, die via een glasbodem in de boot zijn te bewonderen. De straten van de stad en Griekse beelden zijn nog zichtbaar. We bezoeken het museum van Campi Flegrei en zien de opgravingen van Cumae, een bijzondere plek met prachtige uitzichten over zee vanuit de tempels. De stad kent een rijke geschiedenis, die we terugzien in archeologische resten. Beroemd is de zogenaamde Grot van de Sibille.

  dag 4, do 02-11

  Vanuit de haven van Napels varen we naar het eiland Ischia, ook het groene eiland genoemd. We bezoeken de Mortella van Sir William Walton en zijn vrouw Susana. In deze sprookjesachtige botanische tuin stappen we in een landschap vol met fonteinen en tropische planten en bloemen.

  dag 5, vr 03-11

  Het Museo Nazionale in Napels bezit een onovertroffen collectie Romeinse beelden, mozaïeken en fresco’s. We bezoeken ook het Museo di Capodimonte met de schilderijencollectie van de familie Farnese. Hier hangen werken van onder anderen Titiaan, Masaccio en Botticelli. Indien mogelijk bezoeken we een van de historische begraafplaatsen van de stad, wat daags na Allerzielen een bijzondere belevenis is.

  dag 6, za 04-11

  We rijden langs Portici naar de opgravingen in Pompeji. We wandelen langs het forum, badhuizen, tempels en ook cafetaria’s van deze Romeinse ruïnestad. In het moderne Pompeji bezoeken we het Santuario Mariano. Vervolgens rijden we naar ons hotel in Sorrento dat op een heuvel boven de stad ligt. Het terras van het hotel biedt een magnifiek uitzicht op de stad en de Golf van Napels.

  dag 7, zo 05-11

  Vanuit de haven van Sorrento maken we een uitstapje naar het eiland Capri. Met een bootje varen we rond het eiland. We zien de Villa Malaparte vanuit zee en indien mogelijk de beroemde Blauwe Grot. Vervolgens bezoeken we Capri-stad en Anacapri, waar de beroemde Villa van de Zweedse arts Axel Munthe staat. De uitzichten op Capri, de Golf van Napels en de zee zijn van een zeldzame schoonheid.

  dag 8, ma 06-11

  Een dag aan de schitterende Amalfikust. We rijden langs Positano naar het prachtig gelegen plaatsje Ravello. Hier staat een mooie kerk en de Villa Cimbrone met een magnifiek uitzicht. In Amalfi bewonderen we de Dom met het beroemde marmeren inlegwerk, het zogenaamde cosmatenwerk. Het Chiostro del Paradiso doet zijn naam zeker eer aan. Voor de liefhebbers: deze plaats is het centrum van de productie van de beroemde limoncello of citroenlikeur.

  dag 9, di 07-11

  Directe lijnvlucht vanuit Napels terug naar Amsterdam.

 • Vervoer naar de bestemming

  We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Amsterdam naar Napels en vice versa met Transavia. De vluchtgegevens zijn:
  30-10-2023: Amsterdam - Napels, 10.20 - 12.45 uur
  07-11-2023: Napels - Amsterdam, 12.15 - 15.00 uur
  Voor elke deelnemer is ruimbagage à 20 kilo inbegrepen.
  NB 1 Genoemde tijden zijn plaatselijke tijden.
  NB 2 Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.
  NB 3 Reist u liever met de trein? U kunt via Basel naar Milaan reizen, waarvandaan u de volgende ochtend doorreist naar Napels. Houdt rekening met diverse keren overstappen en totale reistijd van ongeveer 24 uur. Neem voor meer informatie en prijzen gerust contact met ons op.

  Vervoer ter plaatse

  De rondreis door Napels en Campanië wordt uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. Op Ischia, op Capri en langs de Amalfikust maken we gebruik van een kleinere touringcar die geschikt is voor smalle wegen. Ook zullen we af en toe gebruik maken van een taxi.

  Hotels

  overnachtingsplaatsen: Napels (5 nachten) - Sorrento (3 nachten)
  In Napels overnachten we op een centraal gelegen viersterrenhotel. In Sorrento overnachten we in een eenvoudig driesterren hotel met een fantastisch uitzicht over de baai.

  Maaltijden

  Op deze reis zijn alle diners inbegrepen bij de reissom. De diners in Napels vinden plaats in lokale restaurants. In Sorrento wordt alle avonden in het hotel gedineerd.
  De lunches zijn op eigen gelegenheid.

 • Audiosysteem

  Tijdens de reis wordt gebruikgemaakt van een audiosysteem. De reisleider spreekt rechtstreeks in een microfoontje en u hoort de uitleg door uw headset. Zo kunt u deze overal goed verstaan.
  NB Indien u een gehoorapparaat heeft, kunnen wij kosteloos een daarop afgestemde headset voor u regelen. Deze wens kunt u bij boeking aangeven.

  Zwaarte van de reis

  Onze reisprogramma’s zijn doorgaans goed gevuld en bieden beperkte vrije tijd. Daarom zijn onze reizen relatief intensief. Het is noodzakelijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is.
  Elke dag worden bezienswaardigheden te voet bereikt. U dient met gemak en in een redelijk tempo over oneffen terrein met hoogteverschillen te kunnen lopen. In sommige hotels bevindt de douche zich in de badkuip; daar dient u zelf in en uit te kunnen stappen. Op sommige plaatsen is kofferservice niet beschikbaar en moet u zelf uw bagage van de bus naar het hotel kunnen dragen. Het gebruik van een rolstoel of een rollator is op onze reizen niet toegestaan.
  Indien tijdens de reis blijkt dat een reiziger niet over de juiste conditie beschikt, kan hem/haar deelname aan (een deel van) het programma worden ontzegd.
  Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, verzoeken we u telefonisch contact met Labrys Reizen op te nemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

  Gezondheid

  Het kraanwater in Italië is licht gechloreerd en kan veilig worden gedronken. Bij twijfel kunt u water uit flessen gebruiken, dat overal verkrijgbaar is.

  Reisperiode

  November is een zeer geschikte periode voor een cultuurreis door Italië. De temperatuur is dan nog zeer aangenaam. We rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 17 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). Een groot voordeel van reizen in november is dat het in Campanië relatief rustig is.

  Grensdocumenten

  Voor reizen binnen Europa dient uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.

  Geld

  Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn op de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

  Entrees

  De entreeprijzen conform het programma zijn bij de reissom inbegrepen. Het bezoek aan de opera is facultatief. Afhankelijk van de gekozen categorie liggen de prijzen tussen de 40 en 130 euro per persoon.

  Inschrijving

  U kunt zich voor deze reis aanmelden middels het inschrijfformulier op onze website. Na inschrijving ontvangt u van Labrys Reizen een boekingsbevestiging en een factuur, waarop de betalingstermijnen staan gespecificeerd. U krijgt bericht zodra het minimumaantal deelnemers is bereikt en de reis kan doorgaan. Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, melden we u dat uiterlijk 4 weken vóór vertrek. Circa 2 weken vóór vertrek ontvangt u de reisbescheiden, waaronder een deelnemerslijst, een hotellijst en praktische informatie.

  CO2-compensatie

  Labrys Reizen compenseert de CO2-uitstoot van deze reis door CO2-certificaten van geselecteerde klimaatprojecten aan te kopen. Meer informatie vindt u hier.

Reisleiding

De reis wordt inhoudelijk geleid door Steven Bastmeijer.

Steven Bastmeijer

Steven Bastmeijer

Studeerde kunstgeschiedenis en archeologie in Amsterdam en leidde al vele reizen naar Italië. Voor Labrys Reizen ontwikkelde hij een serie reizen naar drie thalassocratieën rond de Middellandse Zee: La Partenopea (Napels), La Serenissima (Venetië) en La Superba (Genua).

Reisgegevens

9-daagse vliegreis
30 oktober t/m 7 november 2023
NB Op verzoek te boeken als treinreis.

Reissom

t/m 4 juli 2023: € 2995
vanaf 5 juli 2023: € 3145
toeslag eenpersoonskamer: € 405
NB De eenpersoonskamers zijn tweepersoonskamers voor alleengebruik.

Inclusief

lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, boottochten, logies met ontbijt, alle diners, reisleiding, gebruik audiosysteem, entrees, fooien, CO2-compensatie

Exclusief

lunches, drankjes, operakaarten, verzekeringen, verplichte bijdrage SGR à € 5,- p.p., verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 en boekingskosten à € 27,50 per boeking

Aantal deelnemers

minimum: 12 / maximum: 25

Contact Labrys Reizen

Jedidjah Arentsen MA